Laddar...
Erikson Urhandel

Longines HQ Auto vs Hamilton Seaview Day Date Auto?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Kattmästaren, 16 februari 2016.

 1. Kattmästaren
  Trådstartare

  Kattmästaren Ewok

  Inlägg:
  20
  Jag har efter många om och men bestämt mig för att växa upp och införskaffa en "dykare" att ha till både vardags och fest. Till en början hade jag helt bestämt mig för en Hamilton Seaview Day Date Auto (H37565131), mycket tack vare att jag haft andra klockor från Hamilton och alltid varit mer än nöjd, men också för att den är sjukt snygg. Dock gjorde jag den obligatoriska researchen i den prisklassen och snubblade du givetvis över den klassiska Longines Hydroconquest (L3.642.4.56.6) och nu har det helt låst sig för mig. Jag kan inte bestämma mig.

  Har inga erfarenheter av Longines men vet naturligtvis att deras klockor håller hög kvalité. Hmm...vad mer? Hamiltonen är 42mm jämfört med HQ:n som är 41mm. Det är helsvart som gäller oavsett vilken jag väljer. Är inte helt omöjlig på att skippa auto och köra quartz, är det värt att betala nästintill det dubbla för en automatisk? Svårt det där. Hamiltonen är lite mer ovanlig och kanske roligare ur den synvinkeln, samtidigt som en Longines kanske håvar in några extra ryggdunkar på krogen då det är ett mer känt märke (inte för att det är det som avgör).

  Hjälp mig, vilken bör jag välja? Klicka för bilder!

  Hamilton Seaview:

  1oxbh5.jpg

  Longines HQ:

  DSC_0024small.jpg

   
 2. PCB

  PCB Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.071
  Från:
  Blashyrkh
  Röstar på HC, tycker den är helt lysande,
  Både till vardags och fest.
   
 3. Mforce

  Mforce Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.384
  Skulle köpt Hamilton dels för att den är ovanligare och så känns den lite mer dressig om du ska ha den till massa tillfällen.
  Snygg klocka.
  Sen att det var den du ville ha från början talar inte till dess nackdel.
   
 4. sjökvist

  sjökvist AT-ST driver

  Inlägg:
  1.384
  jag har HQ, den varianten med arabiska siffror, samt 39 mm, jag är sjukt nöjd med den, så jag röstar på den, hamilton har jag inga egna erfarenheter av tyvärr
   
 5. Kattmästaren
  Trådstartare

  Kattmästaren Ewok

  Inlägg:
  20
  Och vad säger ni om automat vs quartz när det gäller dykare? Jag har bara ägt automatiska ur när det gäller lite bättre märken, självklart har jag haft någon Seiko eller Casio quartz liggande men ni förstår. Det känns ändå som att de extra två, tre tusen lappar man får lägga på en automat är värt det i längden?
   
 6. sjökvist

  sjökvist AT-ST driver

  Inlägg:
  1.384
  ja jag tycker att det helt klart är värt det, automatiska klockor är mycket roligare, de har ett eget liv känns det som, personligen så har jag rätt svårt för quarts, en automat kan ju ha evigt liv om det sköts om som den ska
   
 7. oordning

  oordning Rebel soldier

  Inlägg:
  56
  Min röst på HQ
   
 8. Ticktack

  Ticktack Y-Wing pilot

  Inlägg:
  620
  Från:
  Uptown
  HS, schysst med datumsnurra ;-)
   
 9. JuBi

  JuBi Ewok

  Inlägg:
  45
  Har en HQ, måste säga att det är en grym klocka för pengarna, är väldigt gedigen. Tycker den bärs stort för sina 41mm. Tror Hamiltonen är en bättre allround-klocka, den är mycket mer nertonad.
   
 10. mmx

  mmx Stormtrooper

  Inlägg:
  330
  Har också Longines Hydroconquest, helarabiska automaten 41 mm. helborstad länk, sjukt nöjd. Köp den som ler mot dig. Vet ju inte vad du går på för krogar, men det låter extremt osannolikt med några ryggdunkningar tack vare någondera av klockorna faktiskt. Inte i min hood iaf. ;)
  Vad gäller automat så är det risk för att du ångrar dig om du köper elektriskt istället för mekaniskt. Mekaniskt är ballare, kör mekaniskt om du inte är manisk med tidhållningen.
   
 11. Kattmästaren
  Trådstartare

  Kattmästaren Ewok

  Inlägg:
  20
  Valet föll till slut på en Longines HQ, svart 39 mm. Nu återstår bara väntetiden på (2-8 veckor) enligt uret.se. :(
   
 12. dmgohl

  dmgohl Ewok

  Inlägg:
  29
  Vad fick du betala för den? Jag ringde till Klockia och fick ner min till strax under 8k, dom fixade hem den på 4 dagar! Undersök :)

  Edit: det var ett par veckor sedan btw.
   
Mårtenssons ur Brookfield