Laddar...
Nymans Ur 1851

Kadloo

Diskussion i 'Diskussion' startad av Emil, 28 maj 2013.

 1. Emil
  Trådstartare

  Emil Y-Wing pilot

  Inlägg:
  517
  Någon som sitter på en Kadloo och kan berätta lite mer om denna klocka? Hur står sig Kadloo gentemot andra märken och vilka märken är den jämförbar med? hittar inte så mycket information om detta klockmärket, det har sålts en och annan genom blocket men även där är det tunt.
  prisklassen ligger mellan ca 399.00 € - 2,190.00 € på dem uren jag har hittat. vissa dykare är riktigt fina till utseendet men det får ju gärna vara lite lullull under glaset också.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. Rber

  Rber X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.900
  Säger nja till dessa. Man har ju snott designen rätt av utan att ens försöka göra något eget?!
   
  Målarn och yonsson gillar detta.
 3. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.267
  Mycket snodd design och namnet låter mer som en sämre dejtingsajt än ett klockmärke. Inget jag skulle satsa på.
   
  Målarn, yonsson och easy rider gillar detta.
 4. China

  China Guest

  Swiss made my ass....

  Jag har inget förtroende för Kadloo. Tidigare har man sålt klockor med "äkta" ETA 2824-2 för i runda slängar 2000 kr, trots att urverken är bristvaror. Deras egna KAD calibrar "Made in Germany" är en salig blandning av ommärkta Kinesiska urverk.
   
 5. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Väldigt lik Daytona och Breitling Superocean, aldrig hört talas om märket faktiskt
   
 6. Kson

  Kson AT-AT driver

  Inlägg:
  5.253
  No no no...
   
 7. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.267
  Synar man såna här klockor en stund så brukar man hitta stavfel. Typ Ciaro på Theoremaklockorna.

  Här har de nog inte heller lagt så mycket tid på stavningskontrollen då Caracas har fått ett extra R och blivit Carracas
   
 8. easy rider

  easy rider Dead Man Walking

  Inlägg:
  5.895
  Ja, och alla är städer förutom "Iceland" där de inte orkade ta reda på huvudstaden.
   
  yonsson och naggge gillar detta.
 9. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.267
  Haha, det tänkte jag inte ens på. Ännu roligare.
   
 10. urinvånaren

  urinvånaren Guest

  Visste inte ens om att märket existerade.....
   
 11. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.867
  ...köpte en Kadloo Subklon 2824 till farsan för några år sen, efter ett par år i kross- o asfaltbranschen hade den fått mer stryk än någon Comex någonsin... ett par index hade släppt men de limmade en rätt imponerad urmakare tillbaka...

  den var lika bra som vilken annan 2824-diver som helst? inte superkvalitet såklart, men en fet krona och stryktålig...

  [​IMG]
   
  easy rider gillar detta.
 12. China

  China Guest

  Ja, Kineserna håller ibland bättre kvalité än många tror.;)

  Problemet med den här sortens klockor är att man vilseleder folk, då varken klockorna eller urverken varit i närheten av Schweiz. Hade det stått "Made in China" på urtavlan, så hade priset varit mycket lägre, och många spekulanter hade förmodligen inte ens tittat åt klockorna. Att sedan kvalitén är mycket hög på en del lågprisproduktion, det är en annan femma.
   
 13. _jonte

  _jonte AT-AT driver

  Inlägg:
  5.531
  Asiatisk 2824-klon? Borde man inte se skillnaden?
   
 14. China

  China Guest

  Vi får väl ta och öppna Pandoras ask...

  Det rör sig som regel om ETA verk som inte är slutmonterade och kvalitetskontrollerade i Schweiz, urverk som var avsedda för den Asiatiska eller Amerikanska marknaden och inte hör hemma i klockor som är märkta "Swiss made" eller "Swiss movement". Den här produktionen var tidigare mycket omfattande men har minskat, då Swatch Group numera stängt kranen för tredjepartstillverkare. Däremot så har deras egna varumärken tillgång till urverken, t.ex. Hamilton har en del modeller med ETA verk i klockor som inte är "Swiss made". Som ett resultat av detta har t.ex. många Germasians gått över till att märka om urverk från Sea gull och andra Kinesiska tillverkare till egna påhittade calibrar.

  Ska man vara riktigt petig så finns det inga kloner, de Kinesiska urverk som brukar jämföras med t.ex. ETA 2824-2 har en annorlunda konstruktion och det går heller inte att byta komponenterna rakt av med ett ETA verk. Jag tror att du kan hitta jämförelser på nätet, och minns jag inte fel så finns det några analyser av ETA vs Sea gull på WUS. Sedan förekommer det även rena piratkopior, men det handlar det inte om i det här fallet. Däremot så lär det inte vara så svårt att få tag på mekaniska ETA verk från en del gamla underleverantörer.

  Poängen är att man inte kan se om t.ex. en ETA 2824-2 är monterad och kvalitetskontrollerad i Schweiz eller Hong Kong. Däremot så finns det stora vinster i att använda urverken i klockor märkta "Swiss made" eller "Swiss movement". Det är inte enbart ETA som har den här policyn,t.ex. Rondas anläggning i Thailand levererar en hel del urverk till Amerikanska varumärken, och som resultat har en del Amerikaner svartlistats av självutnämnda vakthundar ( t.ex. Torgoen). I slutänden är frågan om det här egentligen spelar någon roll, om det sista hjulet i ett urverk har monterats i Schweiz eller inte, och i vilket land den slutgiltiga kvalitetskontrollen skett. Läser man Schweizarnas lagstiftning för "Swiss made" så är den full av godtyckligheter och luckor.
   
  Målarn gillar detta.
 15. ZQT

  ZQT The Banker

  Inlägg:
  8.416
  Total rip off ju...
   
 16. cheepo63

  cheepo63 Läderjesus

  Inlägg:
  1.521
  Från:
  Strängnäs
  Undrar hur namnet kom till? Snillen spekulerar på crack, wohooo kadloo på er gubbar....
   
Mårtenssons ur Brookfield