Laddar...
Nymans Ur 1851

Inköp av schysst klocka

Diskussion i 'Diskussion' startad av Takemyload, 26 november 2014.

 1. Takemyload
  Trådstartare

  Takemyload Ewok

  Inlägg:
  2
  Hade en riktigt fin o blöt midsommarkväll i somras..... ända tills jag vakna. Denna gången var bakfylleångesten bokstavligt talat tidlös. Utan veta bu eller bä så var Date justen spårlöst försvunnen och jag hade inte den blekaste och hade aningar att den hade fått fötter.

  Hur som helst så är jag nu inne på att införskaffa en ny klocka. Har kollat runt lite och hittat en ganska schysst Sea Dweller på uretvintage för 44k, så jag antar att min prisgräns ligger runt där. Kollar även på lite andra modeller som typ GMT "Coke" varianten och sätta något skönt svart band till det hela.

  Men min fråga är egentligen om någon har några tips på andra schyssta klockor? Gärna också om det är något allmänt tips man behöver veta eller kolla på beggade rollar?
   
 2. Mw79

  Mw79 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.908
  En 5513 kan du få för de pengarna. Men en cola GMT är också ett bra väl eller en ny DJ. Finns väldigt mycket att välja på även bland andra märken men vill du ha en Rolex sub så skulle jag rekommendera 5513 eller GMT för de pengarna (är du ute efter en nyare eller en vintage? de två jag nämnde så syftade jag på vintage)
  Men ny som gammal så hör efter när den senast var på service och om den är i behov av det snart så räkna med några tusen till inom en snar framtid.
  Är det en lite nyare så skulle jag vara tveksam till att köpa om inte box och cert finns med. Samt om du köper av en privatperson så är det värt några hundra att få äktheten bekräftad av en Rolex urmakare.
   
 3. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.603
  Från:
  Göteborg
  Uretvintage är dyra.

  För 44-45k ska du ha en fullset Sea Dweller.
   
 4. wadstroem

  wadstroem Stormtrooper

  Inlägg:
  240
  Från:
  Stockholm
  Rent utseendemässigt så skulle jag väl säga att Omegas Seamaster-serie ligger nära Sea Dwellern, framförallt Planet Ocean men också Aqua Terra, så det är väl två modeller jag skulle tipsa om. Samma prisklass som du nämnde också, mer eller mindre.
   
 5. Takemyload
  Trådstartare

  Takemyload Ewok

  Inlägg:
  2
  Tack för tipsen! Köpte precis nu en Gmt Cola från 2005. Hitta en på pantbankens auktion, så jag fick ett schysst pris också:)
   
  Matts och yonsson gillar detta.
 6. Josef B

  Josef B Bestraffaren

  Nice! Upp med bilder så vi får dregla lite :)
   
  yonsson gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield