Laddar...
Nymans Ur 1851

Köp av Rolex Sub (no date) - Chrono24

Diskussion i 'Diskussion' startad av Jonis, 30 september 2013.

 1. Jonis
  Trådstartare

  Jonis Ewok

  Inlägg:
  2
  Hej!

  Har kollat en del på Rolex subar på sistone. Först var jag inne på en sub med datum men det skiftade, inte alls för prisets skull, utan helt enkelt för klockans elegans i sin enkelhet (jädrar va pretto det där lät :)).
  Hur som helst... Har inte handlat begagnat innan och skulle behöva lite hjälp. Och så är jag inte så haj på Rolex... Går det överhuvudtaget att pruta på (ex.) Chrono24? Många 14060, som ser helt ok ut på bilderna, ligger ute för omkring 28-30 tkr. Hur mycket kan man få ner det priset -- ett riktmärke? Och några speciella årtal att föredra?

  Tack för hjälpen!!
   
 2. Jonis
  Trådstartare

  Jonis Ewok

  Inlägg:
  2
  *också värt att nämna kanske är att box o papper inte spelar sån stor roll, skicket är det viktigaste.
   
 3. vaniljglass

  vaniljglass Nisse på lagret

  Inlägg:
  9.597
  Från:
  Göteborg
  Det första du måste förstå är att Chrono24 är en annonsplats för företag och personer som säljer klockor.
  Om det går att pruta är således olika från objekt till objekt.

  14060 brukar börja nånstans runt 25 på länk, och uppåt beroende på hur ny den är.
   
 4. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.913
  Chrono24 är som Blocket, precis som vaniljglass säger. Generellt brukar prisnivån ligga högt där hos de flesta handlare.

  Föreslår att du spenderar någon tid med att läsa på om Submariner-modellerna. Det är kul och du kommer att lära dig mer om exakt vilken modell du vill ha, plus att det gör dig starkare som köpare (särskilt som du säger att du inte har handlat begagnat förr, samt att du inte kan så mycket om Rolex och dessutom vill komma ner under 28 tkr - som jag läser det du skriver).

  Personligen tycker jag att själva "jakten" är en viktig del av köpprocessen. Det gör också att när man väl får sin klocka så är njutningen desto större. Detta ska förstås inte hindra impulsköp... :happyhappy:

  Tips: Läs på om 14060M samt om 14060. Det är nog mellan dessa två du väljer.

  Lycka till!

  mvh A
   
 5. Affe

  Affe Una vida loca

  Min erfarenhet av chrono24 är från somras då jag köpte 2st klockor. En Rolex Submariner och en YM, det går att pruta lite ca 1000kr plus att frakten ingick men det kan ju så klart skilja sig såklart från fall till fall. Men det skadar inte att fråga säljaren, kan bara få ett nej.

  Lycka till!
   
Mårtenssons ur Brookfield