Laddar...
Nymans Ur 1851

Payson

När skurkarna slutligen vinner...

Diskussion i 'Lifestyle' startad av Götlaborg, 16 juli 2017.

Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.
 1. Götlaborg
  Trådstartare

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.767
  Från:
  Götlaborg
  Trodde aldrig att jag skulle vara den som låter ohederliga människor styra över mitt liv men efter att ha läst vad som hänt Niklas så ger jag upp. Alla mina klockor kommer få lämna då jag helt enkelt inte tycker att min familj ska behöva få utstå risken att vara med om något så vedervärdigt som har hänt en forumbroder.

  Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med denna tråden men jag tror det handlar om att jag nu är tvungen att ge upp en av mina stora intressen på grund av människor som har skit i skallen.

  Är så jävla förbannad! :mad:
   
  erolorhun, ScubaKing, Edin och 16 andra gillar detta.
 2. Script

  Script Ewok

  Inlägg:
  44
  Det som hänt är helt sinnesjukt men chansen att det händer är extremt liten. Det går inte att leva om man ska begränsa sig på det sättet. Om man ska vara intellektuellt hederlig med en sådan uppoffring så får man leva sitt liv i ett kassaskåp då nästan allt innebär risker av olika slag. Med det sagt hoppas jag att du fortsätter med ditt intresse. Fridens liljor!
   
  rillesnille, popeofdenim, Jimpa och 4 andra gillar detta.
 3. Pelarn

  Pelarn Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.500
  Det som hänt är naturligtvis så jävla tråkigt. Visst blir man fundersam, men denna trevliga hobby vill jag gärna behålla ett tag till.
  @Guskleto Även jag känner mig förbannad:mad:
   
  Snake gillar detta.
 4. Götlaborg
  Trådstartare

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.767
  Från:
  Götlaborg
  Jag har bara gått och väntat på att det som hänt Niklas ska hända någon på forumet. Tidigare har jag tänkt att allt är lugnt om man förvarar klockorna på annan plats men inser nu att det bara förvärrar saken för familjen. Sjukt!
   
 5. TB12

  TB12 Stormtrooper

  Inlägg:
  345
  Sjukt tråkigt @Guskleto, förstår precis känslan, inget får riskera ens familj, det går alltid först! Om du vill gå den vägen så skulle en kompromiss kunna vara en mycket "enklare" samling eller något enstaka ur som att exempelvis bara behålla en Daytona. Risken försvinner ju aldrig, men om man "bara" har 1 Rolex och kanske någon billig Seiko så lär ju risken för något liknande vara rejält mycket mindre, tänker jag. Men allt detta är ju helt klart ett uppvaknade. Vore tråkigt att tappa dig helt, en frisk fläkt med skyssta klockor!
   
  mega gillar detta.
 6. WR

  WR Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.015
  Väldigt tråkig händelse, men inte fn ska någon tjyvjävel styra över mitt liv och leverne.
  Ha en klocka på handleden och de övriga i bankfack, är väl det man måste sikta in sig på.
   
  Beastmode, Oli och Sthlm-Nicklas gillar detta.
 7. GordonG

  GordonG Stormtrooper

  Inlägg:
  432
  Från:
  Caracas
  Förstår beslutet. Hade troligtvis funderat i samma banor om jag haft en gedigen samling samt familj, och gjort en del affärer på forumet.
   
 8. hampuseriksson

  hampuseriksson Stormtrooper

  Inlägg:
  413
  Från:
  Västmanland
  Bedrövligt att man inte ska kunna hålla på med sin hobby utan att behöva tänka på sin egen och familjs säkerhet. Förstår ditt beslut till fullo. Tråkigt att vi lever i ett sånt samhälle.

  Har varit kul att följa både dig och Niklas.
   
 9. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  6.935
  Det skyddar för all del de flesta klockorna men rånarna märker inte detta förrän du berättat det för dem och då är det dessvärre alldeles för sent.
   
  Stroboman gillar detta.
 10. Kejsaren

  Kejsaren Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.567
  Från:
  Malmö/Lund. Typ
  Tror många får sig en funderare efter det fruktansvärda som hände @Niklas. Även min enkla samling skulle nog kunna få någon idiot att råna mig, det funns ju folk som rånar ica för ett par tusen.

  Precis som jag kommer sakna Niklas på ks skulle även du lämna ett tomrum om du lämnar in helt.
  Ett trevligt ur är en schysst conversation piece och gör en i övrigt trevlig utstyrsel ännu trevligare. Behåll en av dina trevliga stålisar o komplettera med ngt enklare. Häng kvar här men fundera på vilka bilder du postar.
   
  Stroboman gillar detta.
 11. Model_Citizen

  Model_Citizen Stormtrooper

  Inlägg:
  437
  Det här är inte ett problem man löser genom att medlemmar på ett forum säljer sina klockor, det är betydligt större än så. Det ska till politiska lösningar. Nu ska man som medborgare tvingas anpassa sitt beteende för att undvika problem, istället för att kriminella drägg ska tvingas att att anpassa sitt beteende för att fungera i samhället. Kommer ihåg hur Sverige var för tjugo år sedan och jämför med hur det är nu. Sverige är på väg åt helt åt helvete fel håll. Vill inte tänka på hur det ska vara om ytterligare 20 år.
   
  PCB, Brutus, Benjamin1910 och 27 andra gillar detta.
 12. WR

  WR Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.015
  Det har du rätt i.
  Det går inte att skydda sig mot alla faror i samhället.
   
 13. Ontrackpiraten

  Ontrackpiraten Y-Wing pilot

  Inlägg:
  786
  Från:
  Mölndal
  Jag håller med dig men jag tycker att det gäller mer än Sverige. I "vår" del av världen verkar klyftorna öka. Den fattiga delen av befolkningen verkar bli allt större och den rika allt rikare. I takt med det blir de kriminella allt mer kriminella och ger sig på allt och alla i större omfattning. Det är väldigt tråkigt.
   
  vikgul, matalm, Stroboman och 3 andra gillar detta.
 14. Model_Citizen

  Model_Citizen Stormtrooper

  Inlägg:
  437
  Tror inte att fattigdom är avgörande för dagens problem. I så fall skulle tiggarna utanför ICA vara de som rånar, misshandlar, våldtar och spränger sig själva med bombbälten, för de är tveklöst de fattigaste vi har inom Sveriges gränser. Dessa är dock ingen grupp jag är rädd för, de gör vad de kan för att få ihop lite cash för att kunna bygga sig ett hus i Rumänien någon gång. Flatheten mot kriminella drägg och terrorister är det stora problemet och det problemet beskyller jag inte de kriminella och terroristerna för, situationen nu har vi skapat åt oss själva. Dessa grupper växer tills dess de möter motstånd, något som hittills inte skett. Det politiska parti som inte tar frågan om medborgarnas trygghet när det gäller liv, hälsa och egendom på allvar får det inte för muntert på valdagen 2018.
   
  TheGoat, TomasBStockholm, PCB och 10 andra gillar detta.
 15. Mycket trist att vissa känner att de måste sälja och sluta med sin hobby, anpassa sina liv, bara för att samhället brister i ansvar och säkerhet mot sina medborgare. Det är lika trist att mängdvis av tjejer inte vågar gå hem själva längre, eller ens åka taxi själva. Hederligt folk ska inte behöva anpassa sina liv efter banditer och skurkar, så enkelt är det.

  Kanske kan du gå över till vintage lite mer? Du kommer fastna snabbt. Gammalt mögel är knappast vad som är mest poppis och enkelt att snabbt sälja av i den branschen.
   
  Brutus, PCB, URsinne och 1 annan gillar detta.
 16. Pete11

  Pete11 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  890
  Tråkigt Guskleto, men det är klart man får sig en tankeställare när det står klart att en helt okänd person kan kartlägga någon på det där viset.
  Själv är jag knappast i riskzonen då jag inte äger några dyrgripar, men tänker ändå vara försiktig med vad jag postar i fortsättningen. I synnerhet om jag skaffar något dyrare än sub 10K seikos.
  Familjen går såklart före en kul hobby. Se bara till att skaffa en annan.
   
 17. Adro

  Adro Y-Wing pilot

  Inlägg:
  853
  Förstår dig verkligen och har tagit samma beslut. Kommer behålla en klocka i 1000kr klassen. Resten lämnar under nästa vecka
   
 18. Nicke L

  Nicke L X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.793
  Tråkigt att dessa onda gärningar ska påverka oss så pass, men jag förstår dig helt och hållet @Guskleto !!! Nu har jag ingen STOR o dyr "samling" men jag kommer att ta mig en allvarlig funderare på detta åxå tyvärr :(
   
 19. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.591
  Klart man kan ha dyra klockor om man vill ha det

  Däremot kanske man inte behöver visa upp allt på internet. Dvs man måste tyvärr vara mer o mer försiktig med sociala medier
   
  vikgul, Freddie L, ironcastle och 9 andra gillar detta.
 20. Reverso

  Reverso Stormtrooper

  Inlägg:
  450
  Från:
  Göteborg
  Skurkar ska aldrig någonsin få vinna. Terrorister ska aldrig få vinna.

  Det gäller att hålla låg profil, det gäller att inte flasha på krogen, det gäller att tänka på vad man säger och till vem man säger det. Det är sanningen vi lever i Dagens Sverige år 2017.

  Men att kasta in handduken för gott för en utav livets passioner p.g.a vad ett avskum till tjuv har gjort? Aldrig.
   
  vikgul, Leafvalley, 0-500 och 6 andra gillar detta.
 21. Hexagon

  Hexagon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.810
  Jag förstår verkligen. Jag har ingenting intressant i min ägo sen ett tag tillbaka. Men vet själv med mig att jag hade tyckt att det hade vart jobbigt. Ännu mer om jag hade haft en familj som kan komma till skada. Egentligen tycker jag inte att man ska ge vika. Men fan vet alltså... Någon jävla gräns måste man ju dra för vad som är värt och inte. Tyvärr.
   
 22. Götlaborg
  Trådstartare

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.767
  Från:
  Götlaborg
  Hade jag varit själv hade det varit annorlunda. Men min grabb på två år och sambo kan inte försvara sig. De går före klockintresset.
   
  ScubaKing, Sjobedan, Camo00 och 16 andra gillar detta.
 23. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Det som har hänt @Niklas är fruktansvärt tråkigt och på alla sätt beklämmande, men risken att drabbas av någonting liknande är försvinnande liten om man bara är lite försiktig med vad man lägger upp för bilder och med vem man är. Nu tar vi ett djupt andetag och sansar oss lite; vi är försiktiga (särskilt då de av oss som inte funderat i de banorna tidigare), tar hand om varandra och står upp för our way of life. Det är vårt intresse för klockor som förenar oss, och det är ingenting som någon skurk ska tillåtas få påverka.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  TheGoat, sjodan, Linkan och 23 andra gillar detta.
 24. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Går inte att ägna sig åt detta intresse pga massinflux av ohederliga sandapor i sverige. Du är inte ensam om denna känsla eller detta beslut, @Guskleto
   
  Linkan, Sthlm-Nicklas, Calle med C och 5 andra gillar detta.
 25. Affe

  Affe Una vida loca

  Det var inte igår @Apansson ;):)!
   
  Senast ändrad: 16 juli 2017
  Cliff, JLW, 0-500 och 1 annan gillar detta.
 26. Götlaborg
  Trådstartare

  Götlaborg Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.767
  Från:
  Götlaborg
  Låt inte denna tråd bli låst på grund av personliga värderingar. Åter till ämnet.
   
  BasOmega, Grafton, Zalath och 9 andra gillar detta.
 27. hook

  hook Nute Gunray

  Inlägg:
  6.197
  Du kanske kan starta en egen tråd med vad som hände dig?
   
  Hexagon gillar detta.
 28. Hugii

  Hugii X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.295
  Man kan alltid behålla klockor och klockintresse för sig själv. Sluta vift med klockan på jobbet eller sluta post bilder (visst man missar likes..men det pristet får man ta).
  Det tog ca 3år för mig att posta första klockfoto men kanske snart blir det sista.
   
  Cliff gillar detta.
 29. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Ja, ungefär samma sak? Ohederligt äckligt skäggbarn som drog kniv i min port och visste vem jag var? Antingen sociala medier som läckt, försäkringsbolag som läckt eller klockaffär som blivit utsatt för flera rån som läckt. Det går inte att ägna sig åt detta intresse i sverige på grund av att vi importerar kriminalitet för att tjäna godhetspoäng på sociala medier. Bara att acceptera.
   
  popeofdenim, SGB, SIRdavid och 1 annan gillar detta.
 30. hook

  hook Nute Gunray

  Inlägg:
  6.197
  Varför inte skrivit om de tidigare? Var ju ett tag sen du gjorde exit. Trist vilket som.
   
Trådstatus:
Stängd för vidare inlägg.