Laddar...
Nymans Ur 1851

LUMI-NOX Colormark Series A.3081.BO

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av Viggen, 27 november 2012.

 1. Viggen

  Viggen Guest

  Modellnamn: Colormark Series
  Tillverkare: Lumi-Nox
  Referens: A.3081.BO
  Årsmodell: 2012
  Urverk: Quartz
  WR: 200m/20atm
  Allmän beskrivning: Quartz dykare för tuffa tag.
  Mina intryck: Den kunde ha gjorts så mycket bättre.
   

  Bifogade filer:

 2. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.003
  Från:
  Sthlm
  Tack för bra recension! Har varit lite intresserad av att testa en från denna tillverkare, och jag har tack vara din recension, nu fått lite mer kött på benen. Tycker du lyckas mycket bra med att förmedla den typ av info, som annars inte är så lätt att få en hum om, utan att själv kunna utvärdera den IRL. Toppen!

  / TF theargonaut "You are not a beautiful and unique snowflake..."
   
 3. vonhall

  vonhall X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.604
  Från:
  Lerum
  Tack för en bra recension av klockan! Quartz är kanske inte min grej men ändå så var det intressant läsning. Tycker att modellen i övrigt är riktigt tuff!
   
 4. Viggen

  Viggen Guest

  Tack för att du tog dig tid och läsa igenom recensionen. Jag försökte fånga så mycket jag kunde av hur den känns och mina åsikter. Det är inte alltid det lättaste att framföra och jag har säkert missat både det ena och det andra. Dessutom försöker jag fortfarande lära mig vad alla olika delar heter på en klocka. :D
   
 5. Viggen

  Viggen Guest

  Tack själv för att du läste trots att quartz inte är din grej. Alla kan inte ha samma smak, det vore som att bo i en färglös värld om det vore så. Men Lumi-Nox tillverkar ju även helt mekaniska ur och automater. Så man skall aldrig säga aldrig. ;)
   
 6. Rossi

  Rossi AT-ST driver

  Inlägg:
  1.149
  Jag gillar Tritiumtuberna! Tack för recensionen.
   
 7. Viggen

  Viggen Guest

  Detsamma och det var så lite. Jag är tacksam för att du och övriga tar er tid och läser recensionen överhuvudtaget. :)
   
 8. vonhall

  vonhall X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.604
  Från:
  Lerum
  Visste faktiskt inte innan jag läste din recension att Luminox hade modeller med mekaniska verk också :lol: Uppskattar verkligen när det dyker upp klockor som jag aldrig fått nöjet att klämma på i verkligheten. Är dessutom recensionen så välgjord som i ditt fall så vore det direkt ouppfostrat att inte läsa den :D
  Fast jag har faktiskt kikat på Luminox något år sedan jag såg dem inne på en kamerasida som jag ofta besöker!

  http://www.cyberphoto.se/hobby/?http://www.cyberphoto.se/pri_klockor.php
   
 9. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.042
  Från:
  Malmö
  Re: Sv: LUMI-NOX Colormark Series A.3081.BO

  Tack för en superbra recension!!

  Tritium lockar mig jättemycket eftersom jag ofta är uppe 10-70 ggr / natt pga spädbarn. Vanlig lume som laddats vid vanlig användning går att läsa till ca 0200 men inte senare...
  Tycker dock inte att det är värt att ha ett mekaniskt ur som "natt-klocka", så det blir en quartz! Lumi-nox verkar vara bland de bättre då?!
   
 10. watchowner

  watchowner Stormtrooper

  Inlägg:
  397
  Från:
  Stockholm
  Tack för recensionen.
  Alla recensioner är läsvärda - oavsett om det är
  ett billigt quartsur alternativt dyrare mekanisk klocka.
   
 11. Knät

  Knät Stormtrooper

  Inlägg:
  420
  Från:
  Det mörka småland
  Har du provat om du kan justera sekundvisaren? På en del quartz-kronos så kan du justera sekund och minutvisaren genom att trycka på kronografknapparna när kronan är ute..
  Klassiskt skämt att ställa alla kronografvisarna neråt på kompisars klockor, dom fattar aldrig hur dom får tillbaka dom.. Ungefär som skämtet med Gul-klockorna på nittiotalet, tryck in alla knappar samtidigt och klockan är helt nollställd..
   
 12. Viggen

  Viggen Guest

  Jodå, även mekaniska verk. Exempelvis klockan jag ville ha SR71 Blackbird finns både som quarts och med ett mekaniskt verk. http://www.luminox.com/watches/sea/+/watch/A.9082.BO/

  Jag har vart på cyberphoto tidigare, då jag sökte efter återförsäljare. Jag såg att min modell ligger kvar på ca samma pris som tidigare, men många av de övriga modellerna har stigit markant i pris.

  Tack för de trevliga orden, och ärligt talat har jag inte träffat någon som är ouppfostrad på detta forum. :)
   
 13. Viggen

  Viggen Guest

  Re: Sv: LUMI-NOX Colormark Series A.3081.BO

  Grattis i efterhand!

  Vad jag har förstått så har Lumi-Nox patent på tritiumtuber. Ni får gärna rätta mig om jag har fel. Tekniken kallar dom LLT och de är dem enda som har rätt att använda dem i klockor. Så vill man ha dessa tuber i ett ur, så är Lumi-Nox det enda alternativet. Uren tillverkas i Schweiz för hand och med hjälp av robotar, så att jag tvivlar inte på att urverket mekaniskt eller quartz är av högsta kvalitet. :)

  Mitt förslag är att gå in på deras websida och gräva bland modellerna de erbjuder. Det är en ok variation och det är inte alla ur som har en millitär stil. De har även en nice väggklocka!

  http://www.luminox.com
   
 14. Viggen

  Viggen Guest

  Nej, det hade jag inte provat (Inget som jag visste om). Jag gjorde det dock nu efter ditt förslag, resultat var att det går inte. Jag har ju läst igenom handboken och det stod inget om det i denna, varav min slutsats att det skall vara så på denna modell. :)

  Tack för tipset iaf!
   
 15. Viggen

  Viggen Guest

  Tack så mycket! :)

  Jag kände mig tvingad att skriva den eftersom jag inte har läst någon recension tidigare själv om klockan, på svenska. De man har läst på engelska tar oftast bara upp tuberna och hur tåliga uren är. Men då får man inte jämnföra med Casio G-shock serien, för de är överlägsna alla märken när det kommer till hållbarhet.

  Jag ville med min resension även förklara att vi inte skall hänga upp oss på Navy Seals anknytningen. Lumi-Nox är faktist mer än bara det. Sedan att stilen på klockorna inte faller alla i smaken, det är en självklarhet. Jag själv är ju inte särskild förtjust i att ha en NS-logga på klockan, men eftersom den inte är synlig utåt på min modell så har jag överseende detta. Man slipper det pinsamma samtalet om just NS och varför man har deras logga på klockan. :lol:
   
 16. DanielWallin

  DanielWallin Ewok

  Inlägg:
  39
  Tack för bra recension