Laddar...
Erikson Urhandel

Köp av Oris Aquis i NY

Diskussion i 'Diskussion' startad av qvp, 8 augusti 2013.

 1. qvp
  Trådstartare

  qvp Ewok

  Inlägg:
  8
  Hej kära Ks:are!
  Jag har nu följt ert snack i alla möjliga trådar ett tag och har nu bestämt mig för att göra er följe! Detta är mitt första inlägg här, men garanterat inte det sista! Nog snackat om mig, närmare presentation kommer i tråden som är ämnad för det.

  Det är så att jag har bestämt mig för att inköpa en Oris Aquis Date, och min fråga nu är om det är någon som vet om de är billigare i NY, och isf hur mycket billigare. Och hur det funkar med garantin o.s.v.

  "Frugan" lämnar landet om en vecka så börjar bli lite ivrig:)

  Tacktack på förhand!
   
 2. Vesper

  Vesper AT-ST driver

  Inlägg:
  1.419
  Från:
  Slussarna
  Ska jag vara riktigt ärlig så vet jag inte, men generellt så är det billigare "over there"
  Kolla chrono24 så kan du säkert hitta lite priser.
   
 3. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.592
  Från:
  Göteborg
  Överlag är det mesta billigare i usa pga dollarkursen.
   
 4. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  För det första: välkommen!

  För det andra: bra val!

  Använd den här listan för att leta fram mail-adresser till alla butiker:
  http://www.oris.ch/en/store-locator/united-states/state/ny/city/new-york

  Skriv ett mail och förklara läget, kolla lagerstatus och be om bästa möjliga pris.

  Får du ett pris som är lägre än detta är det bara att be butiken lägga undan en:
  http://www.uret.se/oris-divers-aquis-date-vit-gummi-o36-mm-p-14480.html

  (Kom ihåg att moms/skatt oftast inte är inkluderat, om jag inte minns fel är det 8.5% för NYC, så missa inte att kolla detta också.)
   
 5. Chrisse

  Chrisse The King of Jesters

  Inlägg:
  6.874
  Från:
  Yonssons källare
  Hej och Välkommen!!!

  Jag har själv köpt många Oris utomlands, och garanti är inga problem, se bara till att butiken har ett ifyllt cert, kan även gå utan har jag märk (av egen erfarenhet)
  Du kan dessutom registrera din Oris online för förlängd garanti.

  Var det Oris till Frugan spom var aktuellt? Annars kolla denna:
  https://www.chrono24.se/oris/aquis-...ka&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

  Nästan lustigt billigt men från en handlare med gott ryckte, dessutom finns de i NY.

  Lycka till
   
 6. qvp
  Trådstartare

  qvp Ewok

  Inlägg:
  8
  Tack för svaren, och härligt välkomnande!
  Klockan är inte till tjejen utan till mig, men det är hon som ska åka till NY så det är hon dom får inköpa.
  Jag ska maila runt ikväll när jag kommer hem till datorn, men det finns inget ungefärligt listpris som någon vet om?
   
 7. DW6900MS

  DW6900MS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.807
  Från:
  Borås

  Har Jomashop bra rykte?
  Jomashop har ingen butik i NY som du kan handla ifrån.
   
 8. iFKH

  iFKH Ewok

  Inlägg:
  19
  Vill bara nämna, utan att vara allt för kritisk, att jag handlade en Hamilton från Jomashop för några år sen men när jag fick fukt i klockan var det stopp.
  Eftersom de inte var certifierade Hamiltonförsäljare hade jag inte fått alla rätta papper och Jomashops egen garanti täckte inte fukt i klockan, bara om det var vatten!!!??

  Orkade inte tjafsa per mail utan lämnade in den och tog kostnaderna själv.
  Funderar för övrigt själv på nämnda Oris...
   
 9. qvp
  Trådstartare

  qvp Ewok

  Inlägg:
  8
  Nej men köpa på nätet vill jag inte göra än, när det gäller "första" klockan så känns det säkrare att köpa i butik. Så det blir antingen här hemma, i NY eller en begagnad.
  Jaa klockan i fråga är riktigt schysst, ganska ovanlig klocka vad jag har förstått det som, och även rätt unik i sitt utseende tycker jag.
   
 10. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Ett tips generellt är att åka ut i New Jersey. Manhattan är svindyrt (även om det säkert är billigare att köpa en Oris där än i Sverige) och prutmånen är säkerligen bättre i NJ.

  Dessutom har jag för mig att NJ har lägre sales tax än NY.
   
 11. qvp
  Trådstartare

  qvp Ewok

  Inlägg:
  8
  Det är min flickvän som ska åka dit, och vet inte hur sugen hon är på att leta upp den billigaste klockan:p Men jag har försökt maila dem som fanns i NY på Oris store locator men jag hittar knappt några hemsidor och mailadresser till dem. Ingen som köpt en där tidigare eller vet ett pris mellan tummen och pekfingret?
   
