Laddar...
Nymans Ur 1851

Hur verifierar ni äktheten vid köp på distans? (Utomlands)

Diskussion i 'Diskussion' startad av Rber, 23 april 2013.

 1. Rber
  Trådstartare

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  - Köp säljaren?
  - Foto av klocka/cert/kvitto/äkthetsbevis?

  Dela gärna med er av era erfarenheter!
   
 2. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.547
  Från:
  Göteborg
  Jag handlar bara av folk med ett stabilt rykte, och kan känna mig lugn på det sättet.

  Har gjort några affärer i sverige utan vidare referenser, och då har jag begärt foto på klocka, cert och legitimation.
   
  Målarn och Scaramanga gillar detta.
 3. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.938
  Jag vet vad jag köper och av vem. Tyvärr så är det lätt att luras över nätet så referenser och gut feeling är viktigt bortsett från att man är bra påläst på det man shoppar. Det är svårt att skydda sig helt men lite sunt förnuft och research minskar risken markant.
   
 4. Charles_

  Charles_ X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.556
  Köp säljaren :)
   
 5. Be honom sätta en tid och ett datum som du bestämmer och fota klockan med cert box osv... Då vet du åtminstånde att han har klockan och att den finns, men sedan om han skickar den är ju en annan sak...

  Köp säljaren är ju standard rådet....
   
  Målarn gillar detta.
 6. Hardy

  Hardy Thug

  Inlägg:
  2.068
  Från:
  och till
  Kollar alltid upp säljaren så noga jag kan! Även vid ett flertal tillfällen sagt till säljaren att lämna in den hos tex Rolex för ett äkthetsbevis (kostar lite men är värt det). tycker ofta man märker om säljaren är seriös och kunnig osv.
   
 7. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Dels kollar jag personens forumaktivitet, ber om foto på klocka med dagstidning alternativt framför dagens bbc på datorskärmen.
  Sedan brukar jag be om en verifierbar adress och fast telefonnummer hem eller till kontoret som jag kan nå personen i fråga på. Känns allt bra så är det ju inte mkt att be för, läskigt när man trycker över 50kkr till någon man aldrig träffat.
  Sen gäller det att alltid ha i huvudet att det alltid kommer fler klockor! Så om en affär känns halvfishy så stå över och vänta på en som känns bättre!

  Sen kan man ju dubbelkolla flygpriserna, finns klockan i europa så är det ju en kort resa för f2f på en flygplats. Lite halvstruligt med pengar men kontanter funkar ju.
   
 8. DrDre

  DrDre X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.690
  Om du har tänkt att köpa tex en vintage rolex så räcker det inte med att säljaren är hederlig (som tex en hyggligt etablerad butik) utan då bör man också se till att säljaren är extremt kunnig. Iom att det finns väldigt välgjorda vintage fakes aså bör man vara extremt försiktig och köpa från en säljare som kan upptäcka detta.
   
Mårtenssons ur Brookfield