Laddar...
Erikson Urhandel

Hodinkee diskuterar in-house vs. kvalitet

Diskussion i 'Diskussion' startad av nissehult, 2 juni 2015.

 1. nissehult
  Trådstartare

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.153
  Bassman, China, Gummo och 8 andra gillar detta.
 2. sir alex

  sir alex Y-Wing pilot

  Inlägg:
  577
  Inhouseurverk handlar mest om att kunna ta extra betalt snarare än att kvaliten skulle vara särskilt mycket bättre än på ett ETA-verk. Inhouse är status och ett försäljningsargument precis som klockor i konstiga material eller limiterade utgåvor.
   
 3. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.225
  Från:
  烏普薩拉
  Trevlig läsning och filosoferande, de skickade ut en riktig känga åt Tag Heuer och deras calibre 5 etc... Tack för att du delade
   
  Gummo och nissehult gillar detta.
 4. Jonaz

  Jonaz X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.103
  Från:
  Göteborg
  Kul läsning, tack
   
  nissehult gillar detta.
 5. nissenypon

  nissenypon Rebel soldier

  Inlägg:
  126
  Jag hittar inget om tag heuer och calibre 5 i artikeln,om det inte är dem som menas underförstått i avsnittet
  " “movement calibre MadeInHouse2015, an ‘exclusive creation’ for our brand,” is one common piece of obfuscation, and such fudging lets a brand imply a movement is in-house, and then piously insist they never actually said it when someone calls them on it."

  Eller läser jag slarvigt? :bookworm:
   
  eriksson850 gillar detta.
 6. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.731
  Vet inte om det är riktat mot just TAG specifikt. Just fallet TAG och deras inhouse som visade sig vara ett modifierat Seiko var väl det som fick mest uppmärksamhet.

  Personligen tycker jag väl inte att in-house nödvändigtvis är bättre. Tex urverket i Sjöö Sandströms Royal Capital är väldigt spännande trots att det inte är inhouse och JLC och GP har gjort massor av urverk som används av andra. Även modifierade arbetshästar baserade på 2824, 2892 och 7750 där man ersätter delar med bättre kvalitetet och med moduler kan bli väldigt bra. ETAs Powermatic som släpptes nyligen där man utgått ifrån ett 2824 och genom att byta ett antal delar lyckatsfördubbla power reserve:n är också trevligt.
   
  nissehult, China, eriksson850 och 1 annan gillar detta.
 7. CarlV

  CarlV Stormtrooper

  Inlägg:
  292
  Från:
  Höganäs
  Lärorik läsning! Vad som är ett inhouse verk kan nog diskuteras! Även frågan ! Vad är kvalitet ! Tål nog också att lyftas fram!
   
 8. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.695
  Från:
  Jymden
  Finns ju en jäkla massa basurverk som också "är inhouse".
  Att något är inhouse har ju ingenting att göra med kvalitet på urverket.
   
  David, Eurenius, China och 1 annan gillar detta.
 9. Echo Delta

  Echo Delta X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.758
  Från:
  Storbritannien
  Det enda jag ledsnat på är hur pass överprisade många icke in-house verk är, framförallt 7750. (Fruktansvärt överprisat i 99% av alla fall.)


  Såvida du inte jobbar med det så skulle jag säga att du har fel. Väldigt sådant.
  Många har börjat (på senaste åren) göra mer In-House for att marknaden blivit större, ETA har stramat åt tillgång och många börjat göra egna lösningar. Med den lavinartade ökningen av intresse för högkvalitativa klockor så ökar också efterfrågan, därmed måste företagen komma med mer intressanta produkter.
  Det finns ganska få "Riktiga klockföretag" (Ej parfymklockor etc.) som spenderar mycket pengar på att kunna ta mer betalt.
  Företaget är nämligen Hublot.
  Anledningen till detta? Se hur mycket de lägger på reklam och marknadsföring, de kan inte ha samma produktionskostnad om de ska lägga ut lika mycket.
  Jag kan lova att deras marginaler samt försäljningen är bättre på Big Bang serien då den har ett modifierat 7750 än deras King Power serie (Som en del av har egna In-House Unico verk.)
  Inget negativt om detta (Inte menat att framstå som det) då de lyckats enormt med det som de gör.

  Men om man jämför de som sålde basverk på -50/60/tidigt -70 tal så var de verken av MYCKET högre kvalité än t ex. ETAs nuvarande.
  (Läs; Lemania & JLC framförallt.)

  ETA's verk är bra (7750 kan diskuteras, då det är väldigt osmidiga lösningar samt plastdelar i sin grundform...) för de som det är, men man kan bara modifiera dem till en viss grad, det går inte att byta ut ALLT och fortfarande vara kostnadseffektiv.
  Vill man ha andra egenskaper eller funktioner så är det ibland bättre att ha egen manufaktur, antingen komplett eller delvis.
  (Inte ens Kari Voutilainen gör sina klockor 100% själv...)

  Bara mina tankar och åsikter om det.
   
 10. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.695
  Från:
  Jymden
  En poäng med inhouse är att det i princip alltid är lättare att hitta specifikationerna för urverket, i alla fall när vi snackar om japanerna. Ta Sinn exempelvis, de skriver inte ut vilken grad de använder på sina Sellitaurverk utan man måste jämföra bilder på urverken och titta på vad det är för infästning vid balansen för att veta om de använder ett bas eller ett topp-urverk. Det finns ju exempelvis 4 olika grader av ETA2824-2, bas, elabore, top, COSC (man skulle väl i och för sig nästan kunna säga att det är två olika typer och inte fyra egentligen).

  Det finns givetvis vissa undantag eftersom vissa märken (oftast swiss made) inte skriver ut vilka inre standards de har vad gäller just gångavvikelse.
   
  Kleiz gillar detta.
 11. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.695
  Från:
  Jymden
  Därtill har vi taveltillverkning, visare och boett-tillverkning som ofta outsoursas. Det blir väldigt snurrigt om man väl börjar jaga efter vem som gör vad. Ska man dra det in i absurdum så är det mig veterligen bara SEIKO som äger stålverk och tillverkar sitt eget stål.
   
  Anders W och David gillar detta.
 12. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  Den enda relevanta frågan är om Seiko äger någon gruva.
   
  nissenypon och yonsson gillar detta.
 13. Calfen

  Calfen Y-Wing pilot

  Inlägg:
  779
  Från:
  Högalid
  Kul läsning :)
   
 14. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.103
  Det är sällan svart på vitt, snarare en gråskala. Skulle säga att det finns en stor poäng i det sir alex skriver. Det finns ett stort värde att inte sätta in ett standardverk då man undviker den spekulation du för eller prisjämförelsen med andra ur med samma verk. Att det sedan har hänt en del med framförallt ETAs tillgänglighet och att det finns en grupp som vill ha lite egna/roliga lösningar är även de sanningar.
   
  DrDre gillar detta.
 15. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.695
  Från:
  Jymden
  Tror ETA som rena ETA-urverk kommer dö ut. Det ligger ju i modet att vilja modifiera och döpa om ETA-urverken. Med åtstramningarna så finns det inte så många märken kvar som kan och vill köra hyllversioner av ETA. Smartare att som Sinn gå över till Sellita (vilket de i och för sig blev tvungna att göra).
   
 16. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.731
  nissehult gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield