Laddar...
Nymans Ur 1851

Klockor som inte förändras...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 9 januari 2016.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Från:
  Stockholm
  Hej,

  Om man tittar på Speedmaster så har den ju förändrats högst marginellt på väldigt många år. Tittar man på Suben eller GMT-master så kan man se ett tydligt DNA, men en hel del har hänt under åren. Det är väl heller inte så otroligt att det snart hamnar nya verk i dessa och att vi kanske får se uppdateringar av dessa modeller under de närmaste åren. Givetvis bara spekulationer, men det är inte otroligt.

  Jag tycker själv att traditionen i Speedmaster är otroligt tilltalande. En klocka som jag köper idag är nästan likadan som en 20 år gammal klocka... Så till min fråga - vilka mer klockor finns med denna egenskap? Antart att Nautilus är en sådan (kan lite om Patek dock). Om man vill investera i en klocka som man tror kommer att hålla sig som den ser ut idag - vilka väljer man?
   
 2. stelah

  stelah Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.360
  image.jpeg
  I princip oförändrad sedan 1940-talet så Datejust är ett av de säkrare korten.
   
 3. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Speedmaster är en kollektion av kronografer i Omegas sortiment med en stor mängd modeller - förutsatt att du menar Speedmaster Professional, den klassiska racermodellen som NASA tog till månen, så lär den med ytterst små anpassningar till rådande mode och ny teknik förbli oförändrad. Många tillverkare hsr modeller som man av historiska skäl inte förändrar särskilt mycket. Breitling har ju sin Navitimer, den äldsta kronografen i kontinuerlig produktion - titta lite närmare på den, som pilot med önskemål om kontinuitet borde den vara mycket intressant.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
 4. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  681
  Från:
  Stockholm
  Absolut - menade Månklockan skulle jag säga. Navitimern är ju egentligen bara till utseende densamma. Verket annorlunda, den har blivit större, glasbaksida, annorlunda tavla etc. Missförstå mig rätt - en väldigt fin klocka men delar egentligen bara allmänt utseende med originalet. Samma är det ju egentligen med GMT-master IIC. Åter igen - alla fina klockor och inget fel med evolution men finns det andra som förändras så lite som Månklockan? Kom fatktiskt att tänka på Sinn 103 med plastglas - har vä sett likadan ut typ sedan 60-talet typ?
   
 5. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.980
  AP royal oak måste ändå nämnas här. Har behållt sin form sedan 1972. Sedan har ju även reverson hållt sig till sina rötter.
  image.jpeg
   
 6. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  IWC Ingenieur är intressant. Presenterades år 1954, med SL ref 1832 år 1976 designad av Gerald Genta. Den moderna produktionen (från år 2005) med kaliber 80110 hyser en design och ett urverk som representerar det bästa IWC och klockvärlden har att erbjuda. Designen närmast identisk.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Icaras, Paul60 och Torsten gillar detta.
 7. Niclas86

  Niclas86 Rebel soldier

  Inlägg:
  60
  Designen har dock förändrats markant på ingyn, från relativt dressad till relativt sportig. Även urverket har ändrats otaliga gånger, så tycker inte att den platsar här.

  image.jpeg image.jpeg image.jpeg
   
  Senast ändrad: 9 januari 2016
Mårtenssons ur Brookfield