Laddar...
Erikson Urhandel

Hjälp service av omega

Diskussion i 'Diskussion' startad av Rillson, 8 april 2016.

 1. Rillson
  Trådstartare

  Rillson Liftwaffe

  Inlägg:
  32
  Jag e nära att köpa en omega speedmaster automatiskt kronograf, Som på bilden . Kronan e dock lite trög och guldet e lite bortnött på knapparna . Vad kostar typ en service på en omega ? Och hur mkt kan värdet sänkas av slitaget ? Aldrig handlat med begagnade klockar innan så rätt dålig insatt på det hållet . Tacksam för svar
   

  Bifogade filer:

  • image.png
   image.png
   Filstorlek:
   765,5 KB
   Visningar:
   216
 2. Nic

  Nic Hedlund

  Inlägg:
  1.519
  Från:
  Hälsingland
  Är du verkligen 27 år gammal?
   
  Highvalley och Parkbank gillar detta.
 3. willbur

  willbur Hedlund

  Inlägg:
  1.679
  Från:
  Stockholm
  Räkna med ett par tusen för service.
   
 4. Rillson
  Trådstartare

  Rillson Liftwaffe

  Inlägg:
  32
  Har dyslexi ! Kan förstå din tanke efter mitt inlägg , men är man 37 år kanske man mognat utan behöva sitta lägga onödiga kommentarer .
   
  Gap36, MrDali, INSANE och 4 andra gillar detta.
 5. Fredig

  Fredig Rudi

  Inlägg:
  229
  Jag rekommenderar att du letar efter en relativt nyservad Omega när det gäller kronograf. Har för mig att en Omega Speedmaster 3510.50 går på runt 7-10k att serva. Om du funderar redan nu på att du vill byta vidare så bör du kolla vilka klockor som folket köper mest.
   
 6. Rillson
  Trådstartare

  Rillson Liftwaffe

  Inlägg:
  32
  Tack för svar !
   
 7. Rillson
  Trådstartare

  Rillson Liftwaffe

  Inlägg:
  32
  okej är det i den prisnivån kommer jag backa ur affären . Fått ett bra erbjudande men med service och även köp av armband som måste så blir det en dyr klocka istället ! Tack för svar
   
 8. Fredig

  Fredig Rudi

  Inlägg:
  229
  Detta bör du tänka på så fort du kollar på en automat/mekanisk klocka. Service kommer alltid behövas förr eller senare och då måste du vara beredd att lägga några tuss. :)
   
 9. Nic

  Nic Hedlund

  Inlägg:
  1.519
  Från:
  Hälsingland
  Jag blev bara uppriktigt sagt förvånad. Jag är allergisk med såna som använder "e" istället för "är", "aa" istället för "ja" osv. och trodde det var mest tonårskids som slängde sig med den typen av lingo i var och varannan mening.
  Det var inte alls meningen att driva med dina läs- och skrivsvårigheter, jag ber så mycket om ursäkt om du tog illa vid dig.
  Jag jobbar fortfarande på min mognadsgrad, det är ett livslångt arbete...
   
  MacRulez4ever, N.Bathes, Fredig och 1 annan gillar detta.
 10. tengel26

  tengel26 Direktör Jönsson 4 personer

  Inlägg:
  924
  5500 hos bergströms ur och 6500 med polering!
   
  Rillson gillar detta.
 11. Rillson
  Trådstartare

  Rillson Liftwaffe

  Inlägg:
  32
  Ja så är de ju :) måste snart lämna in min breitling men det är de ju värt . Sen skiljer de ju rätt mkt i pris på servicen beroende på vilket märke klockan är av mm. Men köpa en klocka för 10 sen slänga ut 5-7k direkt för service känns sådär.
   
 12. Rillson
  Trådstartare

  Rillson Liftwaffe

  Inlägg:
  32
  Det är lugnt ville bara få fram att jag just inte är nån liten kid som bara sitter skriver nån skit utan var seriös med min fråga .
   
 13. noeLLY

  noeLLY Direktör Jönsson 4 personer

  Inlägg:
  540
  Det är ju ett schablonbelopp kan mycket väl bli mer om man har otur också!
   
  tissoter gillar detta.
 14. graees

  graees Liftwaffe

  Inlägg:
  1
  Jag lånar tråden lite (är mitt första inlägg). Går i tankarna om att köpa en speedmaster professinal från -92 (årsklocka för mig). Den hoppar två sekunder vid start av kronograf och är ca 30 sekunder snabb per dygn. Är kanske svårt att säga, men finns det hopp att båda problemen kan lösas genom en fullservice?
   
 15. marw

  marw Rudi

  Inlägg:
  425
  Från:
  Stockholm
  Det löser sig absolut vid en fullservice. Vid en fullservice monteras hela verket ned och delarna regörs innan återmontering. Priser som du ser för service eller som du får av butiker är som sagt för en normalservice. Vanliga slitdelar är inräknade i detta pris men behöver andra delar bytas så kan det dra iväg lite till. På en äldre klocka från 92 som helt saknar servicehistorik går det egenligen inte att säga exakt vad det kommer att kosta innan en urmakare öppnat klockan och lämnat ett kostnadsförslag. Att få ett kostnadsförslag på service kostar dig inget.
   
Mårtenssons ur Brookfield