Laddar...
Erikson Urhandel

Klockor och läsglasögon

Diskussion i 'Diskussion' startad av Sond, 9 juli 2013.

 1. Sond
  Trådstartare

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  För ca två år sedan svalnade mitt klockintresse något. Jag har gett lite olika förklaringar till orsaken bakom det. Men som vanligt är det ofta när flera händelser sker samtidigt som det leder till förändring.

  Orsaken till mitt svalnade klockintresse var dels att det tog för mycket tid och gick åt en del pengar. Och dels att minsta sonen började ta mer tid i anspråk. Så med 24 timmar per dygn var det nödvändigt att prioritera om.

  Men det fanns också en annan orsak. Något jag inte kom på eller förstod förrän långt senare. Jag började nämligen för ca två år sedan behöva läsglasögon. Det var inget jag själv märkte eller förstod förrän för ca 1,5 år sedan. Så här i efterhand tror jag det minskade mitt intresse klockor. Att inte se de underbara detaljerna på klockan vid varje titt på den ledde till att intresset sjönk.

  Jag kan än idag tycka det är tråkigt att jag inte ser klockan knivskarpt varje gång jag tittar på armen. Det går inte att njuta på samma sätt längre, jag måste ha glasögonen på mig för att se klockan i all sin prakt. Visst, jag ser tiden utan glasögon, men inget mer.

  Jag vet ju hur klockorna ser ut och hur vackra de är, men det är lite tråkigt att inte få den där 100% njutningen vid varje liten titt. När jag såg som en örn tänkte jag aldrig på att varje titt var en undermedveten njutningsstund i mikroformat. Men nu, när jag inte kan det längre, saknar jag det.

  Någon annan här som gjort samma resa?
   
 2. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.317
  Från:
  Ön
  Se det från den ljusa sidan! Du missar ju alla hairlines och en del dings också. Glaset är halvfullt min vän.
   
  Icaras, mrMyagi, vonhall och 5 andra gillar detta.
 3. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  6.655
  Från:
  Vallentuna
  Går väl att skaffa glasögon istället för läsglasögon?
   
  Pleximannen och Hardy gillar detta.
 4. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.599
  Vanliga kontaktlinser? Eller de kankse inte hjälper mot just det problemet...?
   
 5. Hardy

  Hardy Thug

  Inlägg:
  2.068
  Från:
  och till
  Memira :watching:
   
  Jonaz gillar detta.
 6. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.557
  Större klocka...IWC Big Pilot kanske!;)
  Nej, allvarligt, jag förstår din situation och frustrationen över att inte se detaljerna...som är viktiga när man som fantast beundrar sin klocka.
   
 7. Jonaz

  Jonaz X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.101
  Från:
  Göteborg
  Gjorde ögonlaser för några år sedan. Bästa investeringen ever!


  iPhone | Tapatalk
   
  Hardy gillar detta.
 8. _z_

  _z_ Stormtrooper

  Inlägg:
  215
  Progressiva glasögon, linser eller ögonlaser. Är bara att välja.

  Har själv kört progressiva i snart tio år och har mycket svårt att förstå de som håller på med läsglasögon, är dock sugen på laserbehandling.

  SGS3 via Tapatalk.
   
 9. Sond
  Trådstartare

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  Andra former av synhjälpmedel kan det mycket väl bli vartefter. Men det riktigt tråkiga är den förlorade förmågan att ständigt få en synintryckskick när man tittar på klockan.

  Men efter omedvetenhet i 6 eller fler månader så hade jag en inkörningsperiod på 6-8 mån där det var ett elände. Jag glömde/tappade glasögonen och det kändes ofta väldigt obekvämt och ovanligt med dem på. De senaste ca 10 månaderna har jag börjat vänja mig. Så om ett tag kanske det inte är ett problem längre. Och då är det kanske dags för progressiv glas?

  Fast det mest intressanta tycker jag är hur intresset för klockor gick ned. Jag tror det synförändringen var en del. En annan sak som hände var att jag nästan slutade läsa böcker(det är en känd effekt). Men effekten på klockor lär man ju bara eventuellt hitta sin likar här..:)
   
Mårtenssons ur Brookfield