Laddar...
Erikson Urhandel

Klocka till pappsen

Diskussion i 'Diskussion' startad av Nisse, 10 juni 2013.

 1. Nisse
  Trådstartare

  Nisse Ewok

  Inlägg:
  2
  Vilka vackra bilder ni presterar i detta forum!

  Mitt intresse har inducerats av att (i) det till min gamla trotjänare CITIZEN Ana-Digi (svart med stållänk), som jag fick av min framlidne far vid studentexamen i början av åttiotalet, inte längre finns reservdelar och den inte längre signalerar och alarmerar som den skall (dvs. jag vaknar inte om morgonen) och (ii) min käre son har fått för sig att ge sin far en klocka som skall vara till samma uthålliga glädje som den som nu går i pension. Möjligen påverkas den unge mannen också av att hans far, som just fyllt 50, inte längre passar i en ungdomsklocka.

  Begränsat intresse för dykning och framfart med racerbil, får kanske de vackra dykaruren eller takometrarna att inte riktigt kännas trovärdiga men även de ynkliga handledernas omkrets (16,5 cm) känns som att de begränsar urvalet. Klockan lär få kosta 20+ och sökningar på Sjöö Sandström, vilka med skruvar i boetten ger ett angenämt ingenjörsmässigt intryck, ledde mig till denna sida (vilken härlig recension om SS UTC Extreme White Diamond...).

  Begagnat är i och för sig inget hinder, så mitt första inlägg i detta eminenta forum skulle kunna vara en försiktig fråga om man kan bli lurad av kopior av SS eller om det (internationellt sett) är en för udda tillverkare för sådant ofog.

  Därutöver kan jag ju hoppas på en del surplusinformation om vilka övriga fabrikat som är värda att titta vidare på i prisklassen 20+... Spontant brukar jag inte fastna för vita urtavlor, hittills har det oftast varit svarta, och jag tycks nog ha en fäbless för de arabiska siffersystemet.

  "Nisse"
   
 2. TKVF

  TKVF AT-ST driver

  Inlägg:
  1.373
  Från:
  Göteborg
  Kommer säkert ramla in förslag på Rolex Datejust eller daydate... Så jag är först :)
   
  Wollen gillar detta.
 3. mrMyagi

  mrMyagi Sir Blabbermouth

  Inlägg:
  3.638
  Från:
  Lund
  omega speedmaster broad arrow, vit tavla!!
   
 4. 4cie

  4cie X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.878

  +1 på en vit broad arrow med blåa visare!

  Dock kan man aldrig gå fel med en sjysst DJ
   
 5. Bingoraalf

  Bingoraalf X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.597
  Från:
  Malmö
  Oris artix complication är trevlig tycker jag
   
 6. Nisse
  Trådstartare

  Nisse Ewok

  Inlägg:
  2
  Hoppsan! Oris var ju också stiliga klockor. Har jag inte stött på tidigare...
  Ingen som har erfarenhet av Sjöö Sandström? Eller är det lite off på den här sajten?
   
 7. Donkii

  Donkii Boushh

  Inlägg:
  10.744
  Från:
  Östersund
  Oris är ett fantastiskt trevligt märke. Oerhört god kvalitet och en rimlig prisbild.

  Personligen gällande S&S tycker jag att dem är prissatta för högt kontra det jag tidigare har fått då jag handlat med dessa klockor. Hade 2st inom loppet av 10mån och båda två fick gå tillbaka 2ggr på garanti ärende, tredje gången fick dem behålla dem och det gjordes ett återköp. Så jag kanske inte är rätt man att ge en nyanserad bild, men min upplevelse med S&S lämnade mer att önska. Thumbs up dock till den goda service jag fick. Fick till och med en "låne"-klocka av dem, som jag dock inte använde :)
   
Mårtenssons ur Brookfield