Laddar...
Erikson Urhandel

Inlägg 200 och Rolex Oysterquartz

Diskussion i 'Diskussion' startad av maxmol, 28 augusti 2013.

 1. maxmol
  Trådstartare

  maxmol Gullan

  Inlägg:
  1.056
  Från:
  Stockholm
  Tanken var att jag skulle spara detta inlägg för en ny klocka. Det skulle vara en dag av glädje och lycka. Det skulle vara dagen då jag fick min första Rolex. Det blev nästan så, men inte riktigt…

  Jag hade beställt en Rolex Oysterquartz 17000 (mörkblå tavla) från Florida som skulle dyka upp hemma hos mig i New York. Detta skedde med en veckas försening. Klockan kostade drygt 17 000 kr och skulle nyligen ha servats och polerats.

  Klockan kom i söndags. Jag packade omedelbart ur den ur lådan och satte tiden. Den var polerad. Men det var också här som det började gått utför. Klocka tickade. Men bara i 5 sekunder. Sen stannade den. Sen tickade den. Sen stannade den. Efter 20 minuter så stannade den helt. :(

  Jag antog då att det var batterierna som tagit slut, jag behövde också en extra länk. Så jag gick upp för gatan till Rolex byggnaden där det på femtevåningen finns ett Rolex Service Center. Där informerade de mig om att Rolex självklart bjuder på alla batteribyten och tryck-test på Oysterquartz modellen (Class act) och att de hade extra länkar till Oysterquartz (skulle kosta 60 USD).

  Efter att ha väntat i deras extravaganta väntrum (där man kan spana in de flesta modeller, man kan också spana in samtliga modeller i alla utförande i butiken i lobbyn) fick jag höra att klockan var en Rolex men att den som servat klockan sist hade omarbetat en del som nu var trasig. Att fixa klockan skulle kosta 2000 USD. Nästan lika mycket som den hade kostat till att börja med. Jag valde att hoppa det och försöka returnera klockan. Rolex bjöd då på det nya batteriet de satt in och en putsduk och grön mikrofiber Rolex servicepåse.

  Som tur var så hade jag en 14 dagars ” satisfaction guarantee” från säljare. Så jag kunde skicka tillbaka klockan och få pengarna tillbaka. Minus posten och transaktionskostnader vilket jag gjorde igår. Men inte helt oväntat så känns det lite i magen nu när man sitter utan både pengar och klocka, och väntar på att de ska ”inspektera” klockan samt godkänna min retur… Så får avvakta upp till 14 dagar. Hade redan lite onda aningar om den där ”servicen” som klockan skulle ha genomgått, men gick ändå emot min första instinkt. :oldman:


  Återkommer med hur det gick samt med vilken Chrono24 återförsäljare det gäller när jag har fått svar.
   
 2. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.330
  Från:
  Ön
  Håller tummarna. Snyggt gjort av AD iallafall.
   
  Wii, maxmol och Bojke gillar detta.
 3. babanker

  babanker Direktör Jönsson 4 personer

  Inlägg:
  751
  Från:
  F ks
  Trist att höra min vän! Hoppas det reder ut sig och att säljaren tar sitt ansvar!
   
  maxmol gillar detta.
 4. Camo00

  Camo00 Stig H Olsson

  Inlägg:
  7.207
  Från:
  Malmö
  Nej, sjukt kass! Hoppas det löser sig!!
   
  maxmol gillar detta.
 5. JayJay

  JayJay Hedlund

  Inlägg:
  2.437
  Aj, vilken tråkig historia. Känner verkligen med dig. Hoppas att det löser sig på bästa tänkbara sett.
   
  maxmol gillar detta.
 6. acce1999

  acce1999 Ole Bramserud

  Inlägg:
  4.917
  Aj, vilken inledning på "Rolex-vägen". Tack för att du delar med dig. Och absolut, om det inte löser sig, tveka inte på att klargöra vilken säljare som inte står upp för sin vara.

  För övrigt lite imponerande att du väljer just en OQ som första Rolex. Bra tänkt! Det gillar jag, så låt dig inte slås ned av detta.

  Hoppas förstås att allt reder ut sig. Berätta gärna!

  mvh A
   
  maxmol gillar detta.
 7. maxmol
  Trådstartare

  maxmol Gullan

  Inlägg:
  1.056
  Från:
  Stockholm
  Upplevelsen hos Rolex var absolut uppmuntrande. Så Rolex lär jag ge mig på igen. :)
   
 8. Flat-Eric

  Flat-Eric Stålklockans beskyddare

  Inlägg:
  10.604
  Trist, hoppas det löser sig. Riktigt svagt att sälja en klocka som knappt går
   
 9. maxmol
  Trådstartare

  maxmol Gullan

  Inlägg:
  1.056
  Från:
  Stockholm
  Faktiskt. Det var för övrigt dina inlägg och bilder på DJ (med somth bezel) och OQ som fick mig att jaga rätt på en mix av dem. En OQ 17000 med blå tavla. ;)
   
 10. Flat-Eric

  Flat-Eric Stålklockans beskyddare

  Inlägg:
  10.604
  Bra tänkt!
   
  maxmol gillar detta.
 11. ZQT

  ZQT The Banker

  Inlägg:
  8.431
  Intressant historia, tack för att du delade med dig! Och hoppas att det hela löser sig!

  RSC är sjukt proffsiga, har hört mycket gott om dom, särskilt RSC Dallas!
   
 12. Rolex verkar ju sköta sig iallafall, själv är jag skeptisk numera på när folk säger att en klocka har servats med det finns inga papper...
   
  maxmol gillar detta.
 13. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  6.792
  Från:
  Vallentuna
  Bra val av modell. Hoppas det löser sig med säljaren.
   
 14. micke_s

  micke_s Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.296
  Jäkligt tråkigt, finns inget värre än när det där positiva magpirret fullkomligen krossas av oseriösa handlare. Att klockor påstås har servats men det inte finns papper tar jag numera alltid som att den INTE är servad som utgångspunkt för att slippa besvikelse.
   
  Wii och masterkiller gillar detta.
 15. Flat-Eric

  Flat-Eric Stålklockans beskyddare

  Inlägg:
  10.604
  Det är ju oxå knepigt när de säger att deras "egna urmakare" har gått igenom klockan. Vad har han/hon för kompetens? Om de bytt delar, är allt kosher? Eller - har de ens en urmakare, eller låter det bara bra...
   
  masterkiller gillar detta.
 16. aosehus

  aosehus Hedlund

  Inlägg:
  1.747
  Från:
  Zürich
  Trist, men hoppas det löser sig till det bästa.
   
 17. wundlander

  wundlander Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.719
  Från:
  Stockholm
  Förbannelse. Håller tummarna för dig.
   
 18. maxmol
  Trådstartare

  maxmol Gullan

  Inlägg:
  1.056
  Från:
  Stockholm
  Update

  Tänkte update:a denna tråd med vad som hänt sedan sist, avslöja vem säljaren är och hur det löste sig.


  Som tidigare nämnt så skickade jag tillbaka klockan för retur till Messina Jewelers. Det skulle ta dem ”max 3 dagar” att utvärdera klockan för att se att jag inte gjort något med den. Det tog drygt 5 arbetsdagar men kändes som längre eftersom de hade långhelg i USA.


  Krävdes att jag tillslut skickade ett semi-påtryckningsmail. De svarade på mailet att de skulle ge en retur minus 15 USD för den initiala frakten. Det var del av deras villkor men å andra sidan berodde returen på att deras beskrivning av klockan inte riktigt stämde, men jag tar den.


  Min uppfattning och erfarenhet av Messina är att de säljer äkta Rolex klockor som de servar själva med lite bristande kunskaper. De är okej till billiga priser. Men mitt tips är att man som vanligt borde lägga lite mer och köpa från en bättre säljare. Å andra sidan så hedrade de sin retur policy, men det kanske inte hade fått ett lika bra slut om klockan dött dag 15 eftersom man då hade lämnats till deras 1 års service garanti. Den känns inte lika betryggande efter att Rolex service center i New York hade identifieras att problemet med min klocka berodde på att de hade förvrängt delar för att laga klockan till att börja med.
   
  vikgul, StrawberryFields och k0ltrasten gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield