Laddar...
Nymans Ur 1851

Köpråd Rolex Submariner 116610LN

Diskussion i 'Diskussion' startad av Abbe26, 10 juli 2015.

 1. Abbe26
  Trådstartare

  Abbe26 Ewok

  Inlägg:
  6
  Kan börja med att säga att detta är min första post men definitivt inte min sista:).
  Jag har bestämt mig för att köpa min första "riktiga" klocka nämligen Rolex 116610LN. Har varit inne på AD (Norge) tre gånger nu och fattat tycke för klockan. Någon vidare prisförhandling var det knappast någon talan om, fick bara ner den 450NOK, dock är den ändå billigare än i Sverige eftersom att totalen landade på 70.321 SEK.
  Hjälp mig med mitt köp, är jag en idiot som köper en NY klocka och dessutom i Norge? Är det någon skillnad att köpa den här jämfört med i Sverige när det kommer till garanti och dylikt. Motivera gärna mitt köp med för och nackdelar eftersom att jag blev lite halvsur då han absolut inte ville gå ner mer än 450NOK i pris. Han såg tydligen inte win-win situationen när jag nämnde att jag gärna kunde göra en banköverföring istället för att ta det med kort för att slippa trans-avgifterna.

  Erik
   
 2. JohnDoe

  JohnDoe X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.362
  Från:
  Sverige, stockholm
  Listpriset är ju 72200 i sverige så diffen är ca 1900. Som jag har förstått det så kan väl vi på KS få ett bättre pris hos Rob E än vad du får i Norge.
   
 3. snoozarn

  snoozarn AT-AT driver

  Inlägg:
  5.048
  Från:
  Stockholm
  Det är en populär modell, vad förväntar du dig? Ingen skillnad i garanti, den är world-wide. Antingen köper du från AD eller från gråhandlare. Alla verkar ute efter bästa pris, då ska man nog göra lite efterforskningar själv åtminstone.. Finns en del info i ämnet, föreslår att du söker lite på forumet. Här är en tråd startad för några dagar sen som kanske hjälper.
  https://klocksnack.se/threads/att-köpa-rolex-114060.41130/#post-963062
   
 4. Abbe26
  Trådstartare

  Abbe26 Ewok

  Inlägg:
  6
   

  Bifogade filer:

  Senast ändrad: 19 september 2017
  yonsson gillar detta.
 5. snoozarn

  snoozarn AT-AT driver

  Inlägg:
  5.048
  Från:
  Stockholm
  I all välmening, gör lite efterforskningar. Finns som sagt flertal trådar gällande just bästa priset (på tex 116610) så därav mitt råd att söka, varav jag till och med länkade dig en tråd. Jaha, grattis till dina två bilar då. Mycket relevant i diskussionen, vad vill du komma fram till?

  För att vara lite on-topic, i Stockholm lär du inte få allt för mycket prutmån på just en subc. Skulle inte förvåna om du får ställa dig i kö och vänta ~2mån för att få köpa en dessutom. De säljer ju sig själva till fullpris menar jag..
   
  ZQT gillar detta.
 6. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Folk är så jävla otrevliga på KS, välkommen @Abbe26. Köp i Sverige och försök pruta, så tror jag det blir lika bra/bättre. Bor du i Norge så kör på. Mitt tips: köp beggat.
   
  ScubaKing, Philippe Stern och Adro gillar detta.
 7. Abbe26
  Trådstartare

  Abbe26 Ewok

  Inlägg:
  6
  Tack @Norra ! Jag sökte mig hit pga okunskap inom ämnet och fick efter ditt inlägg egentligen svar på mina funderingar. Jag önskar dig en trevlig helg och en riktigt skön sommar!
  Erik
   
  Norra gillar detta.
 8. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Krons hade en 116610LN på hyllan igår. Kolla där.
   
 9. romanov

  romanov Y-Wing pilot

  Inlägg:
  565
  Från:
  Stockholm
  Bara för att man köper en NY klocka så är man inte en idiot. Det är ju något speciellt att få vara första ägaren till något :)
  Det blir ju så klart billigare att köpa begagnat. Det går ju även att hitta vissa som är väldigt fina trotts att de inte är helt nya...
  Bor du i Norge och får det priset är det bara att köra på om allt känns OK. De brukar ju vara rätt svåra att pruta ner priset på vad jag har förstått

  Lycka till! :)
   
 10. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Stort tack!
   
  Mr Chance, Apansson, Jokkmokkswe och 6 andra gillar detta.
 11. Abbe26
  Trådstartare

  Abbe26 Ewok

  Inlägg:
  6
  Tack för era svar! Så generellt sett är sportmodellerna svåra att pruta på och jag skall vara glad med den rabatten jag har fått om jag nu väljer att köpa en ny klocka. :)
   
  JohnDoe gillar detta.
 12. JayLar

  JayLar AT-ST driver

  Inlägg:
  1.138
  Äh det är Stockholmare, dom menar inget illa egentligen ;)
   
  Norra och Abbe26 gillar detta.
 13. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Jupp, varför sänka priset på något som säljer sig själv? :)
   
 14. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.681
  Från:
  Byn
  Bara acceptera att vissa kan pruta och andra kan det ej.

  Söker du bästa pris, köp beggat.

  Skrytmaterial, köp i butik och lägg på 10% istället.
   
 15. Richie

  Richie AT-ST driver

  Inlägg:
  1.019
  Ska man tro vissa personer i denna tråden: https://klocksnack.se/threads/att-köpa-rolex-114060.41130/#post-963062, så kan du tydligen bli nekad service eller få betala ett högre servicepris hos en AD om du köpt klockan utomlands..
  Skulle du sen mot förmodan vilja flippa klockan en dag så värderas den tydligen lägre också eftersom den inte är såld i Sverige..

  Summa summarum, lyssna inte för mycket på andra utan köp den där det känns bäst för dig :)
   
 16. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Tack tack!
   
  Denke gillar detta.
 17. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Nej, hen skrev 'folk på KS'. Du är alltså också otrevlig. Din avatar till exempel, en mördare. Har sett Zeb skjuta ihjäl många. På TV.
   
  JayLar, Ministern och Gummo gillar detta.
 18. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.960
  Från:
  Jymden
  Skitsnack.
   
 19. Abbe26
  Trådstartare

  Abbe26 Ewok

  Inlägg:
  6
  Äsch, jag har bestämt mig! Klart jag ska ha en ny klocka, frågan är bara om jag ska köpa den i Norge/Sverige. Finns det någon duktig och serviceminded säljare här så skrik till :)
   
 20. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Jag kritiserar vissa få som ofta syns i olika trådar och bara hatar för att denne tycker att TS har startad en onödig tråd, en viss forumpolis alltså och inte alla. Men många. Annars har man asperger om man inte riktigt lyckas förstå vad jag menar, eller så försöker man på ett infantilt sätt att dumförklara mig för att jag inte tillhör en viss elit som kanske känner grundarna, inklusive dig, eller ej varit medlem sedan tidernas begynnelse eller liknande. Rätt tråkigt faktiskt för oftast så är KS en trevlig del av internet.
   
  JayLar gillar detta.
 21. Richie

  Richie AT-ST driver

  Inlägg:
  1.019
  Jo jag vet! men kul att se hur vissa resonerar och tänker (eller inte tänker?) :)
   
  yonsson gillar detta.
 22. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Att bara allmänt säga att folk "är så jävla otrevliga på KS" är, om något, ett infantilt sätt att dumförklara de drygt 7000 trevliga medlemmar som faktiskt verkar trivas rätt bra på KS . Att referera till att folk har asperger om man inte förstår exakt vad du menar är ju också rätt onödigt, jag rätt säker på att ingen har lust att höra den typen av fördomsfull skit om hur du tror att människor med den typen av diagnos funkar.

  Men för att knyta ihop säcken lite, om du har kritik mot någon enskild medlem så är det bättre att du är tydlig med vem du menar. Givet att du vill ha någon sorts konstruktiv dialog om det. Men det kanske inte var det som var ditt huvudsyfte med kommentaren?
   
  Savagear114, ZQT, Apansson och 3 andra gillar detta.
 23. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Som sagt så kritiserade jag inte alla på forumet, utan bara vissa, vad är det du inte förstår? Jag tänker inte skriva ett unikt formellt bred till varenda rövhål på forumet med signatur. Det kommer hela tiden nya medlemmar till det här forumet och istället för att ens åtminstone låtsas vara välkomnande så refererar alla till den där värdelösa jävla sökfunktionen på ett otrevligt sätt, där man sällan hittar något relevant hur mycket man än filtrerar. Det är arrogant och otrevligt.

  Sen är det kul hur du sket i det andra jag skrev. Jag bidrog med förslag till hur TS skulle göra med köp av en Rolex 116610LN, vilket är vad tråden i slutändan handlar om. TS frågade inte om hur han kunde hitta trådar som behandlar liknande ämnen, om det ens nu fanns.

  Over and out.
   
  Abbe26 gillar detta.
 24. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Skriv det då istället för att skriva att alla på KS är så jävla otrevliga, de flesta är väldigt välkomnande och trevliga.

  Jag gissar också av det du skriver ovan att du tycker att sökfunktionen är skit? Är det mer saker du tycker är skit med KS förutom medlemmar/rövhål med signatur och den värdelösa jävla sökfunktionen?
   
  Apansson gillar detta.
 25. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Med signatur menade jag att jag skulle signera breven formellt. Och jag sa fortfarande inte "alla".... wow.
   
 26. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Då är det alltså bara vissa medlemmar som är "så jävla otrevliga alltså"? Kan du inte adressera dem direkt i fortsättningen istället för att allmänt såga "alla"?

  Och jag undrar fortfarande vad du menar med den "värdelösa jävla sökfunktionen"? Om det är så att den kan förbättras så är vi som driver forumet naturligtvis intresserade av vad det är som är dåligt, men vi kan liksom inte förbättra något baserat på generella invektiv. Så var gärna lite mer konkret.
   
  Savagear114 gillar detta.
 27. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Den hittar sällan det jag söker efter. Testat allt. Fast just nu derailar du TS tråd bara för att jävlas med mig.
   
 28. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Kan du ge ett exempel på sökning som inte gett vad du letat efter?
   
 29. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Är du allvarlig nu?

  Okej. Ibland ser jag en tråd som intresserar mig. Går in, men tråden har försvunnit. Söker efter den, finns inte där. Men däremot i diskussions-flödet så hittar jag den trots att jag sökt efter tråden. Och då har jag bockat i "sök endast rubriker". Och nej jag har inte stavat fel. Och ja, jag har testat den mer avancerade sökfunktionen.

  Edit: ett exempel..
   
 30. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.748
  Från:
  Stockholm
  Ja, jag är allvarlig. Trots dina utfall om Asperger, elitism, anklagelser om att jävlas etc, så är jag uppriktigt intresserad av dina synpunkter på forumet.
   
  Strindberg, Savagear114, yonsson och 5 andra gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield