Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Hyra hus i USA

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Galaxy, 27 december 2015.

 1. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Tjabba!

  Jag och några vänner är sugna på att semestra i USA i vår, just nu hägrar Hawaii eller Florida. Vi har, dels för att det känns roligare, och dels för att det blir betydligt billigare, bestämt oss för att hyra hus. Kommer vara borta i 14 nätter, och ser gärna att huskostnaden totalt skulle gå att få under 20000. Vi är förmodligen mellan 5-7 personer, och en pool vore en stor fördel!! Känns detta rimligt, eller bör man ha en större husbudget? Vi är dessutom 19-20 år, hur ser det då ut med möjligheter att hyra, kräver det generellt att någon i sällskapet måste vara äldre? :)

  Någon som gjort en liknande resa och har allmänna tips på sajter där man kan boka, do's and dont's eller dylikt får jättegärna dela med sig! Har kollat airbnb, men där hittar vi mest lägenheter... Allt är jätteuppskattat!

  Titta vad underbart
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Här har vi inte råd att bo men vore nice!!
  [​IMG]
  Gott nytt år
   
  Boris Balkan, MariaE, rillesnille och 2 andra gillar detta.
 2. Greven

  Greven Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.328
  Låter härligt! :)

  Jag har hyrt hus på Mallorca via https://www.homeaway.com. De har hus, villor och lägenheter över hela världen.
   
  Galaxy gillar detta.
 3. Klahr

  Klahr Rebel soldier

  Inlägg:
  134
  Från:
  Stockholm
  Låter som en fet resa! Har inga tips generellt på vad man kan hyra men tänk på att det är 21 för "allt" kul i USA.
   
  Matts gillar detta.
 4. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Aa tyvärr :( Så det får bli en lite lugnare resa hehe, med fokus på shopping, surfing och bad typ!
   
  meo_swe och Klahr gillar detta.
 5. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.919
  Menar du att ni vill hyra ett hus för 5-7 pers med pool i 14 dagar för under 20´?
   
  ErikGBG, Joffrey och Fryken gillar detta.
 6. stelah

  stelah Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.495
  Om du vill ta risken att inte boka boende i förväg och istället deala på plats, har du klart större chans att få ett prisvärt boende. Jag antar att ni insett att ni måste hyra bil och då kanske ni kan använda den flexibiliteten till ett boende som ligger lite mer off? Ska ni åt boende till vettigt pris så håll er borta från de stora marknadsplatserna.
   
  Senast ändrad: 27 december 2015
  Galaxy gillar detta.
 7. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Japp :) Har som sagt ingen aning om det är rimligt, men kollade snabbt på några hussajter på Fort Lauderdale, där hus verkar ligga på ca 200 USD per natt vilket lite drygt blir 20'. Har du några erfarenheter?
   
 8. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Vågar nog inte ta den risken tyvärr, och vi har tänkt hyra bil! Så hellre off och ett väldigt enkelt hus till ett bättre pris.
   
 9. stelah

  stelah Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.495
  För några få år sedan, då den stora bostadsbubblan sprack i USA, kunde du nästan köpa ett hus för de pengarna. Inte riktigt kanske, men många fick ju gå från dessa semesterbostäder. Hur det ser ut idag har jag lite för lite koll på för att rekommendera, men sannolikt finns det massor av tomma hus i Florida. Jag har en barndomsvän som bott där halva sitt liv. Jag ska kolla lite med honom om han har tips. Jag sitter och kollar på samma resmål, men vill åka nu. Jag var där 1982 senast men det var en del jag inte hann med.
   
 10. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.844
 11. Greven

  Greven Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.328
  Ett tips för att hyra bil: http://www.rentalcars.com/sv/. Söker på alla stora biluthyrare. Jag har bokat via Rentalcars.
   
