Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Identifiering av ur. Samt info om Alpina & Fortis.

Diskussion i 'Vintage' startad av Jesper Tärnfalk, 4 mars 2014.

 1. Jesper Tärnfalk
  Trådstartare

  Jesper Tärnfalk Ewok

  Inlägg:
  17
  Hej alla!

  Skulle vilja ha lite hjälp. Klockan i mitten hittar jag inge info om. Märket på uret är Fagatt. Någon som har info? Den fungerar exemplariskt!

  Sen en undran kring Alpinan, den till vänster. Boetten är dessvärre borta, hur ser det ut med att hitta reservboett? Behöver ej vara orginal.

  Fortis klockan till höger är i riktigt fint skick. Men går inte riktigt som önskat, måste vrida upp den varje timme. Hur ser det ut med att fixa en sån sak?

  Tacksam för all tänkbar info! :)

  Mvh
  Jesper 20140304_205242.jpg
   
 2. Jesper Tärnfalk
  Trådstartare

  Jesper Tärnfalk Ewok

  Inlägg:
  17
  Ursäkta, uret i mitten är en Fregatt. :)
   
 3. KMS

  KMS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.113
  Från:
  GBG
  China sitter säkert på en massa info. Ang mittenklocka Fregatt, så finns det en mängd av dessa klockor med likande "look" med svenskklingande namn; Mora, Viking, Svea, Örnen osv. Detta är nog något liknande, har för mig att de var postorder ur. Men som sagt någon annan har nog bättre koll. Fortisen är nog bara att lämna in på service så fixar dom det, kan tänka mig att det kan landa på 1500 o uppåt.
   
  Jesper Tärnfalk gillar detta.
 4. Jesper Tärnfalk
  Trådstartare

  Jesper Tärnfalk Ewok

  Inlägg:
  17
  Tack så mycket för svar och infon om Fregatten, kändes ju lite märkligt när jag inte fick något svar alls via google... Kommer nog lämna in Fortis uret, då jag tycker om den väldigt mycket. Ser fram mot svar kring Alpinan!

  Hoppas få svar från China!

  /Jesper
   
 5. Sandkvist

  Sandkvist X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.890
  Jesper Tärnfalk gillar detta.
 6. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.131
  Från:
  烏普薩拉
  Jag skulle nog inte säga att alla var postorder-ur, lagonda var postorder-ur(men såldes även i ur affärer!?), Arsenal Genève var stjärnurmakarnas egna ur (tänk ICA s egna varor, bra skit men inte lyxigt). Sedan fanns det en hel del urmakare/juvelerare/andra importörer som lade beställningar till Schweiziska klockfabrikörer, ungefär på samma sätt som dagens elektronikföretag, där du kan köpa samma produkt fast med olika märken (Denver, scantic, Andersson etc.) Till skillnad från dagens elektronikskrot, så var dessa oftast rätt sjyssta klockor. En av de största tillverkarna till dessa är AS.
   
  Ariste, Jesper Tärnfalk och KMS gillar detta.
 7. Jesper Tärnfalk
  Trådstartare

  Jesper Tärnfalk Ewok

  Inlägg:
  17
  Hej igen och tack fin info! Jag har lyckats få igång fortisuret, den hade en annorlunda uppskruvning. Har kollat runt och lyckats hitta lite klockor som jag kan offra som reservdelsklockor :)