Laddar...
Nymans Ur 1851

Märkligt sätt att lägga vantarna på en klocka

Diskussion i 'Diskussion' startad av Johan S, 29 augusti 2015.

 1. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Att stega in på en AD/butik och hosta upp slantarna på kassan och sedan mottaga klocka med tillhörande papperslapp och attiraljer känns som ett ganska vanligt sätt att utöka klocksamlingen på.

  Det skulle däremot vara intressant att höra era märkligaste storys om hur klocksamlingen utökats tex via ett konstigt köp, gåva eller ja, you name it!

  Mitt märkligaste sätt att lägga vantarna på en dinka ägde rum på Farfars klocka på Renstiernas gata i Stockholm. Jag hade lämnat en klocka på service och står vid disken samtidigt som Axel på Farfars är och rotar bakom disken. Samtidigt kliver en herre på säg sisådär 50 bast in och morsar lite försynt på mig. I handen har han en påse som skulle kunna innehålla vad som helst men efter ett tag så börjar han snacka lite med både mig och Axel, hans far hade, som han själv uttryckte det på tvättäkta södertugg "gått och tjackat träfrack". Som ni säkert har förstått så innehöll påsen klockor som han hade ärvt från sin far. Han frågade inte ens om det fanns något värde i klockorna eller om Axel ville köpa dem, istället sa han bara att han hade ingen användning för dem och vi kunde välja en varsin klocka. Först så tackade jag nej ett par gånger men han insisterade på att jag skulle ta en klocka. Summa sumarum så kom jag där ifrån med en Poljot i guld men vad Axel på Farfars tog kommer jag inte ihåg då det är ca fyra år sedan. Jag erbjöd mig att få bjuda på en kopp kaffe eller dyl som tack men han var nöjd bara de kom till användning. Så istället för att gå helt klocklös där ifrån gick jag glatt runt hörnet och tog mig en pilsner med en ny "ryss" runt handleden, synd bara att jag inte fick bjuda honom på pilsner som tack för klockan. Klockan har tickat på fint sen jag fick den men den skulle nog må bra av en service snart. Värdet i klockan må inte vara skyhögt men den känns som en keeper med tanke på hur jag fick den i min ägo.

  Klockan ifråga
  image.jpg
  Så "hit me with your best story"!
  /Johan

  ps. Skulle det finnas en likadan/liknande tråd så får admin gärna ta bort den pronto, jag har dock sökt men inte funnit.
   
  Chief, BadkarsPiraten, larmar och 39 andra gillar detta.
 2. Seikosthlm

  Seikosthlm The Japanese Salesman

  Inlägg:
  3.384
  Från:
  STHLM
  Skön story och riktigt fin klocka! Kan inte bidra med ngt i närheten så intressant.
   
  Johan S gillar detta.
 3. Babinus

  Babinus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  677
  Svårt att toppa trådstarten. Att jag fått några klockor när jag provkört bilar, deltagit i kurser och dylikt, är ju inte tiondelen så spännande. Särskilt inte med tanke på att de bara legat i byrålådan tills batteriet gett upp och hamnat på återvinningen.
   
  Johan S gillar detta.
 4. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.303
  Från:
  Island
  Fenomenalt ! understryker betydelsen av att vara på rätt plats vid rätt tid ¡
   
  Johan S och Xalle gillar detta.
 5. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Jo, dela gärna med dig av nån provkörningsgåva! Med tanke på att bilar är (förlåt att jag svär på ett klockforum ) mitt största intresse så skulle det vara intressant att höra.
   
 6. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.889
  Från:
  Jymden
  Norgeberättelsen från @Af Sjodahl om de norska häxorna är oslagbar. :D
   
  Senast ändrad: 29 augusti 2015
  Chief, Randel, vonbahr och 11 andra gillar detta.
 7. Roffe

  Roffe Y-Wing pilot

  Inlägg:
  825
  Från:
  Linköping
  +1
   
  Tripeiro. gillar detta.
 8. Babinus

  Babinus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  677
  Oj, just bilen var länge sedan. 80-tal. Det var en Alfa Romeo, men minns inte riktigt modellen just när jag fick klockan. Tror det var en GTV. Klockan var en digital made in China. Tyvärr var inte ekonomin då mogen för nybilsköp. Jag ville bara provköra bilen, men det berättades att många kom in och frågade om det var här man får en klocka om man provkör en Lancia.

  Med förbehåll för att jag kan minnas fel på bilmärket. Har provkört många.
   
  Johan S och Dr Phil gillar detta.
 9. Dykarsjuk

  Dykarsjuk Rebel soldier

  Inlägg:
  170
  Från:
  Gbg

  Även den där finska historien är ju kanon. Skratta så jag fes när jag läste deno_O
   
  Johan S, Affe och Tripeiro. gillar detta.
 10. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  33.889
  Från:
  Jymden
  Finska, sorry. :bag:
   
 11. Dykarsjuk

  Dykarsjuk Rebel soldier

  Inlägg:
  170
  Från:
  Gbg
  Ånej! Jag som trodde det fanns dårhistorier ifrån båda våra grannländer :shifty:
   
  Johan S gillar detta.
 12. point1

  point1 Stormtrooper

  Inlägg:
  292
  Från:
  Stockholm
  Umm skulle vara väldigt misstänksam om det där hände mig, stöldgods? :s
   
 13. Owaysis

  Owaysis Stormtrooper

  Inlägg:
  384
  Varför skulle någon gå runt och dela ut stulna klockor hos en urmakare?
   
  Johan S, Galaxy, Philippe Stern och 2 andra gillar detta.
 14. Xalle

  Xalle X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.697
  Från:
  GBG
  Kanske ingen fablernadsvärd historia! Men för några månader låg det ute en klocka för försäljning en klocka som jag suktat efter i flera år. Men jag missade chansen så klart :( Men jag brände i väg ett PM till säljaren om han kunde passa vidare mitt intresse om köparen skulle sälja. I tisdags drog jag till Grekland var jag befinner mig i skrivandets stund! När jag checkade boxen i onsdags var det köparen som hade tagit kontakt och jag kände med än gång vart detta skulle bära av. Och med lite hjälp ifrån speciellt två eminenta medlemmar som jag önskar att tacka igen @Rozzy och @DrDre! Så efter den sedvanliga konversationen var handeln i box. Nu glassar jag i solen med ett smil på läpparna även om klockan inte är på armen! Till historian hör att det var hans finansminister som beordrade honom att sälja. Själv fick jag grönt kort att åka på semester detta innebar dock inte att ligga på stranden och köpa klockor enligt min finansminister!
  Har aldrig sett fram emot att komma hem ifrån en semester förrän nu :)
   
  vonbahr, Johan S, Babinus och 4 andra gillar detta.
 15. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Skön story, har ingen som är lika bra... Än... ;)
   
  Johan S gillar detta.
 16. Landshark

  Landshark Y-Wing pilot

  Inlägg:
  518
  Jag köpte min Rolex SD (1665) av en kille på Juridicum som "bommade" en cigg av mig (eller om han bara behövde låna en tändare). "Jag gav ca 10.000 kr ny och vill ha 5000 kr pok", sa han. "Fine, jag köper den" sa jag.

  Med risk för att jag nämt detta tidigare. Detta var ju dock i mitten av 1990-talet och 5000 kr var mycket för en fattig student. Men det var ett bra pris redan då och ett bra köp visade det sig vara.... :)
   
  k0ltrasten, OskarK, Fistface och 5 andra gillar detta.
 17. Affe

  Affe Una vida loca

  Trevlig storry @Johan S, behöver inte vara värt en hel säck guld för att det skall var en keeper, en bra storry eller ett högt affektionsvärde kan räcka långt!

  Här är min lilla berättelse när jag var i Finland och jobbade!

  Mitt utspelar sig i Finland år 2001 i kommunen Esboviken, ligger några mil utanför Helsingfors men jag bor här i en lägenhet som hyrs av företaget jag jobbade för då. Är i Finland och jobbar i Helsinfors på ett projekt som kommer att vara i minst 6-7 månader lite drygt, och det finns inte så mycket mer att fördriva tiden med än att träna och gå på ett köpcentrum som heter Lippulaivan. [​IMG]

  Inne i detta köpcentrum så finns alla butiker du tänkas kan, det är kläder, elektronik, leksaksbutik, fotobutik o.s.v men även en klockbutik som är någonstans mellan UR&PENN och Klockmäster. Går in och kollar lite klockor, fastnar för några dressade Seiko ur som finns på rea, är dock i gulddubblé och dressur så det är inte 100% min smak, damerna i butik är både trevliga och hjälpsamma och det blir ett köp. Väl hemma, plockar jag upp uren och sätter dom på varsina handled, dröjer inte länge innan jag inser att detta är inget för mig. Bestämmer att åka tillbaka med klockorna imorgon dag efter jag slutat jobbet. Glad i hågen trallar jag in igen till klockbutiken i-tron att detta skall gå som en dans, men ICKE, dom skrattar tom hånfullt och talar om att här skall det inte alls bytas några klockor, dessa trevliga damer har blivit som förbytta, och gör att man börjar tro på spöken. Jag talar om att det är klart man har bytesrätt eller öppet köp såklart men dom skakar bara på huvudet. Då talar jag om att jag vill tala med deras chef, dom talar då om att chefen, som för övrigt är han som äger butiken är i Tyskland och kollar på Hockey VM. Men han skall vara tillbaka om ca 1 vecka, så jag talar om att jag kommer tillbaka när ägaren kommit hem igen. Jag lämnar motvilligt mina båda nyköpta ur hos HÄXORNA i Lippulaivan, men det är på grund av att dom inte skall kunna säga att klockorna är använda senare.

  I och med att jag har några dagar på mig innan jag skall gå tillbaka till butiken för att prata med butiksägaren, så kommer jag på den smarta idén att kolla vad det är för lagar som gäller för konsumenten i Finland. Sagt och gjort så tar jag mig till finska konsumentverket för ett litet snack, här skall nog visas att man inte leker med Af Sjodahl och slipper undan med det :pirate: . Jag får prata med en man, och efter bara några minuter så har han talat om att det inte finns några lagar som säger att jag varken har bytesrätt eller öppet köp på min sida lagen, blir då lite förbannad och säger att det inte är så jävla lätt att vara turist i detta land, dom borde tala om vad det är som gäller, Seppo eller vad nu heter ger mig the Evil Eye och talar om att han inte har tid att diskutera något mer. Just nu så kokar jag av ilska :rage: och tycker att fan vad dumma i huvudet finnar är, klart det finns regler dom måste följa. Nu känns det som hela Finland är emot mig pga att vi för det mesta slagit dom i ishockey vid viktiga sammanhang och nu är det jag som får ta skiten. Dagarna går och det är dags att åter igen ta sig till klockbutiken och Häxorna i Lippulaivan, jag har väl inga större förhoppningar att detta skall gå vägen, men det kan vara värt ett försök i alla fall.

  Inne i butiken möts jag av en väldigt stor man med stort skägg och buskiga ögonbryn, plus häxorna förstås. Han vet redan vem jag är när jag skall pressentera mig, och talar i princip om att det inte går att få tillbaka några pengar inte heller att jag kan byta till något annat, köpt är köpt och gilla läget. Nu snackar vi väl inte om så stora pengar, kan vara någonstans mellan 2000-2500kr men man pissar inte på en Sjödalare men framför allt så ljuger man inte för mig. Jag talar om att en av damerna sagt att klockan jag köpte var den sista på rean, för modellen var utgående och skulle inte komma in igen, konstigt då det finns en lika dan klocka i rea stället därborta. Han går iväg i någon minut och kommer sedan tillbaka och talar om att jag får väl byta klockan mot något annat jag vill ha i butiken, jag kollar runt men hittar väl inget jag vill ha för dagen, sen är det väl för att det är ett gäng jävla idioter som jobbar i denna butik.

  Jag säger att jag hittar inget jag vill ha, OK då får du behålla klockan säger Gubben med dom buskiga ögonbrynen, nu har jag god lust att klappa till denna gubbe så att skägget hans, hamnar i byxorna. Men jag håller mig lugn och sansad och ger han ett förslag som han definitivt inte är värd, men jag kommer med ett för slag att det kanske går att ta hem en klocka jag är intresserad av istället. Den är trots allt dyrare än vad dom två klockor jag nu inte får byta tillbaka, han skiner då upp och bjuder på ett leende jag fortfarande har svåra mardrömmar om Brrrrrrrr! Talar då om att jag sett en Tissot klocka på hockey VM som just nu håller på i Tyskland, och han hade ju varit där så han vet väl vilken klocka jag pratar om. Visst säger mannen med dom buskiga ögonbrynen, klart jag vet vilken klocka du menar, tror du jag är dum eller, ser det ut som han tänker. Bra beställ än sådan klocka åt mig så har vi en deal, han lovar att återkomma via telefon när klockan kommit. Hittar tyvärr ingen bild på denna klocka, har sökt med ljus och lyckta hittar den bara på ett Youtube klipp, 2:26 in så skymtar den för bi lite snabbt .

  Det är nu det är början till något jag aldrig kunnat drömma om, och det är som taget ur en filmscen med Adam Sandler, Jack Black eller Ben Stiller i huvudrollen. Tar ca: 2 veckor innan jag får telefonsamtalet som talar om att klockan har kommit. Glad som man bara kan bli då en ny klocka nalkas, ni som varit med om det vet ju vad jag pratar om, vi bestämmer att jag skall komma in efter jobbet samma dag. Nu har man ju en pirrig känsla i maggropen så det är svårt att koncentrera sig på det man håller på med, jag bestämmer mig för att gå lite tidigare om det är OK för dom andra. Inge problem säger kollegorna, spring, spring så fort du kan hör jag att det ekar i mitt huvud, väl inne i butiken är spänningen på Topp, HÄXORNA har gott till att bli trevliga damer igen. Men det som händer nu dom närmaste minuterna skulle få Kalabaliken i Bender att bli en Fis i rymden, en droppe i havet o.s.v det visar sig att klockan han tagit hem inte allas är den som vi kommit överens om. Utan denna som är en lånad bild.[​IMG]

  Mannen med det stora jävla skägget och dom buskiga ögonbrynen blir bestört och skriker nu, att jag aldrig
  blir nöjd, att det inte skulle spela någon roll vilken klocka han tar hem, jag blir lite konfunderad i någon sekund men talar snällt om att det inte var klockan jag menade. Hahaha...kan skratta åt det här i efterhand men det är nu mannen tappar sitt temperament, han skriiiiker att jag skall betala för klockan och ge mig av och aldrig komma tillbaka till den kompetenta butik igen, ever. Jag säger att det kommer jag inte alls att göra, han skall helt enkelt beställa den klocka vi har kommit överens om. Det är nu tankarna går till Emil i Lönneberga när farsan han lyfter upp han i kragen, mannen blir så JÄVLA förbannad så han slår handen rätt igenom glasdisken blodet sprutar, jag står chockerat och fattar nada om vad som händer.

  Plötsligt är mannen ute på andra sidan av disken, han greppar tag om min hals och lyfter bokstavligen ut mig med händerna om min hals ur butiken. Och jag lovar jag hänger och känner inte fötterna i marken och får ingen luft, folk är som paralyserade inne i butiken, jag själv står nu chockad utanför butiken, är nerblodad och fattar inte vad som händer. Plötsligt dyker det upp två vakter som vräker ner mig på golvet som om jag gjort något kriminellt, efter dom längsta minuterna i mitt liv så reser dom mig upp. Jag fattar inget forfarande, och vill göra en anmälan mot mannen, dom tar ett stadigt grep om vardera arm och leder ut mig från köpcentrumet, väl ute så talar dom om att jag aldrig är välkommen igen, ser dom mig så skulle dom ringa polisen.

  Nu slutar inte historien här...

  Detta är bara början kan man säga. Väl hemma så kommer den stora choken och undrar vad som hände, har ruskig halsbränna och märkena på halsen ser inte alls för roliga ut. Jag bestämmer mig således för att söka upp en läkare, jag får träffa en läkare någon timme senare och han frågar vad som hänt. När jag berättar min historia så tror han knappt på det jag säger, men han intygar att man ser att det har varit händer med i inblandningen och tycker att jag skall göra en polisanmälan. Sagt och gjort så får det bli så, anmälan är gjord men polismannen talar om att han måste prata med butiksägaren också. Efter någon dag så ringer polismannen upp och meddelar att butiksägaren har gjort en mot anmälan och det var väl inte så förvånande att han gjorde, det hade jag ju räknat med.

  Flera dagar senare ringer polismannen upp och talar om att ägaren är beredd att ta till baka sin anmälan, jag svarar då att jag kommer inte att göra det, har pratat med min advokat och vi är beredda att stämma skiten ur dom. Naturligtvis så har jag ingen advokat, men det vet inte dom. Någon dag senare ringer samma polisman upp igen och frågar hur vi kan lösa problemet, jag talar om att jag skall ha tillbaka pengarna för klockorna plus lite för sveda och värk plus en rejäl ursäkt. Polismannen talar om att han skall framföra det och lovar att återkomma så snabbt det var möjligt. Här känner jag att mannen är orolig och vet förmodligen om att kunden alltid har rätt, skulle jag gå vidare så skulle han förlora, ska man begära ett bra skadestånd tänkte jag. Men det blir inte så, är lite vek och tycker trots allt synd om mannen med dom buskiga ögonbrynen.

  Ett par dagar senare ringer polisen upp igen, butiksägaren vill göra upp i godo och få detta överstökat, men jag måste skriva under ett papper som säger att jag inte skall gå vidare med detta. Hälsa han att det aldrig kommer att hända säger jag till polisen, han får tro på mitt ord. Någon dag senare äntrar jag butiken, men det känns som hela köpcentrumet håller andan och spänner ögonen i mig, väl inne i butiken så möts jag åter igen av HÄXORNA plus en yngre tjej i 25 års åldern som tar emot mig. Hon är jätte trevlig och gullig, vi små pratar lite, och hon talar om att hon ber o ursäkt för sin chefs beteende och tycker inte jag gjort något fel, däremot så får jag iskalla blickar från kärringarna, och jag kan säga så här, om blickar kunde döda så hade jag inte kunnat skriva detta som jag bjuder på nu. Fick strax över 5000:- för det som hade hänt, hade säkert kunnat få mer pengar om jag bara gott vidare, fick aldrig någon personlig ursäkt av mannen med dom buskiga ögonbrynen, men tjejen läste ett brev där han meddelade att han var mycket ledsen för det som hänt, jag frågade tjejen hur det var med butiksägaren. Hon svarade då att mannen hade behövt sjukskriva sig efter den lilla incident som förekommit på obestämd tid. Jag besökte aldrig varken klockbutiken eller Lippulaivan. något mer kan jag säga.
   
  bjorkqvist.h, Chief, Randel och 22 andra gillar detta.
 18. Bikinigubben

  Bikinigubben Y-Wing pilot

  Inlägg:
  831
  Inte lika bra historia som din men kan berätta en. Min pappa var på en bilskrot för några år sedan och letade efter någon särskild del till en gammal bil. Mitt i allt stod det en gammal amerikanare som han gick fram och kollade närmre på. Vid bakrutan låg det en klocka som han tog med sig hem, tänkte att den kunde vara värd någon hundralapp.

  Tiden gick och mitt klockintresse växte och jag fick därför denna klocka. Jag skapade en tråd på KS och det var en Ernest Borel Datoptic i 18k. Klockan såldes till en Ernest Borel-samlare istället för att smältas ned. Ett bra tillskott på klockkontot.:)
   
  Randel, vonbahr, Johan S och 2 andra gillar detta.
 19. Affe

  Affe Una vida loca

  Haha...hade fan varit bättre om det utspelat sig i Norge @yonsson , bättre Norge historia hade nog varit svår att hitta!
   
  yonsson gillar detta.
 20. Babinus

  Babinus Y-Wing pilot

  Inlägg:
  677
  Fantastisk historia, @Af Sjodahl! Och ännu roligare blir den av din oerhört underhållande berättarkonst. Tack för kul läsning och bra att allt ordnade sig för dig.

  Jag ska själv komma ihåg att aldrig bråka med någon som heter Sjödahl.
   
  Affe gillar detta.
 21. Affe

  Affe Una vida loca

  Hehe...tackar, jag är snäll innerst inne! Men försöker man lura mig när det kommer till klockor så tar jag inge skit jao :D!
   
  Babinus gillar detta.
 22. aldraren

  aldraren Rebel soldier

  Inlägg:
  55
  Från:
  Vista härad
  Åh herregud.. som tagen ur en roman av Franz Kafka @Af Sjodahl
  Imponerande att du kunde hålla dig så lugn :)
   
  Madame och Johan S gillar detta.
 23. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Alltså @Af Sjodahl !! Den där historian kvalar utan problem in på top 5 av de roligaste historier jag har hört (bortsett från halsbrännan, strypmärkena på halsen mm)! Jag ser framför mig gubbfan med ögonbrynen identisk med karln som säljer åsnan till Bamse för 50 riksdaler stå där, stör brinnande ilsk med krossad disk, tokröd nia och blodig näve.
  Jag förstår att du aldrig mer satte din fot på det där stället något mer, bara bilden på gallerian vill få en att fly snabbare än kvickt... Tack för en helt fantastisk story, jag satt och garvade högt för mig själv så frugan undrade vad det var som var så jävla kul! Jag förstår att @Dykarsjuk Inte kunde låta bli att lura mojen på en fis med den berättelsen.
   
  Dykarsjuk och aldraren gillar detta.
 24. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Mina gamla hemtrakter! Du gjorde dig en skaplig affär får jag lov att säga med tanke på att den ligger runt 90 papper och uppåt om jag inte är helt ute och hojar. Kul story, tack för att du delade med dig!
   
  Landshark gillar detta.
 25. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Gamla bilar och klockor, kan inte bli så mycket bättre:)
   
  Bikinigubben gillar detta.
 26. Rozzy

  Rozzy E-3PO

  Inlägg:
  5.965
  Från:
  Stockholm
  Ja, lustiga sätt att komma över klockor har ju förekommit. Alla har väl läst hur jag kom över min AP Royal Oak Jumbo?
  https://klocksnack.se/threads/audemars-piguet-royal-oak-en-rolig-historia.23084/

  Jag kan berätta en annan lite lustig historia. Hösten 2008 var jag föräldraledig med min son. Vi höll på med inskolning på dagis och var i princip färdiga med det, sonen trivdes och min inskolningsledighet hade varit gyllene med många och långa cykelträningar då jag skulle finnas tillgänglig strand by (jag hade telefonen på i ryggfickan och var aldrig mer än någon timme bort).
  I vilket fall som så slog jag mig ner vid datorn och öppnade Blocket där jag hade diverse bevakningar. En klocka jag bevakat sedan ganska länge tillbaka var efter en Tudor Prince Chrono. Nu när jag öppnade datorn så plingade det till med just en sådan. Suddig riktigt dålig bild, silvrig randig tavla och svart glasring. Papper och kvitto. 6000kr. I Västerås (jag bor i Ekerö utanför Stockholm).
  Va, kan detta vara riktigt? De brukar ju ligga nästa 10000 kr dyrare? Annonsen hade legat ute ca en halvtimme. Det skadar ju inte att ringa. Jag ringde. Upptaget. Jag ringde igen. Upptaget. Det är kört, killen är väl nerringd förstås. Jag försöket, försökte igen och plötsligt kom jag fram. Jodå, han hade en klocka till försäljning och jag var den förste att ringa (han hade väl varit upptagen i jobbsamtal eller något). Jo, klockan var köpt 1999 men nu hade han köpt en Sjöö Sandström genom en bekant som arbetade med märket och man behöver ju inte två klockor. Priset?
  -"Tja, klockan kostade mig 12000kr så hälften vill jag nog ha" sade han.
  Jag frågade om var den var köpt (Nymans Västerås) papper, extra länkbitar osv. Det kändes riktigt.
  -"Humm, ja priset känns väl ok", sa jag, "jag köper den gärna av dig. Vet du vad, jag är hemma några timmar just nu, kan jag komma på studs och hämta den?"
  -"Ja visst, det kan du väl" sa killen.
  -"Fint jag hoppar i bilen nu så ses vi om två timmar".
  Vi bestämde mötesplats Ikea,strax innan Västerås.
  Jag kastade mig i bilen och min adrenalinnivå började stiga. Fasiken, jag hade minst 1h 45 minuter dit och minst lika mycket hem och det var fredag eftermiddag. Sonen skulle hämtas om tre timmar. Ja, ja, det löser sig. Han trivs ju och fröknarna är söta. Jag får skynda mig så gott det går.
  Jag hade mer eller mindre hjärtklappning hela vägen till Västerås. Jag ville försösäkra mig om att hämta den fort och visa att den något ansträngande resan redan var påbörjad så att han inte skulle inse vilken pärla klockan var och innan folk började bjuda över.
  Adrenalinrusch i nästan två timmar. Framme och hann hämta ut kontanter.
  Killen visade sig vara lite äldre än mig och arbeta med IT, jag fick se hans ID och fick hans visitkort.
  -"Vet du vad lustigt? Det är sju till som har ringt och sagt att dom står i kö och köper den om du inte du skall ha den!"
  -"Lustigt. Ja, det är ju en snygg klocka" sa jag och pillade och vände på klockan.
  -"Ser bra ut, jag tar den" sa jag.
  -"Kul" sa killen "och här har du cert och kvittot. Oj, den kostade visst 15000, jag hade för mig 12, men ja ja."
  Det lite luriga var att han också var lite stressad (för att inte tala om att jag inte var det!) och ville gärna avsluta dealen fort. Klockan var helt klart riktig, men jag fick någon känsla av att han kände att han var den som gick vinnande ur dealen.
  Nåväl, jag kastade mig i bilen och skyndade mot dagis. Adrenalinet bara fortsatte att flöda och jag satt och skrattade högt och tjoade för mig själv hela vägen hem i lyckorus.
  Kom absolut lite sent till dagishämtningen, men utan allt för sura miner. Det var det värt!

  Senare kom jag på vad det var killen försökt dölja, varför han hållt så hårt i klockan... Det skramlade nämligen betänkligt när jag skakade på klockan. Ok, vad nu? Ja ja, jag testar och ser. Klockan stannade efter något dygn. Det var nog rotorn som inte satt där den borde. In till urmakaren, en service inryms ju i klockköpsbudgeten.
  Det visade sig vara skruven till rotorn som gått av, förmodligen efter klockans service. Inget var skadat och reparationen kostade ett par hundralappar.
  Fantastisk klocka med en supersnygg tavla (Côtes de Geneve) som jag aldrig stött på någon likadan (utom på nätet). Mycket nöjd. :happyhappy:

  (Gammal bild, klockan är dock kvar i samlingen!)
  image.jpg

  //Rozzy
   
  Senast ändrad: 29 augusti 2015
  Dykarsjuk, Randel, JOADAT och 14 andra gillar detta.
 27. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Hahaha!!! Det där med "finansminister" är det hög igenkänningsfaktor på, njut av semestern till fullo och av klockan när du är åter i Svedala! Att munlädret på ministern går varmt kan det vara värt i slutändan:)
   
  Xalle gillar detta.
 28. Equilibrium

  Equilibrium AT-AT driver

  Inlägg:
  6.303
  Från:
  Island
  Där gjorde du en kanonaffär Rozzy !!
   
  Rozzy gillar detta.
 29. klockodile

  klockodile Jar-Jar Binks

  Inlägg:
  3.197
  Från:
  Gbg
  Det där är så jävla psyko att "Vilse i pannkakan" blir helt normalt.
  Vilken resa... :D
   
  Johan S gillar detta.
 30. Johan S
  Trådstartare

  Johan S Rebel soldier

  Inlägg:
  182
  Från:
  Stockholm
  Vad säger man, hatten av och tack för en grym story! Klockan ser jäkligt fin ut och jag förstår att det är en keeper, har själv suktat lite efter en sån lite från och till. Det där med stressen över dagishämtning känner man igen, lite som kniven mot strupen hela tiden när det vankas hämtning men vad gör man inte för en bra klockdeal.
   
  Rozzy gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield