Laddar...
Erikson Urhandel

Mest prisvärda beg. rolexen....

Diskussion i 'Diskussion' startad av Archie, 12 september 2013.

 1. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  501
  Från:
  Stockholm
  ...i förhållande till motsvarande nypris? Hänger ni med på vad jag menar?

  Alla stål-sportmodeller av begagnad natur går fetbort eftersom dessa håller ett mycket högt begagnatvärde. G/S sportrolex däremot är mer prisvärda med tanke på att de går loss på nära 100k nya, men ligger bara något över stålvarianterna på begagnatmarknaden. Men jag skulle nog säga att en Day-Date i helguld är mest prisvärd? Dessa hittar man för 30 (head only) eller 50 inkl länk i guld. Motsvarande nypris i dagsläget ligger runt 200k eller dryga 130 för head only, dvs 25% av motsvarande nypris. Har jag rätt, eller finns det än mer prisvärda modeller?
   
 2. fredrik

  fredrik Rebel soldier

  Inlägg:
  143
  Är med på hur du tänker men inte helt enig.

  Prisvärdhet är svårt. För det låga andrahandspriset indikerar ju att modellen är svårsåld. De sport stål Rolex jag köpt har alltid varit lätta att flippa. Guld/stål är billigare i inköp men alltid varit mycket svårare att sälja.
  Har väl förlorat lika mycket pengar på båda typerna, men ledtiden från att jag bestämt mig för att sälja till klockan är ute ur samlingen har alltid varit längre på G/S.
   
 3. Singular

  Singular Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  2.188
  Day-Date.
   
 4. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  501
  Från:
  Stockholm

  jo, visst vi kan ha en filosofisk diskussion om vad pris, värde etc betyder och innebär. Men enligt ovanstående definition, oavsett hur marknaden ser ut, utan endast i beaktande av motsvarande nypris - finns då någon billigare rolexmodell?
   
Mårtenssons ur Brookfield