 12. watchwelder

  watchwelder Friends of KS

  Inlägg:
  742
  Kolla upp så att ni får hyra bil där ni ska va. När jag var i USA fick vi inte hyra bil, alla ställena vi gick till var föraren tvungen att vara minst 25. Detta var dock i LA, San Diego trakten.
   
 13. joca

  joca X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.136
  Från:
  Stockholm
  Rekar verkligen airbnb som @David skrev.
  Finns ett bra urval där :)
   
  DrDre gillar detta.
 14. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.919
  När vi har hyrt bra boende har det kostat 3' - 4' dollar per vecka. Tvivlar på att du hittar något hus med den budgeten i FL men låt oss hoppas att jag har fel. Uppdatera gärna hur det går. Lycka till!
   
  Galaxy gillar detta.
 15. Johan S

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Hyrde också genom Rentalcars i somras, funkade utmärkt! Vilket det oftast verkar göra om man inte köper extra försäkringar (eller allt annat dylikt de försöker sälja på en) hos uthyrarfirman när man hämtar ut den. Då måste man sköta alla eventuella försäkringsärenden med firman själv istället för att låta Rentalcars sköta det och man är försäkrad genom dem.

  Vi hyrde ett superschysst hus mitt på stranden i Californien genom https://www.homeaway.se/ . Allt funkade helt kanon men jag kan inte riktigt svara på hur utbudet på andra sidan är men det är absolut värt att kolla upp. Dock var det exakt som @konkas säger, att hitta ett schysst hus under 4000 dollar/vecka är i princip omöjligt.
   
  Greven gillar detta.
 16. Tobias Eriksson

  Tobias Eriksson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.084
  Vet inte seriositeten men på blocket ligger många annonser ute med hus i Florida har jag sett och till ganska vettiga priser.
   
 17. stabil

  stabil Rebel soldier

  Inlägg:
  129
  Reste till hawaii i somras och bodde på 3 av öarna och bodde både lgh och hus och kan direkt påstå att ni kommer få dubbla eran boende budget.
   
 18. Empa

  Empa AT-ST driver

  Inlägg:
  1.230
  Vet en KS:are som har uthyrningshus i Florida, han är dock inte så aktiv längre men har uppmärksammat honom på tråden.
   
 19. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.360
  Från:
  Sverige, stockholm
  Hawaii på budget. No way.... Vi är här nu och det finns inget som heter budget här... Ft lauderdale är en helt annan sak. Ska ni inte ha beachläge så finns det absolut hus att hyra lite länge in och uppåt längs kusten. OBS kolla upp området... Ni vill inte hamna "fel".... Och bilhyra under 21 är lite svårt, måste kollas upp noga.
   
  DrDre och Matts gillar detta.
 20. Matts

  Matts X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.180
  Från:
  Stockholm
  Priserna är ju väldigt säsongsberoende. Runt "Springbreak" i FL lär ju priserna sticka iväg ordentligt. Sedan skulle jag försöka få med någon som är 21, kommer att bli så mycket lättare med hyror, bilar etc.
   
 21. Chattras

  Chattras Y-Wing pilot

  Inlägg:
  509
  Från:
  Göteborg
  Min spontana tanke är att om man är ett kompisgäng på 19-20år så skippa USA. Nu är ju inte alkohol allt i livet men efter en dag på stranden kan det ju vara gott med en öl :). Sedan är det ofta så att föraren av bilen måste vara 25+ och/eller haft körkort i minst 5år har jag för mig. Åka till Miami när man är i den åldern och inte kunna besöka alla sjukt coola klubbar och barer känns lite trist. Nu kan det ju iofs vara så att ni alla är helnykterister och totalt ointresserade av nattliv. Då är det ju skit samma ;).
   
  Galaxy, stabil, Klahr och 1 annan gillar detta.
 22. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Tack för alla svar, och tror ni har mycket rätt.. USA får nog vänta ett tag! :)
   
  Chattras, joca och Aquastaren gillar detta.