Laddar...
Kaplans Auktioner Erikson Urhandel
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Säljes/Bytes Jaeger LeCoultre Reverso Gran' Sport Chronographe Retrograde

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av MKRGG, 29 september 2013.

 1. MKRGG
  Trådstartare

  MKRGG Koprolog

  Inlägg:
  5.132
  Från:
  chokladfabriken
  Har du någonsin hört ett så förbaskat tjusigt namn på en klocka, va, va, va? Nej jag trodde väl det. Inte jag heller. Och den är lika fin som namnet skvallrar om, om inte finare. Så varför sälja/byta undrar du nu naturligtvis. Ja du, inte vet jag för jag är väl ingen psykolog heller men flippardjävulen är högst påtaglig hos mig även om det inte gått så långt som för vissa, inga namn nämnda...

  Nåväl, Gran' sport tillverkades i tre modeller, Automatique, Dual Time och Chronographe, mellan 1999 och 2006. En av JLC's mer lyckade serier enligt mig men tyvärr gick trenden då mot större klockor varför stor succé och lysande säljsiffror uteblev.

  Just detta ex har den nya tavlan som kom 2005, lite snyggare och lite coolare. Den må se svart ut men den skiftar i någon obeskrivlig nyans i brunt, grått och svart. Ofantligt classy. Gummibandet är helt galet bekvämt och viklåset är i en klass långt utöver det vanliga med micro adjustments and all. En svincool mix av dress och sport med en helt galen fuck you attityd inbakad i sin modesta kropp. Baksidan på boetten är lite välvd så den sitter verkligen perfekt på handleden, inget bilhandlarsväng här inte.

  Gången är normal, jag har inte mätt den men jag har inget att anmärka på. Dessutom kollar man hellre på den guillocherade tavlan än mäter sekundavvikelser. Jag har i alla fall inte kommit för sent till jobbet, eller något annat åtagande för den delen, de gånger jag burit den.

  Enda abret är att sekundvisaren inte nollar exakt vid återställande av kronografen. Jag har förstått att det sannolikt beror på att den inte sitter exakt på "axeln" eller vaddetnukantänkasheta. Priset reflekterar detta minimala fel och det kompenseras mer än väl av pirret i magen när man kollar hur minutvisaren närmar sig 30 för att inte tala om endorfinrushen när den flippar tillbaka till noll. Retrograd är grejen!

  Länkar till en liten infotext om dinkan:

  http://www.network54.com/Forum/234648/thread/1055556997/Information+on+the+Gran'Sport+Chronographe

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Det är ruggigt svårt att fånga skönheten på bild, särskilt med en två år gammal HTC men jag tror nog att du kan föreställa dig att finishen är i toppklass och att den är fin som en hel stock snus. Skrivbordsrepor på spännet, borstat så det är enkelt avklarat med en cape cod. Inga repor på boett eller glas.

  Kommer med box och papper samt kvitto från Monaco Watch Company varifrån jag köpte den i juli månad detta år. Ingen instruktionsbok men vilken idiot som helst kan trycka på ett par knappar, jag lyckades och då lyckas definitivt du.

  Jag sätter priset till 35 tusen svenska riksdaler vilket är mycket konkurrenskraftigt. Jag kan också tänka mig jämnt byte mot en 116234 fullset eller mot en 116200, likaledes fullset, med omkring 5 tusen my way.

  Finns för beskådan i Stockholms västra förorter eller över en fika någonstans i nejden.

  Lite sugen nu va? Såklart du är!

  /Kristofer

  PS, sorry för de skitdåliga bilderna!!
   
  stelah, Wollen, Målarn och 12 andra gillar detta.
 2. Bjuder på kanske lite bättre bilder på klockan när jag provade den eftersom MKRGG är en uselfotograf, hoppas det inte räknas som kladd...

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Målarn, maxmol, RicVin och 5 andra gillar detta.
 3. MKRGG
  Trådstartare

  MKRGG Koprolog

  Inlägg:
  5.132
  Från:
  chokladfabriken
  Kom igen era smaklösa fåntrattar, köp nu då!!

  Jag kan även tänka mig byte mot en plopp eller en gammal gmt-master eller en....ja faan vet....
   
  Margarinkungen, leben och Omen gillar detta.
Sjöö Sandström