Laddar...
Nymans Ur 1851

Klocksevärdheter i Bangkok?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Criss Cross, 15 mars 2013.

 1. Criss Cross
  Trådstartare

  Criss Cross AT-AT driver

  Inlägg:
  6.291
  Från:
  Stockholm
  Kommer vara fast här i Bangkok några dagar. Finns det några roliga klocksevärdheter här? Vintage handlare eller någon annan handlare som kan vara kul att besöka? Läste om någon som renoverade sina klockor här .
   
 2. oscaroscar

  oscaroscar AT-ST driver

  Inlägg:
  1.012
  Fanns endel på MBK som sålde lite olika klockor (mestadels rolex) - vissa av dem var begagnat. (Menar inget fejk-stånd nu, utan en "juvelerare" eller vad man ska kalla det)

  Även Paragon var sevärt, där fanns allt i klockväg. Bara nytt då, men det var kul att kika på.
   
 3. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.066
  Från:
  De sju haven...
  Finns massor av stora butiker från de flesta stora märkena, Siam Square och galleriorna där omkring, men då är det nytt som gäller. På MBK skulle jag inte ens titta på klockorna, personligen skulle jag säga att allt där är fejk även om dom försöker göra skenet av något annat.
   
 4. Helvetia

  Helvetia Stormtrooper

  Inlägg:
  303
  På Siam Paragon finns som sagt mycket. På watch café, som ligger lite avsides på gatuplan, kunde man få riktigt bra priser på grand seiko. 30% rabatt utan att jag ens frågade om bättre pris.

  På Siam Discovery som ligger i närheten av Paragon finns det en vintageaffär som heter because i like it. Mycket fina gamla dressklockor i helt sjukt bra skick med pris därefter. Jävligt otrevlig ägare som gjorde att jag inte var intresserad av närmare undersökning men när jag googlat runt verkar det som att allt är kosher, men med så bra skick på så gamla grejer kan man ju undra hur orörda tavlorna är etc.

  På Central World i Chidlom finns det precis som på Paragon en hel del att titta på. Jag föredrar dock Central World, då man förutom massor nya fina grejer också kan hitta vintagebutiker samt juvelerare som har begagnade klockor till salu. På gatuplan finns den med bäst utbud. Där hade dom en hel dröse 5513 och 1680 men fick även klämma på en big crown. Åk upp till plan 5 (som jag minns det) och där hittar du juvelerarna. Seiko har även en stor butik i Zen World som är en galleria i gallerian som är värd att titta till om du inte är seiko-hatare.

  MBK har ett par juvelerare där dom säljer äkta vara och jag har hört att det funnits en rolex-ad där som jag dock inte vet om den finns kvar. Men mest är det ju fake så långt ögat når. Bell & Ross-kopior i tusental tidigare i år.
   
 5. oscaroscar

  oscaroscar AT-ST driver

  Inlägg:
  1.012
  Menar väl det.. Fick ett seriöst intryck av ett par juvelerare där inne. Mest rolex vart det dock, men inga mängder. Utan en säljare hade kanske ett par DJs, medans någon annan hade ett par subs och explorers.

  "Because I like it" hittade jag aldrig, vart riktigt vilsen i galleriorna.
   
 6. Criss Cross
  Trådstartare

  Criss Cross AT-AT driver

  Inlägg:
  6.291
  Från:
  Stockholm
  Förundrades över alla Bell&Ross kopior och såg några mer seriösa handlare. Många Rolex! En riktigt skön 1675 bl a för 7000 usd. Nöjde mig dock med en fin klocklåda :)
   
 7. watchdreamer

  watchdreamer Y-Wing pilot

  Inlägg:
  984
  Från:
  Stockholm
  På väg till Bangkok om ett par veckor, varit där flera gånger tider men tänkte höra om någon vet vart man kan få bäst priser, helst nytt :)
   
 8. Scaramanga

  Scaramanga Rebel Commander

  Inlägg:
  8.182
  Från:
  Höga Kusten
  Bomier är en sevärdhet [emoji2]
   
  watchdreamer gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield