Laddar...
Nymans Ur 1851

IWC Pilots chronograph

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 22 september 2013.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  720
  Från:
  Stockholm
  Hej igen,

  Många frågor idag, men gällande IWC Pilot Chronograph -

  Är det egna urverk eller 7750? Uppdaterar de sina modeller ofta? Hur ska man se på dessa, dyra klockor med standardverk eller bättre? Gillar designen skarpt men känner egentligen till väldigt lite om IWC... Hur ska man tänka som klockgeek?
   
 2. Ryttaren

  Ryttaren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.827
  Från:
  Västerås
  De har ju några in-house modeller men gissar att de flesta baseras på 7750 verket. T.ex. 7922 eller den nyare 79320. De ändrar väldigt mycket på verken med uppåt 50-60% modifierat eller utbytt. (Iaf fram till 2006 när jobbet gjordes av IWC själva) Har för mig att jag läst nån bra beskrivning av vår Undersköterska vid nåt tillfälle, så han kanske kan haka på.

  Jag har ett 79320 verk i min från 2004 och den är fantastiskt stabil. Oavsett position eller hur mycket reserv det är kvar så ligger jag alltid på ca 2s plus.
   
 3. laketwig

  laketwig Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.232
  Från:
  Schaffhausen
  Min Mark XVI från 2006, som givetvis inte är en kronograf, ligger också stadigt på +2 sek per dygn. Det verkar med andra ord som om dom vet vad dom gör när dom modifierar standardverken, vilket skulle kunna motivera IWC's prisbild. Snygg och egen design, samt ett fantastiskt detaljarbete är ju också värt lite extra för den som uppskattar det.
   
  Ryttaren och Pilot gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield