Laddar...
Nymans Ur 1851

Markesguider, förslag till "proffsen"

Diskussion i 'Diskussion' startad av Pekkasteele, 2 maj 2016.

 1. Pekkasteele
  Trådstartare

  Pekkasteele Ewok

  Inlägg:
  10
  Hej,

  Ja, jag reggade mig för ett tag sen, 4-5 månader sen kanske, skulle då köpa min "första" riktiga klocka, har haft en massa andra tidigare såklart, men mest rebrandade, typ , Camel och Lambretta tex som inte är "riktiga" klockmärken. Men iaf, vi flyttade och renovera mm så klockköpet sköts på framtiden, men nu har vi kommit iordning och jag börjar kolla på klockor igen.

  Jag är ju då nybörjare så vet inte direkt vilka klockor jag ska kolla på. Tittat lite på en Omega från typ -60, eller en nya Tissot Visodate som jag fick rekommendard i en anna tråd jag skapade. Men jag kom på att jag egentligen slulle vilja veta mer om de olika märkena mm. Började då leta runta här om allmänt om märken, men hittade inte så mycket, kom då på att det vore ju najs om det fanns en "Omega - Historia och fakta" tråd som nån kunnig skrivit, kanske förklarar lite om de olika modellerna och vad som gör Omega unik. Och då samma om andra nämvärda märken, och allt samlat i en ny forumdel. Folk kunde diskutera de olika märken under varje tråd, och sen uppdateras första posten med viktig data.

  Ungefär som denna tråd, som dock är på ett helt annat område, mekansika tangentbord: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1105286-guide-mekaniska-tangentbord

  Nu är det ju mycket krävt av en nybörjare som mig. Men, kanske finns några därute som vill skriva av sig lite och dela med sig av det dom kan och vet.

  Bara ett förslag :)
   
 2. tissoter

  tissoter Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  Finns väl en del trådar som följer ett liknande upplägg. Dock är det lite rörigt ibland mellan infon.
   
  yonsson gillar detta.
 3. Pekkasteele
  Trådstartare

  Pekkasteele Ewok

  Inlägg:
  10
  Jo, det finns så mycket som är utspritt, och är lite svårt att hitta för en nybörjare som mig, för jag vet inte ens alltid vad jag ska söka. Och kollar jag i en tråd nu, tex "Den stora Rolex"-tråden, så är det ju hur många sidor som helst jag måste läsa. det jag letar finns kanske på sida 53 eller något.
   
 4. Torsten

  Torsten Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.589
  Från:
  Orten
  Ett problem är att jag inte tror att man kan ändra i det första inlägget efter en viss tid. Skapade själv en tråd där tanken var att hela tiden uppdatera första inlägget men det gick inte :(
   
 5. MrPlow

  MrPlow AT-ST driver

  Inlägg:
  1.362
  I synnerhet på recensionssidorna borde det gå!
   
  Torsten gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield