Laddar...
Erikson Urhandel

Kondens Omega

Diskussion i 'Diskussion' startad av JWS, 29 april 2014.

 1. JWS
  Trådstartare

  JWS Rebel soldier

  Inlägg:
  62
  Från:
  Kungliga huvudstaden
  Har på ngt sätt fått kondens på insidan av glaset på min Omega Quartz electric blue. Provtryckte den för mindre än ett år sedan och då var det inga problem. Den beter sig dock lite märkligt, när jag tagit av klockan och låtit den ligga så syns inget, men när jag haft den på ett tag smyger kondensen fram och täcker till slut hela glaset. Har ingen aning om varför.

  Vad jag vet har jag inte badat med den med kronan uppe, men tog en snabb bastu med klockan på för någon vecka sedan. Kanske var dumt...

  Hur som, är det bara att skicka in den hos urmakaren på service eller kan man lösa det hela själv på ngt sätt?
   
 2. Jonte73

  Jonte73 Tie Fighter pilot

  Blir nog service.
   
 3. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.601
  Ta tag i det där omedelbart. Tyder på fukt i klockan som ändrar temperatur av armen när du bär den. Jag har sett två idéer på vad man gör, men du måste googla eller få det bekräftat av någon annan också. Antingen lägger du den i en liten plastpåse så att miljön blir så stabil som möjligt alternativt öppnar du den omedelbart sådden får torka. Men googla innan du följer dessa råd.
   
  JWS, eriksson850 och jabla gillar detta.
 4. Aurum

  Aurum Jag är så arg, så väldigt arg!

  Inlägg:
  15.117
  Dra ut kronan och läggs en varmt innan du tar med den till urmakaren. Att basta med ett ur kan vara tufft, men det kan man tycka att den skall klara om den är relativt nytryckt. Gå gärna till den urmakaren som utförde provtrycket och berätta vad som hänt.
   
  jabla och JWS gillar detta.
 5. NiklasArvid

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.883

  ingen expert men gissar att när den är avtagen håller hela uret och luften inuti rumstemperatur, när du tar på den värms baksidan av huden, luften inuti blir varmare och kondenserar mot det (fortfarande rumstempererade? eller har du gått ut?) kallare glaset...

  gör som Aurum säger skruva ut kronan max o lägg den varmt med kronan uppåt så fukten kan komma ut, men gå till urmakaren imorgon!
   
  JWS, eriksson850 och Aurum gillar detta.
 6. JWS
  Trådstartare

  JWS Rebel soldier

  Inlägg:
  62
  Från:
  Kungliga huvudstaden
  Tack för hjälp. Klockan ligger nu med utdragen krona på elementet. Hoppas hinna till urmakaren i morgon.
   
  jabla gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield