Laddar...
Nymans Ur 1851

Kanske lite kinkig...

Diskussion i 'Diskussion' startad av mlundstrom, 16 december 2014.

 1. mlundstrom
  Trådstartare

  mlundstrom Stormtrooper

  Inlägg:
  478
  Har ett OEM Panerai deployant clasp som ser ut så här [​IMG]

  Nu har sprinten lyckats böjas och gå av på ena sidan så jag tänkte kila förbi Nymans o köpa ett nytt o byta. Budskapet jag fick är att tydligen finns de inte som reservdelar, utan jag måste köpa nytt clasp.

  Kan ju personligen tycka att de kanske skulle tycka det är lite intressant att hjälp mig, men tydligen inte. Jag kommer lösa det på eget sätt istället.

  Är jag kinkig eller? Är lite halvtrött på en annan urmakare som haft min Speedmaster sen i början av juni och nästan är omöjlig att få tag på via telefon - lovar att ringa men skiter i det etc.

  Ja, det är snart julledighet och jag behöver vara ledig - men ibland behöver man gnälla lite...
   
  vonbahr, jabla, Rivalen och 4 andra gillar detta.
 2. Joffrey

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.018
  Från:
  Westeros
  Sånt här gör att folk köper aftermarket... Absurt hur vissa märken kräver så höga kostnader för saker som egentligen är ganska lätta att lösa
   
  Noami och mlundstrom gillar detta.
 3. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.931
  Från:
  Jymden
  Vad är det för sprint? Hajar inte riktigt utifrån bilden. Hade det varit ett vanligt bandstift, fast kortare, så är det ju inga konstigheter, men jag ser inga sådana sprintar på din bild.
   
 4. mlundstrom
  Trådstartare

  mlundstrom Stormtrooper

  Inlägg:
  478
  Lite otydlig kanske, har markerat det på den här bilden. Får hitta på nåt fiffigt, det löser sig - man har ju lite skit liggande här o där som det kanske går snickra ihop nåt av.
   

  Bifogade filer:

 5. JayJay

  JayJay X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.410
  Asså jag tycker det verkar assnurrigt. Klart det borde finnas reservdelar? Säker på att du inte bara haft otur och pratat med fel person hos nymans? Jag hade mailat igen och frågat. Funkar inte det så tycker jag ett mail till tillverkaren är på sin plats... Kanske för mkt jobb MEN ngn gräns får det väl finnas? E ju inte så att spännena skänks bort heller.
   
 6. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.931
  Från:
  Jymden
  Menar du att de svarar på dina mail? :D

  TS:
  Om det bara är en sprint, så har varenda urmakare ett antal 100 bakom disken i varierande längd och tjocklek. Dra till närmsta oberoende om det är ett vanligt stift.

  Jag har liggandes om du vill få skickat? Dock bara en tjocklek och kanske inte den längd du behöver. Dra ett PM i så fall.
   
  vonbahr, Noami, Rivalen och 3 andra gillar detta.
 7. JayJay

  JayJay X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.410
  Har aldrig mailat dit men jag utgår från att de skulle svara om jag gjorde det. Möjligen en naiv inställning.
   
 8. mlundstrom
  Trådstartare

  mlundstrom Stormtrooper

  Inlägg:
  478
  Knappt så de svarar på telefon. Iallafall inte på serviceavdelningen. Fick ringa till butiken och tjata mig igenom. De kanske har fruktansvärt mycket just nu inför jul.......

  Ska mäta lite o kolla, har en del sprintar o löst jox liggandes hemma också. Tack för alla erbjudanden om hjälp!
   
 9. MaziK

  MaziK X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.910
 10. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  tyvärr är det så. Vissa delar finns inte i lager, särskilt smådelar till lås. Hade samma problem med ett lås tillhörande 93150-oyster till rolex. Fick tillverka ett. Dock märkligt att de inte var villiga att hjälpa till. Gå till valfri annan urmakare eller typ guldsmed så kan de säkert hjälpa dig.
   
 11. CLT

  CLT X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.677
  Från:
  Stockholm
  Finns det inte något liknande lås på typ ebay som du kan plocka delar ifrån? Eftersom att du verkar kunna tänka dig att sätta dit vad som bara det blir helt.
   
 12. mlundstrom
  Trådstartare

  mlundstrom Stormtrooper

  Inlägg:
  478
  Det gör det säkert, finns 3djeparts som ser ungefär likadana ut - sen har jag lite olika grejer hemme jag ska testa med nu när jag fått hem grejerna.
   
  CLT gillar detta.
 13. Tome

  Tome Stormtrooper

  Inlägg:
  283
  Jag har också haft stora problem med Nymans, när jag fick prata med en dam i butiken (både på telefon och IRL på plats). Hon visst fasen inte vilken bredd det skulle vara på armbanden när jag ville beställa ett par OEM straps. Hon var dessutom helt ointresserad av att hjälpa till. Vet inte om hon endast brydde sig ifall man var intressent på en skeleton tourbillon diamant dinka för >1 mille, men det kändes iaf så. Jag tror det är Sebastian (90% säker på att han heter så) du ska prata med om det är Panerai, han hade iaf koll på uren mm.
  Jag ringer aldrig mer till serviceavdelning utan som du skrev så är det genom butiken man kan tjata sig in. Konstig servicenivå... Men kommer man fram och får man prata med rätt person så är det helt ok respons.
   
Mårtenssons ur Brookfield