Laddar...

Hur ofta blir folk "blåsta"?

Diskussion i 'Vintage' startad av Klasvegas, 13 juli 2016.

 1. Klasvegas
  Trådstartare

  Klasvegas Siv

  Inlägg:
  57
  Från:
  Stockholm / Falun
  Sitter och skummar igenom tradera och kan ibland inte låta bli att förundras över vissa annonser. Just idag var det det nedanstående annons jag reagerade på, vet inte om den har avhandlats på forumet tidigare?

  http://www.tradera.com/item/190118/...um-restaurerad-urtavla-obs-sista-sanktn-30-6-

  Just denna hoppas jag verkligen förblir osåld, men om man kollar säljaren så har han ju gjort en del affärer på tradera genom tiderna, och denna säljare är väl inget unikum på något vis.

  Så för att komma till frågeställningen så funderar jag över hur ofta folk faktiskt köper såna här klockor, eller liknande till alldeles för höga priser i tro om att dom har gjort världens klipp? Såg tidigare en vintage-Rolex på ett av dom större svenska auktionsverken som hade en referens som inte fanns någon annanstans på hela Google, och den sprang ändå iväg och gick för runt 14-15tkr.

  Och för er som har lite mer koll - Vad ger ni för råd till oss som är ganska nya i vintage-svängen och inte har någon större lust att göra den där riktigt "dåliga affären? :)
   
 2. plattfot

  plattfot Gösta

  Inlägg:
  1.795
  Från:
  Norrort Sthlm
  Håller med och vill lägga till "ha tålamod och verkligen plugga på innan de dyrare inköpen görs"
  Även en rutinerad Tradera-säljare kan missa att tavla/verk sitter i fel boett, visare är utbytta eller att tavlan är ommålad, något som uppdagas långt efter att returrätten gått ut.
   
  PJW, NiklasArvid och Klasvegas gillar detta.
 3. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  4.005
  Kunskap är mackt! ...som jag brukar skriva... håller med plattfot, läs på själv eller fråga på KS-vintagedelen innan du köper...:)
   
  PJW och Strindberg gillar detta.
 4. månljus

  månljus Fru Storch

  Inlägg:
  1.137
  Från:
  Stockholm
  Tror tyvärr att rätt många skojare får sina klockor sålda. Är verkligen ingen expert men instämmer i att läs på så mycket du kan, ta hjälp av forumet och försöka lära dig så mycket du kan om klockan du tittar på. Kan alltid vara bra att dubbelkolla den här tråden också, tycker den är väldigt bra.
  https://klocksnack.se/threads/blocket-och-andra-tokiga-annonser.1680/
   
Mollstedt