Laddar...
Erikson Urhandel

Lidingörundan – Official Timer

Diskussion i 'Diskussion' startad av NiklasArvid, 27 september 2012.

 1. NiklasArvid
  Trådstartare

  NiklasArvid Mon Mothma

  Inlägg:
  3.866
  Kära frågelådan…

  Jag har varit med på kappseglingen ”Lidingö Runt” några gånger, det är mer folkfest än riktig kappsegling, ”säsongsstart”, många klasser, fika, musik, kölbåtsseglarna skakar flugorna ur focken… mest på skoj o inte så allvarligt helt enkelt.

  Hängde såklart på löpartrenden härförleden, men jag har aldrig sprungit nåt sånt lopp. Anmälde mig till Lidingöloppet i tron att det var löpningens motsvarighet till Lidingö Runt, mycket folk, dunka dunka-musik, fika, folkfest helt enkelt…

  Men… men, nu hör jag allt oftare uttalanden som ”ooohh.. ja det är hårt, värre än maraton…”, ”usch, asjobbigt”, ”jo jag är anmäld men har inte så många mil i benen så jag vet inte i år…”

  Kan det vara så att jag har underskattat denna rundan?

  Men nu till min riktiga fråga… vad ska jag ha för strap på klockan på lördag???

  Länken väger 46g (mid) och ett nato,(toklättat 16mm, utan dubbelflärp, med extrahål) väger 8g. Om jag rör armen 0.8 meter 40.000 gånger på 30.000m så motsvarar skillnaden mellan länk och strap ett arbete på 0,038x9.82x0.8x40000Nm = 11.900 joule = 2.850 kalorier.

  Så ska jag ta länken och ett par rejäla kanelbullar i fickan? - eller strapet o skippa bullarna…???
  Hur gör ni andra???

  Tacksam för svar.
  Förvirrad i förorten.

  Strap
  [​IMG]

  Eller länk
  [​IMG]
   
 2. The Pell

  The Pell Stormtrooper

  Inlägg:
  267
  Från:
  Göteborg
  Har du räknat rätt så kommer du alltså - så till vida du tar länken - förbruka 2,5 kcal extra. I en dl mjölk är det 45 kcal. Således räcker en extra mun mjölk på morgonkvisten gott och väl!

  Lycka till! Lidingöloppet är grymt!


  "Ett olyckligt ögonblick kan vara i flera timmar"
  Okänd
   
 3. naggge

  naggge AT-ST driver

  Inlägg:
  1.266
  Tänkte skriva att en riktig man kör med länk. Sen kom jag på att du kör midsize så det argumentet fungerade ändå inte :D

  Skämt åsido. Blir inte länken obekväm av allt skumpande?
   
 4. Aquaracer2

  Aquaracer2 Salacious B. Crumb

  Inlägg:
  10.600
  Från:
  Skärgården
  Ta natot, detta kommer vara mycket bekvämare att springa med. En länk har ju alltid en glipa till armen medans natot är ställbart så du kan strapa åt det ordentligt för bättre komfort.

  När jag knatade från Nikkaluokta upp till toppen av Kebnekaise och tillbaks under fyra dagar så svor jag över länken på Omegan till och från få det skulle vara mycket bekvämare med ett Nato eller tom ett gummi som satt åt.

  Således borde Nato vara ett bättre val enligt teori och empiri :geek:
   
 5. Ricrob

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.284
  Tack!

  Satt precis och grubblade över hur det kan vara så lätt att bränna ett helt dygns kcal omsättning och att då tänkte jag minsann börja sitta hemma på kvällarna och flaxa med klock-armen och se kilona rasa.. Tänk vad det där lilla k'et i kcal kan göra stor skillnad! :lol:
   
 6. Davvan

  Davvan C-3PO

  Inlägg:
  5.207
  Från:
  Fettefleur......
  Abborrbacken är mysig....hehe.....se för i h-vete till att smörja bröstvårtorna....har sett ett par blodiga exempel på hur dwt inte ska se ut......

  Lätt klocka som inte skaver.....skinnflådd arm är stökigt....
   
Mårtenssons ur Brookfield