Laddar...
Nymans Ur 1851

Kering Group köper Ulysse Nardin

Diskussion i 'Diskussion' startad av Espresso, 31 juli 2014.

 1. Espresso
  Trådstartare

  Espresso Stormtrooper

  Inlägg:
  433
  Ulysse Nardin har som tidigare nämnts i någon forumtråd inte den största exponering på klocksnack, vilket troligtvis beror på att vi är ganska få som har en UN klocka. Oavsett så borde nyheten om att Kering köper upp 100% av UN vara av intresse för klockbranschen som sådan. Jag har själv inte så mycket kunskap om Kering, men jag kan anta att det kommer innebära en del förändringar för det tidigare mindre privatägda Ulysse Nardin.

  Finns det någon kunskap på forumet om Kering som bolag och vad man kan tro att de vill göra med UN? Samt om någon har några åsikter om det här är av goda eller ondo för UN som varumärke och tillverkare?
   
 2. David

  David Bödeln

  Inlägg:
  5.851
  De har ju inte någon större klockvana, med tanke på att de sedan tidigare endast har Girard-Perregaux och Jeanrichard (fulmärke) i stallet.
   
 3. Mr_Jonas

  Mr_Jonas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.885
  Från:
  Göteborg
  Franskt holdingbolag...
  Gillar UN och hoppas verkligen dom har en bra affärsplan och inte vattnar ur märket.
   
 4. Jone

  Jone Rebel soldier

  Inlägg:
  89
  Från:
  Helsingfors
 5. Mr.Sund

  Mr.Sund Stormtrooper

  Inlägg:
  260
  På vilket sett är Jeanrichard fulmärkte, speciellt om vi exempelvis tar Tudor som liknelse?
   
  klockodile och JesperO gillar detta.
 6. Espresso
  Trådstartare

  Espresso Stormtrooper

  Inlägg:
  433
  Mmm, har sett den med. Jag var mest nyfiken/orolig över vad som kommer hända med UN som varumärke och producent av klockor. Vet att märket i sig kan uppfattas ganska spretigt men jag tycker själv de har ett fantastiskt utbud av design, innovation och mer vardagliga klockor. Därför dök det naturligt sett direkt upp funderingar kring vad Kering som majoritetsägare kommer innebära. Om de kommer strömlinjeforma produktion, och skära ner modellseriser, ta bort innovation av inhpouseverk etc, eller om det kommer innebära att UN kan få ännu mer muskler att växa.

  Givetvis är det på tok för tidigt att svara på det redan nu men om någon på formuet kände till dem som ägare tidigare och hur de brukar sköta sina portföljbolag och varumärken hade det varit intressant att diskutera.
   
 7. Guinness

  Guinness Y-Wing pilot

  Inlägg:
  685
  Från:
  Umeå
  Spännande, jag gissar på en satsning för att utveckla märket.
   
Mårtenssons ur Brookfield