Laddar...
Nymans Ur 1851

Ny Casio-beater (navy edition)

Diskussion i 'Recensioner & Köpguider' startad av TLåbbman, 7 januari 2016.

 1. TLåbbman
  Trådstartare

  TLåbbman Algy

  Inlägg:
  147
  Från:
  Stockholm
  Har införskaffat mig en ny beater på plats i Japan. Min gamla, också en casio (orange pro trek PRW 3000, kommer ev. ut till försäljning PMa om du är intresserad) hade jag tröttnat på. Nu back to basics med en klassisk G-shock. Jag är av åsikten att en beater ska vara digital och i plast. Seikodykare i metall för flera tusen spänn är lite för flott för att beata sig med. Hur som helst. En stabil box följde med. Boxen kändes dock rätt billig, ingen rolex direkt =).


  2016-01-03 14.59.45.jpg  Själva modellen är en GW-M5610 vilken i sig inte är så ovanlig. En G-shock som går på solljus och har automatisk tidsinställning via radiovågor. Negativ urtavla. I övrigt samma funktionalitet som alla har (alarm, tidtagning, världstid etc). Det som gör denna lite speciell är att det är någon slags "military edition" vilket man ser bl.a. på stjärnorna nere i högra hörnet. Denna heter GW 5610 nv (som jag tror står för navy). Vad skiljer då mot en vanlig edition? Ja mig veterligen i princip ingenting förutom dessa stjärnor, samt att den använder andra färger och har ett grövre band och grövre spänne. Den finns även i grönt med oranged tryck på glaset och min skulle då vara någon slags "navy" variant som är mörkblå och matt med gul/grönt tryck.

  2016-01-03 15.00.21.jpg


  Om jag ska vara petig så är bandet på icke-militärvarianterna lite skönare. Detta är lite bredare och styvare, och sitter inte lika slimmat. Men jag gillade färgen och faktumet att det var en ovanligare variant, så utseendet fick gå före komfort. Men i övrigt helt nöjd. Tanken är att spara in lite på min vanliga rolle som fått mycket armtid sedan jag köpte den (mer eller mindre varje dag, i vått och torrt, fyllan o villan), vilket gör att den fått endel hairlines och nån ding.

  2016-01-03 15.00.04.jpg


  Pris: 21000 YEN för den som är intresserad. (ja alltså den är inte till salu, men jag menar om ni vill veta...)
   
  Senast ändrad: 7 januari 2016
  Rdm, Svartsand, Icaras och 9 andra gillar detta.
 2. Jerico

  Jerico Ole Bramserud

  Inlägg:
  3.191
  Från:
  Rodina
  Tack för infon! Cool beater
   
 3. Johanssons Kakel

  Johanssons Kakel Direktör Jönsson 4 personer

  Nu kan du ut på det stora äventyren i dimman utan att vara orolig för dings. :cigar:
   
 4. mofo

  mofo Gullan

  Inlägg:
  1.350
  Från:
  Skåne
  Snyggt, min hälsar!
  IMG_2697.JPG
   
  Rdm och Svartsand gillar detta.