Laddar...
Nymansur

Kristian Haagens tankar om smartwatches vs. service

Diskussion i 'Diskussion' startad av daviden, 3 september 2015.

 1. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  http://www.0024watchworld.com/column-kristian-haagen-smartwatch-vibes/

  Ge 0024watchworld.com ett klick och sidvisning, även fast jag tar mig även friheten att citera in hela inlägget.

  Har han en poäng?
   
 2. JohnDoe

  JohnDoe Silver

  Inlägg:
  2.584
  Från:
  Sverige, stockholm
  Ja det är möjligt om det är en OWG som servar sin klocka. För oss med fler så är det ju bara att byta till en annan under servicetiden. Fast det är lite tröttsamt med långa servicetider på AW med.
   
 3. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Nu är Haagen långt ifrån en OWG...
  https://instagram.com/kristianhaagen/
   
  paradis gillar detta.
 4. Owaysis

  Owaysis Tantal

  Inlägg:
  387
  Tycker att det är en rätt så irrelevant poäng. Är det inte bättre att köra med quartz isåfall? Då får han ändå en riktig klocka och inget elektroniskt skit (jag är medveten om att kvarts också kan definieras som elektroniskt..)
   
 5. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Elektroniskt skit? Har du ens klämt på en Apple Watch? Finishen är tramsigt bra.
   
  Apansson gillar detta.
 6. Owaysis

  Owaysis Tantal

  Inlägg:
  387
  I vanlig Apple-anda så är säkert finishen väldigt bra och jämförbar med många hyfsat dyra klockor. Jag tycker dock inte att man kan jämföra en smartwatch med en vanlig analog klocka. I min värld är det två helt skilda saker och den ena kan inte ersätta den andra. Jag kallar det elektroniskt skit då jag inte är intresserad av att ha en dator på handleden. Mekaniska klockor kommer inte kunna ersättas och därför är jämförelsen irrelevant. Det finns en anledning till att dyra mekaniska klockor säljer som smör trots att en kvarsklocka för 200kr håller tiden bättre.
   
  Wi, Point Blank och watchdreamer gillar detta.
 7. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Jag är helt enig om kategoriseringen, särskilt om du läser min recension i recensions-delen här på Klocksnack. Dock blundar jag inte lika naivt för smartwatches längre. Det är farligt att känna av temperaturen i den mikroskopiska Klocksnackbubblan, här inne älskar vi mekaniska klockor. Utanför bubblan har majoriteten har på sig quartzklockor - Michael Kors, Daniel Wellington osv. Funderar över hur många tusentals quartzklockor det går på varje mekanisk finklocka man klockspottar ute.
  Det är naivt att tro att det här inte är en gamechanger, http://www.bloomberg.com/news/artic...-s-watch-sales-to-biggest-drop-in-seven-years
   
 8. Owaysis

  Owaysis Tantal

  Inlägg:
  387
  Det du säger stämmer väldigt bra när det gäller billigare klockor så som DW och MK, det står även i artikeln som du länkar till att den största förminskningen i försäljning drabbade klockor mellan 100 och 150 dollar. Det är främst dessa klockor som de smarta klockorna konkurrerar mot. Det är därför jag anser att det är en irrelevant poäng att nämna att det är värt att köpa en smart klocka för att man då slipper dyra servicekostnader. De smarta klockorna kan gott och väl konkurrera ut DW samt MK och det har jag absolut inget emot då jag anser även DW vara skit.
   
 9. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  DW är inte skit, DW kan måhända vara ointressant. Inte skit.
   
 10. KenKun

  KenKun Diamant

  Dyra mekaniska klockor kommer alltid att vara nischade mot en liten del av befolkningen. Där kommer försäljningen att inte påverkas nämnvärt, tror jag.
  Det är som artikeln säger, att smartwatches äter upp marknadsandelar från modeklockorna. För många människor är klockan bara en accessoar, lite slit & släng. Man ersätter alltså en modelpryl med en annan.

  Folk som köper en dyrare mekanisk klocka tänker oftast inte så. Man köper en klocka som man vill ha... länge...
   
  eriksson850, Jakobb, E.Z. och 2 andra gillar detta.
 11. Hubbelbubbel

  Hubbelbubbel Titan

  Inlägg:
  231
  Men lik förbannat tål de mindre än många billiga quartzklockor. Åtminstone min. Fan också. Det är därför jag är så pissed-off på just den Apple-prylen. Finish och kvalitet är inte alltid synonymt, så tramsigt bra håller jag med om.
   
 12. Owaysis

  Owaysis Tantal

  Inlägg:
  387
  Njae alltså jag förstår vad DW har gjort för klockbranschen i Sverige och skapandet av det märket är helt genialiskt. Men för de pengarna så kan man få så mkt bättre.
  Skit är det väl inte men, Seiko och Orient för de pengarna är oslagbart. En Orient Bambino är så sjukt mkt mer klocka för mindre pengar än vad en random DW kostar.
   
  Senast ändrad: 3 september 2015
 13. Hubbelbubbel

  Hubbelbubbel Titan

  Inlägg:
  231
  Modeklockor i ungefär samma prisklass som AW kan nog vara starkt hotade. Billiga quartzklockor för <500 spänn kanske något mindre hotade. De kan snarare bli komplement när man inte vågar bära AW:n.
   
 14. Denke

  Denke Brännström Premium

  Inlägg:
  8.240
  Från:
  Stockholm
  Jag gillar klockor. En smartwatch är inte inom ramen för vad jag definierar som klocka (andra kan säkert definiera det annorlunda, feel free...). Om jag har EN klocka som jag skickar på service i Jura-bergen i 12 veckor så är inte en smartwatch ett alternativ, då bär jag hellre en DW (som åtminstone är en klocka). Jag överväger en smartwatch ungefär lika lite som en Texas-bo skulle överväga att ha en ölkeps med burkhållare sugrör på sig om vederbörandes Stetson är på kemtvätt. Det är liksom inte ett alternativ. Inte för att det skulle vara dåligt eller skräp utan för att en smartwatch inte är vad jag definierar som intressant baserat på mitt klockintresse.
   
  Marckus, Strindberg, eriksson850 och 6 andra gillar detta.
 15. Landshark

  Landshark Tantal

  Inlägg:
  518
  Har jag förstått det hela rätt om jag sammanfattar frågeställarens "poäng" så här: Det finns en risk att ägare av mekaniska ur i prisklassen ca 250.000 kr och uppåt (baserat på servicetid och pris i artiklen), dvs exempelvis VC, PP och AP (eller mer exklusiva märken), skulle köpa en Apple-Watch under servicetiden - för att ha någonting att mäta tiden med - och sedan bli så förtjusta i den, att de behåller den, på ena eller andra armen?

  Låter lite långsökt... :)

  :)
   
  Yo-han gillar detta.
 16. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Mer klocka, ja. Majoriteten är antagligen inte intresserad av prestanda.
  Helt rätt. Så definierar jag det också, det är inte en klocka i den bemärkelsen ...men den tar upp utrymmet där klockor sitter, på handleden.
  Som jag skrev i min recension så är en smartwatch långt från något för alla, det skrev jag med faktiskt med dig i tankarna. :)
  Möjligt, men den finns uppenbarligen där.
  Extremt exempel (hugg inte av mitt huvud nu) men Pharrell har ett klockstall som antagligen kostar som ett gäng valfria lägenheter i centrala Stockholm, ändå har det suttit och sitter det en Apple Watch på hans handled på senaste tidens Instagrambilder:
  https://instagram.com/p/7CWL23kW9J/?taken-by=pharrell
  https://instagram.com/p/6hU5TGEW8O/?taken-by=pharrell
   
 17. KenKun

  KenKun Diamant

 18. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Jag vet inte hur det ser ut med Apples PR-maskin, men vad jag hört sponsrar de inte personer på det viset, ungefär som det påstås om Rolex. Att de helt enkelt inte behöver då varumärket är så starkt.
  Men som sagt gör jag bara en bedömning, jag vet så klart inte.
   
 19. KenKun

  KenKun Diamant

 20. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
 21. KenKun

  KenKun Diamant

  Känns som ett stort sammanträffande, att 3 kändisar flashar upp sina nya Apple watches, med likadana guldlänkar.
  Tror starkt på att det är Apple som har delat ut dem...
   
  eriksson850 gillar detta.
 22. Asplund

  Asplund Diamant

  Inlägg:
  6.323
  Från:
  Kungsholmen
  Problemet är väl att hårdvaran är dåligt efter ett par år, batteriet lika så. Därför skulle jag faktiskt också kategorisera Apple Watch som skit om man jämför dem med "riktiga" klockor. Oavsett finish.
   
 23. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Med det tänket är allting med en mjukvara skit.
  Jag är helt med på tankegången att de blir out of date, tror nästan att jag redan skrivit det i min recension också. Men för mig är det inte = skit.
   
 24. nissehult

  nissehult Platina

  Inlägg:
  5.628
  Ha, ha. Kul. (Jag måste springa hem och se om min Stetson har tvättråd på insidan...)
   
 25. Asplund

  Asplund Diamant

  Inlägg:
  6.323
  Från:
  Kungsholmen
  Det jag påstår gäller självklart bara när man vill jämföra den mot en vanlig klocka. Man kan däremot jämföra Apple Watch med exempelvis Moto 360 och då är den säkerligen inte skit.
   
 26. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Fast, går de att jämföra? De råkar uppta samma placering (handleden), men är de i samma kategori?
   
 27. Davvan

  Davvan Pamela Gidley Premium

  Inlägg:
  8.461
  Från:
  Fettefleur......
  Usch!!! Appleklockan är en styggelse....inte utseendemässigt......för den är rätt snygg....men för vad den gör med folks inställning till riktiga klockor.
   
  eriksson850, Jakobb och Ministern gillar detta.
 28. JayJay

  JayJay Silver

  Inlägg:
  2.440
  Tror inte han på allvar tror att den klockan ska konkurrera ut lyxklockan. Däremot använder han tillfället för att angripa såväl tiden det tar och kostnaden det innebär att få sina dyrgripar omhändertagna. Båda är i många fall orimliga.
   
 29. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Fast, det är kanske så det är. Helt enkelt. Utvecklingen - bra eller dålig.
   
 30. daviden
  Trådstartare

  daviden Founder Premium

  Inlägg:
  8.580
  Från:
  Malmö
  Tänkt på det också.
  Hade varit helt oacceptabelt i andra ärenden.
  - Jahapp, här är nycklarna till bilen.
  - Toppen! Vi hör av oss om 1 månad ..ish.
   
  JayJay gillar detta.
Mollstedt