Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

Matkasse tråden >>>>>>>>

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Chuck, 28 december 2014.

 1. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  [​IMG]

  Finns förmodligen en del av er som kör matkasse, både vi med och ni utan kids. Fick reda på att vi köpt nära 250 kassar från Linas matkasse och måste säga att vi är kanon nöjda, men funderar på prova nåt nytt.

  Tänkte vi kunde posta lite recept som vi gillar, lite tips på andra kassar ris&ros osv. Vi köper barnkassen idag varje vecka och du får 3 middagar som lätt räcker 5 dagar för 2 vuxna 1 tvååring. 589kr per vecka. Inget prefab (nån falukorv nån gång) mestadels ekologiska varor.

  Vilken kasse kör ni?
   
  Limpas gillar detta.
 2. Limpas

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm
  Har aldrig provat sån där kasse-hem-till-dörren men funderat på det flera gånger. Verkar onekligen smidigt med den variationen man får, så lätt att fastna i slentrianrätter annars. Kommer följa tråden med spänning :)
   
  Chuck gillar detta.
 3. ollkli

  ollkli Y-Wing pilot

  Inlägg:
  847
  Testat Linas vanliga kasse men barnen var inte så impade. Själv tyckte jag det var kul med lite nya recept.
   
  Chuck gillar detta.
 4. Jaguaren

  Jaguaren Rebel soldier

  Inlägg:
  145
  Från:
  Skåneland
  Vi kör med City Gross viktväktar kasse och vi är riktigt nöjda.

  Massor med roliga och bra recept t.o.m jag som är helt värdelös i köket
  har lyckats laga ett par rätter genom att följa receptet och min fru har blivit imponerad. ;)

  Ha det Blått !
   
  80s och Chuck gillar detta.
 5. MKRGG

  MKRGG Koprolog

  Inlägg:
  5.216
  Från:
  chokladfabriken
  Kört Linas i några år. Testade några olika men de var inte så bra och sen ligger Linas nån km från vår bostad vilket kändes praktiskt. Hade den vanliga kassen en period, testade sen barn men gick tillbaka till vanliga. Senaste året körde vi vanlig och vego alternerande veckor. Vego är den överlägset bästa kassen. Nu har vi tagit ett break på obestämd tid.
   
  Chuck gillar detta.
 6. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  Låter kanon med Viktväktar kassen då min fru är med i programmet. Hur många rätter får man? Kör de ut eller får man hämta grossen?


  Ska testa veggo nu när du rekommenderar den, har bara kört vanliga innan kids, tyckte den var bäst och mest inspirerande.

  Ha det gött!/Blått ;-)
   
 7. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  Ja du måste verkligen prova, framför allt får man varierad och bra kost. Sen är det kul att kocka sin egen mat från grunden, man lär sig mat. Lite öl/vin och trevlig musik under tiden så blir det kul i köket. Helt plötsligt köper du på dig fina knivar förkläden och följer hells kitchen :D
   
  sherwan, Limpas och Sjobedan gillar detta.
 8. Limpas

  Limpas Y-Wing pilot

  Inlägg:
  650
  Från:
  Stockholm

  Haha, ja du låter riktigt frälst. Matlagningen i sig är inget problem här hemma, vi brukar vara duktiga på att laga mat själva såväl vardagar som helger. Problemet är just variationen. På vardagarna är det lätt att man lagar samma rätter för ofta, och det blir ju tråkigt i längden. Sådana här matkassar är ju grymt på det sättet, de löser både problemet med att komma på nya rätter och problemet med att ha rätt saker hemma när man väl kommer på något :) Just därför funderar vi på att prova. Blir nog Linas på prov isåfall, det är väl originalet? :D

  Ni som har sådana här matkassar, upplever ni att ni behöver handla mer sällan än innan? Beror förstås på hur man gör med frukost och sådant, men tänker att det kan vara ännu en fördel.
   
 9. SSL

  SSL Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.874
  Kört på linas veggo x antal gånger, helt ok
   
 10. Chuck
  Trådstartare

  Chuck AT-AT driver

  Inlägg:
  6.148
  Glömde hämta min matkasse (bamselåda) hos citygtoss idag. Kan man hämta den imorgon??
   
 11. Jockinho

  Jockinho AT-AT driver

  Inlägg:
  5.192
  Från:
  Motala
  Kört linas (vanlig & barn) i några år och citygross bamsekasse några månader. Tycker kvalitén på linas är väl värd de extra kronorna men dottern gillar bamsekassen mer (såklart ;) ) så blivit det senaste tiden. Lite väl enkla, om än praktiska, recept i bamsekassen. Känns som en betalar 300kr mer än i affären för den stundtals. Dock en del gott och går mkt snabbare att laga och inga frysvaror som det är en del hos linas. Överlag kul med lite nya maträtter och inte köra pasta/korv/köttfärs etc. veckorna :)
   
  Chuck gillar detta.
 12. Pojken från Götet

  Pojken från Götet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  660
  Bumpar denna tråden. Funderar på att köra Linas lättlagade kasse för 2. Står att det räcker för 4a middagar. Men en fråga till er som använder matkasse. Snålar dom med maten i? Äter ganska mycket så osäker på att det räcker om man väljer för 2.
   
 13. Carlf

  Carlf Rebel soldier

  Inlägg:
  101
  Skulle inte säga att det är snålt tilltaget. Släng på mer av ris/pasta/etc om du är hungrig.
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 14. CLT

  CLT X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.679
  Från:
  Stockholm
  Kör mathems kasse istället, såg att dem börjat sälja alkohol :D
   
  MariaE och Pojken från Götet gillar detta.
 15. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Har kört matkomfort innan, helt ok.
  Men jag tycker att man får för lite mat, middagen ska räcka till 4 pers, räcker knappt till 2 vuxna tycker jag, riktitg snålt.
  Äter man lite mer än en 45 kgs skolflicka så verkar det inte funka ?
   
 16. RBJSWE

  RBJSWE Stormtrooper

  Inlägg:
  233
  Kört Linas vegokasse i snart 2 år. Jag har aldrig ätit vegetariskt annars men tycker att det i 9 av 10 fall är otippat gott! Räcker oftast till 4 portioner med råge.
   
 17. Jockinho

  Jockinho AT-AT driver

  Inlägg:
  5.192
  Från:
  Motala
  Jag kan tycka att linas matkasse som vi haft för 4st personer ibland är snålt. Blivit sämre där (haft i ca 5år, av och till), ex ibland en bit kött per skalle och den ligger på ca 100g styck. Och då är vi två vuxna och en treåring som äter. Men så är det inte alltid men mer frekvent nu än tidigare är min uppfattning. Och ett irritationsmoment när man inser "jag kommer inte bli mätt/borde räcka till en matlåda om det är för 4pers"...

  Men prova och se. Jag tycker linas har fina råvaror, bra recept och det ger en varierad kost. Så man får ta det onda med det goda, och för mig vinner plussidan :)
   
  CaptainOats gillar detta.
 18. Peter K

  Peter K Y-Wing pilot

  Inlägg:
  975
  Från:
  Väsby
  Linas är klart bäst. Vi har varit med nästan från början. Körde original från början. Gick över till inspirationskassen när den kom.
  Enda minuset har varit att de ett tag körde mycket bulgur och cous cous.
  Nu pausar vi, men kör ändå deras recept. Då bibehåller vi variationen
   
 19. Pojken från Götet

  Pojken från Götet Y-Wing pilot

  Inlägg:
  660
  Låter som lite delade meningar här. Men ska pröva, både Linas och mathem. Bra erbjudande på första kassen så helt klart värt att prova på. Tack för era åsikter :)