Laddar...
Erikson Urhandel

Hur tar jag bort kronan på en Seiko SNZH57?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Broderjimmy, 1 januari 2014.

 1. Broderjimmy
  Trådstartare

  Broderjimmy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  584
  Från:
  Haag
  Jag har ett problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med såhär på nyårsdagen!

  Det är nämligen så att min Seiko SNZH57 som jag köpte här för några månader sedan behöver få visarna justerade. När klockan står på 14 ser det istället ut som om hon är 15 pga timmvisaren.

  Min tanke var att öppna upp bakboetten, ut med kronan och axeln och synda skyffla urverket upp och ner nå att jag med en korntång kan justera timvisaren.
  Problemet är at jag får inte bort axeln som kronan sitter på. Vi många kvartsur är det en liten pil som markerar var man ska trycka för att axeln ska släppa enkelt. Men jag ser ingen här.

  Vet någon av er hur jag får axeln att släppa så att jag bara kan dra bort kronan? Jag slänger upp en bild på urverket! En mer högupplöst bild finns här att beskåda: http://i.imgur.com/bgnOyJB.jpg?1

  Stort tack på förhand!


  [​IMG]
   
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  35.495
  Från:
  Jymden
  Från https://klocksnack.se/threads/instruktion-byte-krona-visare-och-urtavla.89/

  Tryck ner knappen som gör att kronan hålls låst till urverket (med hjälp av en tandpetare eller dylikt) och dra samtidigt ut kronan försiktigt. Detta går inte att göra när kronan är utdragen, utan kronan ska vara urskruvad på skruvade modeller, men inte urdragen. Knappen försvinner in i urverket när kronan är utdragen i de yttre lägena. Detta är alltså en TRYCKKNAPP, inte en spak, vilket man kan missförstå när man läser vissa amerikanska guider där det står "lever", vilket självklart betyder spak. Den är sjukt svår att fota i dåligt ljus, men testa dra ut och in kronan, så ser du vilken knapp som försvinner.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  MNVik61 och Jens gillar detta.
 3. Jens

  Jens Greedo

  Inlägg:
  3.086
  Från:
  Mordor
  Felpost.
   
 4. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  35.495
  Från:
  Jymden
  bgnOyJB.jpg

  Du ser till och med att någon tryckt exakt där innan eftersom det är lite skav på spaken precis där man ska trycka. Fördelen med bra bilder. :)
   
  Watch out, par och MNVik61 gillar detta.
 5. Broderjimmy
  Trådstartare

  Broderjimmy Y-Wing pilot

  Inlägg:
  584
  Från:
  Haag
  Grymt stort tack för hjälpen!
   
  yonsson gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield