Laddar...
Erikson Urhandel

När är det bäst att bumpa?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Vevaren, 17 april 2016.

?

När bumpar du?

 1. 00:00-05:00

  0 röst(er)
  0,0%
 2. 05:00-10:00

  19,2%
 3. 10:00-15:00

  7,7%
 4. 15:00-20:00

  46,2%
 5. 20:00-00:00

  26,9%
 1. Vevaren
  Trådstartare

  Vevaren Friends of KS

  Inlägg:
  305
  Från:
  Solna
  Har tänk på en sak ett tag.

  Relativt nyligen har jag haft två annonser ute på K&S, och jag som är ganska otålig av naturen vill att saker ska hända nu och inte sen, så jag började fundera på vilken tidpunkt under dygnet som ger mest och bäst exponering på just den forumdelen.

  Försökte föra någon slags statistik i huvudet på vid vilken tid det uppdaterades minst samt mest. Kom inte fram till något mer än att det uppdateras mest under de timmar folk i regel är vakna.

  Vilket scoop, eller hur?

  Tänkte vidare på vid vilka tillfällen folk läser här. På bussen till jobbet? På lunchen? Efter middagen? Kom inte på något revolutionerade.
  Därför tänkte jag ställa frågan till er, expertisen. Skriv gärna om ni har någon bra teori om när det är läge att putta till annonsen.

  Vi kan i nuläget bortse från löningsdagar och tiden då skatteåterbäringen trillar in. Är mest nyfiken på klockslag.
   
  Chuck gillar detta.
 2. MånsT

  MånsT Silver

  Inlägg:
  2.924
  Att du har en bra deal känns viktigare än när du bumpar. Du kan bumpa under "prime time" men om det är en Speedy för 80k så lär den inte sälja i vilket fall ändå.
   
  sherwan, jabla och tissoter gillar detta.
 3. Chuck

  Chuck Diamant Premium

  Inlägg:
  8.448
  11:55 en vardag, strax innan kontors råttorna sätter sig framför datorn för att kolla KS och swulla en big Mac. Typ jag då :D
   
  Dejan S och Vevaren gillar detta.
 4. Vevaren
  Trådstartare

  Vevaren Friends of KS

  Inlägg:
  305
  Från:
  Solna
  Jag förutsätter att de flesta förstår att klockan och pristet spelar roll. Tänker mig en lagom viktig klocka till ett lagom bra pris.
   
 5. tissoter

  tissoter Guld

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  Jag tippar på kvällstid alternativt tidigt morgon, Det är väl även då det är som mest aktivitet här. (På kvällen är folk onyktra och då gör de dåliga affärer och på morgonen är folket bakfulla och gör ännu sämre affärer) haha
   
  Dejan S gillar detta.
 6. Oddball

  Oddball Plast

  Inlägg:
  25
  Jag tror nästan man får se till när det är minst aktivitet i form av trådstarter och inlägg på K&S och då välja den tiden, för att maximera exposure.

  Om alla tänker att lunchtid är bäst kommer ju en individuell bump att få ett mindre värde då flera bumpar upp samtidigt.
   
 7. Vevaren
  Trådstartare

  Vevaren Friends of KS

  Inlägg:
  305
  Från:
  Solna
  Jag tänker lite i samma banor. När aktiviteten är låg, men en rush hägrar.
   
 8. Ville_W

  Ville_W Brons

  Inlägg:
  1.362
  Från:
  Skåne
  Ärligt talat tror jag det kvittar. Det är trots allt inte fler annonser att de syns och som sagts, innehåll och prisvärdhet har större betydelse än bumptaktik. Själv brukar jag göra ett par bump, sen vänta några dagar sen ett par till. Då har man större chans att hitta de som inte besöker KS dagligen och slipper spamma K&S med onödiga bumpar. Har man se efter en dryg vecka inte fått napp får man börja överväga om man prisat rätt.
   
  Vevaren gillar detta.
 9. demondave

  demondave Silver

  Inlägg:
  1.628
  Den 25:e och den 27:e varje månad. För billigare klockor ev när barnbidraget dimper in på kontot, mycket osäker på datumet för det ;)
   
 10. jabla

  jabla Sarlacc Premium

  Inlägg:
  34.695
  Från:
  Helsingborg
  ALDRIG! :D
   
  tissoter gillar detta.
 11. Ville_W

  Ville_W Brons

  Inlägg:
  1.362
  Från:
  Skåne
  Nu ska vi inte vara sån;) Överdrivet bumpande är en styggelse men en liten taktisk bump då och då har väl inte skadat någon:rolleyes:
   
 12. xTZ

  xTZ Tantal

  Inlägg:
  262
  På KS spelar det igen roll. På blocket gör det nog en mycket större skillnad.

  Kollar man köp och sälj här så hinner man gå igenom flera dagar gamla annonser utan problem så bumpar man frekvent så är det ingen fara! Eftersom man alltid kommer synas ändå!
  Då är nog dealen/bilderna viktigare i detta fallet. Bra bilder gör folk mer intresserade om det inte är ett väldigt speciellt objekt som intresserar folk ändå.
  Har man bilder som är tagna med en bra kamera blir ju alla lite sugna lixom! ;)
   
 13. jabla

  jabla Sarlacc Premium

  Inlägg:
  34.695
  Från:
  Helsingborg
  Har väl själv bumpat någon BCF-auktion jag startat. Men det är lätt att vara tuff när man aldrig haft en säljesannons på KS. :)
   
Mollstedt