Laddar...
Erikson Urhandel

Hur verifiera äkthet på Rolexlänk?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Johanw, 30 september 2013.

 1. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  563
  Från:
  Lomma
  Tittar på att skaffa en 93150 länk till min Tudor 79090. Då de inte dyker upp här lokalt jätteofta håller jag även utkik på utländska forum, bl.a VRF. Frågan är nu vad man ska titta på för att se om en länk är äkta?
   
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.675
  Från:
  Jymden
  Ingen aning, men borde man inte kunna köpa en aftermarket-länk i bättre kvalisort för en bråkdel av priset av en Rolexlänk? Rolexspänne på en tudor känns väl ändå lite överkurs? -Eller blir man slaktad om man gör det? :bored:
   
 3. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Jahadu. Inte helt enkelt att förklara i ett mail... Men om du handlar av känd handlare på VRF så bör du kunna känna dig hyfsat säker. Annars posta bilder när något dyker upp. Det uppenbara kanske jag kan hjälpa dig med.

  93150 är ju ganska dyra även second hand, men se upp för allt för billiga, då de ofta kan vara väldigt slitna. Räkna med sisådär 5000-6000 spänn för en riktigt bra länk.

  Om inte låset är viktigt för dig kan du ju med fördel sätta dit den enklare 78360 också - eller Tudors egna referenser 78400 (motsvarar 78360) samt 78500 (motsvarar 93150). Blir billigare då.

  A
   
  Per gillar detta.
 4. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.106
  Slaktad vet jag inte men att föreslå aftermarketprylar lägger dig nog i ett speciellt fack...
   
  Omen och Ministern gillar detta.
 5. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.675
  Från:
  Jymden
  Tänkte mest på hur svårt det lär vara att få tag på en tudorlänk. Med en rolexlänk blir det ju ändå inte originalsetup och kvalitetsmässigt borde det ju finnas bättre eftermarknadslänkar till en bråkdel av priset för en rolexlänk.
   
 6. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  7.106
  Det är inte svårt alls att få tag på Tudor-länkar. En 9315 hittar du dagligen på VRF och vill du ha ett solitt alternativ så är det bara att stega in hos AD och be om en. Att vilja köra en Rolex 93150 är ingen dum idé alls om man inte vill köra en vikt länk. Historiskt sett så satt alltid Tudors på Rolex-länkar. Länkar märkta Tudor är ett påfund från 80-talet.
   
  krämbulle och yonsson gillar detta.
 7. WBergdahl

  WBergdahl AT-ST driver

  Inlägg:
  1.116
  Från:
  Sthlm - Bxl - Lund
  Du kan ju alltid gå till en urmakare med bilder och kolla om dom kan hjälpa dig
   
 8. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.675
  Från:
  Jymden
  Per Se där ja. Har bara sett Tudors säljas på antingen tudorlänk eller utan länk.
  Edit: Alltså länk med tudorspänne.
   
 9. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  563
  Från:
  Lomma
  Har redan en sladdrig 9315 och är ute efter en solid istället. Vet det finns Tudors solida men väldigt ovanlig medan 93150 finns det 13 på dussinet. Hittat en "renoverad" men kronan ganska nerputsad. 4000:-?
  Sent from my iPad using Tapatalk HD
   
 10. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  563
  Från:
  Lomma
  Kunde inte kopiera bildlänkar på iPaden så använder en riktig dator istället. Finns fler bilder om någon behöver se specifik del av länken.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 11. easy rider

  easy rider Dead Man Walking

  Inlägg:
  5.895
  Jag har kanske en 93150 till salu. Pm:a mig om det är intressant!
   
  Compiss gillar detta.
 12. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  De där bilderna hjälper inte att verifiera någon äkthet. Dessvärre. Men det ser så här långt rätt ut. Bilder på insidan av låset behövs...

  Du har väl lösa 380B ändlänkar redan?

  A
   
 13. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  563
  Från:
  Lomma
  Precis min tanke. Att ska man ha en solid länk på en 79090 så är nog 93150 mest rätt tidsmässigt. Ville man ha en solid länk när det begav sig så fick man nog snällt ta en Rolex. Vad jag kan utläsa på tabeller så var det först med 79190 som man kunde få Tudors solida alternativ 78500.
   
 14. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  563
  Från:
  Lomma
  Har 380B som används med min 9315.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 15. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Bra där med ändlänkarna. De funkar rakt av med alla Oysterlänkar som är aktuella (har själv haft exakt den uppsättningen).

  Står det "H" på låsbladet? I så fall är länken ett hopplock av delar från olika tider. "H" = 1983, men det yttre låset (lilla vikdelen) med två paralella streck som följer Oysterlänkens mönster kom inte förrän ett par år senare. Inget fel i det, men givet att länken är orginal Rolex (och jag har som sagt svårt att se - behövs makro egentligen) så är den som sagt sammansatt av delar från flera länkar.

  Sedan kan man också se slitage på de yttre delarna av länken på insidan. Inte så vansinnigt mycket, men ändå. Samtidigt ser länken tight ut. Tillsammans med "H"-låset, vill jag därför påstå att du har en renoverad länk, förmodligen med bytta stift (eller ilagda tuber) i. Annars är den inte så tight. Det går att se tuberna, om man har lupp och vet vad man ska leta efter...

  Kommer säkert att funka fint i tio - tjugo år till... om du håller den ren...

  Prutläge med dessa påståenden kanske?

  Om du inte prompt ska ha en dykarlänk, så skulle jag sikta på en 78360 till bättre pris eller kvalitet... Har personligen aldrig använt dykarförlängningen på någon av mina länkar... men så är ju dykning inte min sport heller...

  mvh A
   
 16. Johanw
  Trådstartare

  Johanw Y-Wing pilot

  Inlägg:
  563
  Från:
  Lomma
  Kan pruta ner den bl.a genom att inte ta ändlänkarna då jag kommer använda mina 380B. Glömde säga att den varit hos Young i HK därav att den är så tight för sin ålder. Tack för upptäckten av att delarna inte matchade. Jag är inte purist så det funkar för mig och ger prutläge.
   
Mårtenssons ur Brookfield