 12. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Jomashop är en klassisk gråhandlare så det blir billigt men man får deras garanti men inte varumärkets. Det är något man får väga in när man bestämmer sig för att handla därifrån. Jag har bara haft goda erfarenheter av Joma men om det handlar om att spara några hundralappar eller så skulle jag inte handla från en gråhandlare.
   
 13. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Sorry, missade att det inte var du som skulle åka så det kan jag förstå. Men är det en shoppingresa så kan du rekommendera din flickvän att ta ett tåg eller buss ut till nå'n av dom stora outlet-village som tenderar att ligga i just NJ. Amerikanska outletbyar är så långt ifrån Barkaby man kan komma och ett lätt sätt att fylla en extra resväska med märkeskläder för nästan inga pengar alls.
   
 14. vekktah

  vekktah Y-Wing pilot

  Inlägg:
  565
  Skulle scanna av svenska beg marknaden också. Har sålts en del aquis både här och på blocket. En av dem sålde jag. (och det är en grym klocka!)

  Oris har inte direkt bästa andrahandsvärde + att du slipper sätta de första reporna själv.
   
 15. qvp
  Trådstartare

  qvp Ewok

  Inlägg:
  8
  Jag håller mig ständigt uppdaterad på blocket och så mycket som jag hinner här, (blocket är min bror, avgudar skaparna av den underbara hemsidan). Hittade en där för en vecka sedan och har haft kontakt med säljaren, men efter att ha bestämt två träffar utan att ha setts pga hans oförmåga att svara i telefonen och höra av sig, så känner jag att han kan köra upp den någonstans. Håller tummarna nu ist för att nya ska dyka upp, eller att tjejen hittar något i NY :)
   
  Forsberg gillar detta.
 16. maxmol

  maxmol AT-ST driver

  Inlägg:
  1.053
  Från:
  Stockholm
  Det är dels billigare pga. dollarkursen, men också till stor del för att deras "moms" (sales tax) är mycket lägre och ibland ingen alls.

  Jag ska själv till USA i helgen och har beställt en Oysterquartz från Florida till New York. De har fortfarande ett hål i lagstiftningen som gör att om du beställer från en annan delstat över internet så är du inte "sales tax" pliktig i någon av delstat. Redan där kan du få 4-7 % rabatt.

  Jomashop har redan nämts i tråden och de har verkligen vrakpriser på Oris och Tissot. Kollade runt på deras hemsida en del och försökte efterforska dem och från allt jag hitta så verkar de vara att lita på. Har dock inte köpt något från dem.

  Vad gäller butiker, så senaste klockan jag köpte i NYC var 2005. Det var en SMP 300 som inköptes på Tourneau. De har ett par stycken butiker på Manhattan. Stort utbud, okej priser och trevlig personal. De är AD för i princip alla märken de säljer, så där får du med den internationella garantin (som jag antar att Oris erbjuder). De har dessutom sina list priser på hemsidan. http://www.tourneau.com/shop/brand/oris
   
 17. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Tourneau är ok men dyra generellt sätt, dom tar tillverkarnas listpriser rätt av. Jag köpte en Hamilton Intramatic förra året här i Boston och det skillde över 20% mellan Tourneau och annan Hamilton AD. Visserligen ingen speciellt dyr klocka men ändå...
   
 18. DW6900MS

  DW6900MS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.807
  Från:
  Borås
  Köp inte Oris från Jomashop är mitt tips. Kolla på Amazon istället.
   
  maxmol gillar detta.
 19. maxmol

  maxmol AT-ST driver

  Inlägg:
  1.053
  Från:
  Stockholm

  Lyssna inte på mig. Lyssna på DW6900MS. Hur kunde jag ha missat att kolla där. :facepalm: De har ju bra buyers protection också.
   
 20. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Vad skulle vara fördelen med Amazon? Jag har handlat några gånger från Joma och tycker det har fungerat extremt bra men framför allt extremt billigt såklart.
   
 21. maxmol

  maxmol AT-ST driver

  Inlägg:
  1.053
  Från:
  Stockholm
  Som sagt så har jag aldrig handlat från Joma. Men är blir glad att höra att det funkat för dig. För är riktigt sugen att köpa en Visodate från dem. Den ligger på typ 2 500 kr från dem.

  Amazon kör lite samma sak som Ebay. De garanterar att det är säkert att köpa vara. Har inte super koll på det finstilta men man kan läsa mer här. http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/?nodeId=537868

  Funkar Joma så skulle jag köra på den som är billigast rakt av.
   
 22. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Det är såklart omöjligt att garantera och man ska såklart vara medveten om att det är en gråhandlare man handlar från. Nu handlar jag rätt mycke' på eBay men där är det ju bara en förmedling egentligen och lite nervös är jag när ju när man budar hem i klocka för 10-15K SEK från eBay. Men Joma är det ändå ett etablerat företag bakom som funnits ganska många år. Både jag och några av mina vänner har köpt rätt dyra klockor från Joma och allt har funkat bra. Det som såklart skulle kunna bli jobbigt är reklamationer, men det gäller ju all näthandel.

  Håller helt med på att gå på pris rakt av.
   
  maxmol gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield