Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Morfars klocka

Diskussion i 'Vintage' startad av Psge, 12 september 2016.

 1. Psge
  Trådstartare

  Psge Ewok

  Inlägg:
  5
  Godkväll allihopa, efter att ha rotat runt lite i föräldrahemmet hittade jag morfars klocka han fick efter 25 års arbete.
  En Jaeger Le Coultre med nummer 888941. Går som en klocka (pun intended) efter uppdragning men med lite skönhetsfel som fuktskadad urtavla och repigt glas. Min förfrågan till er är vart jag kan vända mig för en ordentlig genomgång av den för att se om något behöver åtgärdas, samt om någon har något tips på var fina band samt spänne kan införskaffas!
  (Ber om ursäkt för total brist på koll, trots medlemskapet här! =) )

  Till sist lite bilder!

  IMG_1377.JPG IMG_1378.JPG IMG_1379.JPG IMG_1380.JPG
   
  Last edited by a moderator: 12 september 2016
  Jimpa, DoberMan, Anders W och 11 andra gillar detta.
 2. forsii

  forsii Rebel soldier

  Inlägg:
  129
  Jag är själv novis gällande vintage klockor men om du vill lämna in klockan för en genomgång så är det väl en respektabel urmakare du ska vända dig till! Vad det gäller band och spänne kan jag tyvärr inte ge några rekommendationer utan överlåter frågan till nästa talare. Fin klocka oavsett vad! :)
   
 3. kalas

  kalas Ewok

  Inlägg:
  24
  Från:
  Stockholm
  Fin klocka!

  Plexiglas kan du polera upp själv med lite displaypolish, kostar typ 50 spänn. Finns garanterat trådar som avhandlar vilka märken och tekniker som är bäst.

  Fuktskador på urtavlan kommer ju troligtvis från att det kommit in vatten i klockan, vilket kan ha skadat verket. Så en genomgång är nog ingen dum idé.

  Det hjälper om du skriver var du bor om du vill ha tips på urmakare i närheten. :) Om du bor i Stockholmstrakten brukar standardtipsen vara ABC/Werner eller Farfars klocka.

  Vad är du sugen på för typ av armband? Kolla runt lite på bilder på liknande klockor och se vad du tycker är snyggt. Rios 1931 och Hirsch är poppis märken.
   
 4. MekaniskaUr

  MekaniskaUr Rebel soldier

  Inlägg:
  126
  Från:
  Uppsala
  Farfars klocka på Renstiernasgata är duktig på att fixa upp urtavlor, så de kan väl passa att lämna in hos honom för uppfixning, såvida du bor i / runt sthlm :)
   
 5. lightningii

  lightningii Ewok

  Inlägg:
  21
  Flott JLC, skiven kan helt sikkert rengjøres av en urmaker, worst case så må den pusses opp.

   
 6. Psykel

  Psykel Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.765
  Tjusigt! Är det originalarmbandet som sitter på? Kan vara värt att flytta spännet till nytt band isåfall, om det är ett signerat JLC-spänne.
   
 7. Psge
  Trådstartare

  Psge Ewok

  Inlägg:
  5
  Tyvärr inte originalarmbandet, ingen aning vart det kan ha tagit vägen! =(