• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Mästerkock

Joffrey

Vacheron
2-Faktor
tjena,

Jag är väldigt matlagningsintrssserad och anser mig ha lite talang. Nu fick jag ett positivt besked för en audition till Sveriges Mästerkock, och givetvis ska jag hårdträna inför den auditionen. Lite låst i mina tankegångar undrar jag om lite tips och rimliga idéer för att utöka mina "skillsets" inför tävlingen :) Att jobba med konstant tidspress tycker jag är charmen med tävlingen, men det är också ganska begränsande..

// Adam
 

Icaras

Rolex
Grattis :)

En god sås kan rädda mycket ;). Sen är givetvis konsistens en viktig faktor i det mesta. Träna på klassiska rätter?
 

Empa

Donnie Brasco
2-Faktor
Bra!
Som tips så kolla gamla avsnitt vad utmaningarna är för något så får en polare /tjej / familj ta fram lite varor och du får fixa något på tid.
Och grattis förresten! :)
 

Joffrey

Vacheron
2-Faktor
Det jag är orolig för så här på förhand är de specialiserade utmaningarna, typ Macarons. Annars tror jg också på att köra på klassiker som Wallenbergare, Köttbullar, Beurre Blanc, stekt strömming, etc

Efterrätter är också ett måste för mig att förbättra, alla idéer där mottas varmt :)
 

Kairo

Panerai
Laga rätter du aldrig lagat förut, och lär dig laga de klassiska rätterna perfekt... Annars vettefan. Gör bra såser, lär dig behandla tidspress. Bli bättre på att prioritera och strukturera... är väl allmänna tips... Lycka till :)
 

KenKun

Patek
2-Faktor
Om du vill gå vidare, åtminstone i början av tävlingen, så verkar det som att du ska hacka lök och skala potatis som en Gud :)
Många som åker ut på enkla saker. Steka en bra omelett, koka ägg. Såser ska du också öva på. Konstiga bakelser.
Lycka till!
 

Joffrey

Vacheron
2-Faktor
Om du vill gå vidare, åtminstone i början av tävlingen, så verkar det som att du ska hacka lök och skala potatis som en Gud :)
Många som åker ut på enkla saker. Steka en bra omelett, koka ägg. Såser ska du också öva på. Konstiga bakelser.
Lycka till!
Jag har sån jävla vinnarskalle att jag kommer dra av ett finger när jag hackar lök :nailbiting: Men visst är det så, det och filea fisk brukar ju alltid komma i någon form
 

Gummo

Joker
2-Faktor
Grattis!Roligt!
Gör en bra klassisk, enkel vällagad audtionrätt med liten tvist. Sen får du träna! Låt folk komma med ingredienskorgar som du ska skapa menyer ur.
Se till att sätta klassiska såser. Steka kött rätt. Blanda texturer, färger och tillagningssätt i varje rätt.
Gå på krogen! Ta en tripp till Borgholms Hotell och testa Karins Smaker. Riktigt goda desserter som inte bara är mörk choklad!
 

Ako

Rolex
2-Faktor
Min kollega var med där för några år sedan , han blev 5 eller nått , även en annan kompis var med som blev 4 tror jag..

Han som jag jobbar med åkte ut på efterrätter ..

Gäller väl att vara allsidig o ha bra utstrålning ..
Tänka att det handlar om tv....

Även plugga klassiker , kunna göra majonäs osv

Försök lyfta fram din personlighet.
 
Senast ändrad:

Daytona96

Rolex
Tänk på att balansen i rätten måste vara perfekt, smaka på allt, gör inte rätten för komplicerad, gör inte rätten för spretig med massor olika komponenter och öva på grunderna! :)
 

LongCon

Miss Softie
2-Faktor
Enkla rena smaker med snygga uppläggningar. Lär dig vilka ingredienser som passar med vad. Öva grundläggande tekniker av tillagning samt knivskills.

Käka på bättre restauranger och få inspiration.

/gammal kock
 

M021

Rolex
2-Faktor
Träna på sufflé och liknande anrättningar som kräver specifika tekniska moment,
Smaksättning oavsett vilken rätt. En välkryddad wallenbergare med rätt smaksatt mos är 10 ggr bättre än en ledsen ravioli, typ!
Ingen hemlighet att såser är viktiga i det Svenska köket, en kunglig rödvinsås UTAN socker ;)

Lycka till! Samt att vi vet vem som står för käket nästa GTG!
 
Vägra tillaga något annat än mandeltorsk utan sås med kokt potatis till. Säg bara att det ändå är godare än den där jävla skiten dom andra håller på med.
 

Merlin

Vacheron
2-Faktor
Fixar du kåldolmar med skysås, rårörda lingon och perfekt kokt potatis så är du hemma.
Enkelt är det svåra.

Lycka till!
 
Topp