Laddar...
Erikson Urhandel

Ny familjemedlem - Tudor Black Bay Bronzo 79250BM

Diskussion i 'Diskussion' startad av micke_s, 28 juli 2016.

 1. micke_s
  Trådstartare

  micke_s Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.053
  Så var det äntligen dags, efter ett par veckors jagande så landade den till slut. Tudor Black Bay Bronze AKA "Bronzo". Referens på klockan är 79250BM.

  Lite om bakgrunden till modellen och mina första tankar kring den.

  Tudor lanserade klockan på Basel 2016 och tyvärr läckte information ut om Tudors "nästa klocka" redan dagen innan Tudors sedvanliga Basel-middag via en annons i tysk klocktidning. Många inkl mig själv ryckte på axlarna och undrade lite vad tusan Tudor nu gjort. 3-6-9 tavla med sköld-logga, 43mm och till råga på allt brons, kan detta verkligen stämma!?

  Efter flera års stora framgångar med Tudors Heritage-serie såg det onekligen ut som att de nu var ute på lite väl djupt vatten. Jaha tänkte jag, kanske har något att göra med en av Tudors designer och tillika marknadschef Davide Cerrito hade slutat och börjat på Mont Blanc? En kille som tillsammans med Tudors förra CEO Philippe Peverelli (gick vidare till Rolex nyligen) ligger bakom Tudors Heritage-serie av klockor samt deras lansering (igen) på den amerikanska marknaden. Har de tappat sin edge, är detta slutet på senaste årens stora framgångar för ett av mina absolut favorit-märken?

  Tudors Basel-middag tog plats och följdes enträget av mig via Twitter och Instagram och ja visst nu kom bekräftelsen att Tudor Bronzo var på riktigt och alla detaljer stämde. Utöver Bronzon lanserade ju även Black Bay Dark i PVD samt Baby Black Bay i charmiga 36mm och jag måste säga att min blick drogs mot dessa två modeller initialt och Bronzon hamnade lite bakom allt.

  Efter att ha studerat Bronzon mer noga, börjat se fler och fler hands-on artiklar och börjat förstå bakgrunden till klockan så väcktes intresset till liv. Den verkade ju ändå lite udda, något annorlunda från alla andra stål-dykare och jag började mogna mer och mer och mer på tanken att denna måste jag ha. Jag menar herregud Tudor har lagt 3-4 år på att ta fram det speciella materialet i caset som är en blandning mellan Aluminium och Brons. Allt för att få fram ett material som definitivt kommer utveckla patina men inte alls på samma sätt som de mer "rena" bronsklockorna.

  En klocka som är tänk att utvecklas unikt efter den miljö den bärs i och även från den som den bärs av – Well count me in!

  Efter tanken har slagit sig fast så börjar väntan. När kommer den till AD? Ja maj/juni sa ett par första kanske lite väl optimistiska rapporter från våra svenska AD-vänner. Maj kom och även juni, inte ett spår av klockan men däremot tvärsöver Atlanten och även i Asien så började klockan dyka upp. Fler reviews och allt där till började även det dyka upp mer av och suktandet blev ännu värre.

  Efter att ha insett att våra svenska AD-vänner troligen kommer få vänta till efter sommaren så började jakten utomlands. Efter cirka 3 veckor så kom då Mr DHL Guy med ett paket. Skickat från handlare i Frankrike igår och nu så var den äntligen här hos mig.

  Detta är min 7:e Black Bay modell från Tudor och denna får nog stanna kvar och tjänstgöra tillsammans med min Panerai 422.

  Detaljer är precis som diskuterats förut, en ny 3-6-9 tavla som tar efter Rolex första dykare. Tavlan går i brunt och påminner en hel del om de åtrovärda tropic tavlorna som en del vintage klockor har utvecklat.
  Tudors Shield-logga har tagit plats på tavlan och ersatt Rose-loggan tillsammans med 3 rader text. Detta kan diskuteras hur bra drag det var, smaken är som baken och jag gillar helheten.

  Kronan har bytts ut och har numera en ingraverad Rose-logo istället för den föregående tryckta Rose-logon. Snygg detalj!

  Klockan har ett 43mm case i brons (mot andra Black Bays 41mm) som har ett sjukt härligt lyster och som direkt kommer påbörja att förändras och utveckla patina. Vid första intryck sitter den kanon på handleden. För oss strap-junkies finns lugholes vilket vi inte sätt på någon annan modern Tudor sedan Heritage Ranger modellen. Thank you watch-god!

  The lists keep on going.. en stor och viktig skillnad och något som känns enormt kul är ju att Tudor numera utvecklar sina egna urverk och inuti Bronzon finns ett något större anpassat urverk med referens MT5601. Förutom storleken så är den identiskt med deras övriga tillverkade urverk vilket innebär 72h PR, silicon hit och dit och byggt som en tank med fokus på att hålla i ur och skur. What’s not to like?

  På Black Bay Bronze har Tudor valt ut ett vintage-läder med brons-lås som sitter som en smäck och passar klockan enormt bra. Bekvämt och skönt och som Paneristi så älskar man ju ett bra läder-strap. För att knyta an till sin historia har man även valt att tillverka ett textil-strap (tillverkat i samma kvalitet som övriga Black Bays textil-strap) men denna gång efter de så kallade Martine Nationale strapsen (som fullkomligen haglat senaste tiden efter att Tudor lanserade Bronzon lattjo nog). Inte hunnit prov detta än. Mer om det kommer!

  Ok kan skriva i evigheter, Tudor för mig är ett av mina tre absoluta favoritmärken i klockvärden för stunden tillsammans med Panerai och Seiko. Bronzon känns som en riktigt bra tillskott i min klock-familj och ska bli fantastiskt kul att ha den på sig framöver!

  Nu till lite bilder, håll till godo och har ni frågor eller funderingar så skjut på!

  P1011687.jpg P1011688.jpg P1011691.jpg P1011694.jpg P1011695.jpg P1011698.jpg P1011699.jpg P1011701.jpg P1011702.jpg P1011704.jpg P1011707.jpg
   
  Senast ändrad: 28 juli 2016
  NickL, gamle bardun, Lyfali och 146 andra gillar detta.
 2. Scaramanga

  Scaramanga Rebel Commander

  Inlägg:
  8.080
  Från:
  Norrland
  Föredömlig paketöppning :)

  Grymt nyfiken på hur patinan på caset utvecklas.
   
  TompaC, Fido1 och micke_s gillar detta.
 3. kmg

  kmg X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.631
  Grattis!
  Inget för mig men glad att du är nöjd :)
   
  micke_s gillar detta.
 4. Greven

  Greven Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.293
  Gratulerar! Bra bilder!
   
  micke_s gillar detta.
 5. Forskaren

  Forskaren Ewok

  Inlägg:
  26
  Snyggt! Kan man få se en handledsbild?
   
  micke_s gillar detta.
 6. Chief

  Chief Rebel soldier

  Inlägg:
  192
  Fan vad läcker!! :)
   
  micke_s gillar detta.
 7. Vesper

  Vesper AT-ST driver

  Inlägg:
  1.419
  Från:
  Slussarna
  Kul att du fick tag i en, stort grattis :) Vet du varför dom valt att göra den 43mm istället för 41mm?
   
  micke_s gillar detta.
 8. larmar

  larmar Rebel soldier

  Inlägg:
  177
  Stort grattis till en av 2016 års intressantaste klocksläpp, den är ascool!!
   
  Hexagon och micke_s gillar detta.
 9. Jokkmokkswe

  Jokkmokkswe Cup of Jawa

  Inlägg:
  4.674
  Från:
  Byn
  Skarp!
  Grattis
   
  micke_s gillar detta.
 10. Spincini

  Spincini Y-Wing pilot

  Grym läsning och ett stort grattis en fet klocka:)
   
  micke_s gillar detta.
 11. Daruvar

  Daruvar Stormtrooper

  Inlägg:
  316
  Riktigt snygg! Du får uppdatera om hur patinan utvecklas! Grattis!
   
  micke_s gillar detta.
 12. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.980
  Snyggt! GIllar den också, men undrar hur den bärs?
   
  micke_s gillar detta.
 13. azcii

  azcii AT-ST driver

  Inlägg:
  1.489
  Från:
  City 17
  Äntligen, grattis!
   
  micke_s gillar detta.
 14. Niklas

  Niklas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.554
  Från:
  Stockholm
  Underbar!
  Riktig cool klocka och djäkligt bra paketöppning! Men jag saknar ett handledsskott ;)
  Som du kanske vet så längtar även jag efter att få prova och Svenska AD pratar nu om typ mitten av Augusti någon gång då efterfrågan varit mycket större än tillgången i övriga världen.
  Men den ser ruskigt läcker ut :)

  Mellan bandhornen är det väl 22mm men har du lust att mäta mellanrummet på bronsspännet? (Snälla säg 20mm då jag har det perfekta armbandet till den).
   
  micke_s gillar detta.
 15. micke_s
  Trådstartare

  micke_s Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.053
  Det jag har fått fram för info är att den gjordes i 43mm just pga materialet i caset. Inte mycket som Rolex/Tudor lämnar åt slumpen...
   
  Andyrew och StarMan gillar detta.
 16. micke_s
  Trådstartare

  micke_s Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.053
  Fan missade wrist shot - Återkommer med det! :) Ja det är 22mm men det är ingen "tapering" så ser ut att vara 22mm rakt igenom. Jag gillar det för vintage-känslan i det hela.
   
  Niklas gillar detta.
 17. snoozarn

  snoozarn Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.991
  Från:
  Stockholm
  Smutt! Gratulationer, riktigt fin.
   
  micke_s gillar detta.
 18. Hexagon

  Hexagon X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.751
  Grattis! Tycker den är otroligt tjusig, estetiskt läcker med bra färger. Det finns dock ett problem: storleken. Det finns inte en möjlighet för mig att kunna bära en så stor klocka. Har iofs inte testat den, men andra ur i den storleken har aldrig gått. Därav är jag mycket mycket avundsjuk, och en smula bitter. Men glad för dig/er som kan. Så GRATTIS!!!
   
  micke_s gillar detta.
 19. Simpatico

  Simpatico X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.906
  Från:
  Skåne men bor i GBG.
  Stort grattis.
  Tackar för en föredömlig paketöppning.
  En klocka som helt klart kittlar min "vi ha nu" nerv.
  Skall bli ett nöje att få se den i verkligheten.
   
  micke_s gillar detta.
 20. StarMan

  StarMan AT-AT driver

  Inlägg:
  6.128
  Tack för en kanonbra paketöppning och fina bilder. Gillar verkligen färg- och materialkombon! Vad som är en gåta för mig och synd för alla oss med lite klenare handleder är varför de valt att göra den 43mm.

  Grattis! :)
   
  micke_s gillar detta.
 21. micke_s
  Trådstartare

  micke_s Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.053
  Eh kom igen vännen, du sportar ju Panna detta är en piss i nilen för dig :)
   
 22. StarMan

  StarMan AT-AT driver

  Inlägg:
  6.128
  Du har en poäng där ;)
   
  micke_s gillar detta.
 23. luddviig

  luddviig Y-Wing pilot

  Inlägg:
  932
  Från:
  Norrköping
  Fin, grattis!
   
  micke_s gillar detta.
 24. jarrebarre99

  jarrebarre99 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.312
  Från:
  Around town
  Kul klocka, grattis!
   
  micke_s gillar detta.
 25. Andyrew

  Andyrew Stormtrooper

  Inlägg:
  260
  Grattis, tycker den är sjukt schysst. Brons och brun tavla, what's not to like. Fattar inte varför de gick upp till 43mm...
   
  micke_s gillar detta.
 26. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  5.646
  Stort! Grattis! Föredömligt öppnat!
  Känner igen längtan efter något. Jag väntade 11 månader på Globmaster för att sedan konstatera att sen inte va min grej ändå. Hoppas din Tudor får stanna. Måste definitivt testa denna när tillfälle ges. Men ös på med handledsskott :)
   
  micke_s gillar detta.
 27. OskarK

  OskarK Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.282
  Snyggt! Grattis! :)
   
  micke_s gillar detta.
 28. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.528
  Grattis!
  Skall bli intressant att se hur den åldras, så släng upp lite foto då och då!
   
 29. Cliff

  Cliff Y-Wing pilot

  Inlägg:
  863
  Stort grattis. Grymt fin.
   
 30. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.732
  Från:
  Stockholm
  Sjunde BB'n alltså? 393 to go! :D

  Grattis! Riktigt fin. Tack för en trevlig paketöppning!
   
  TompaC, Savagear114, Roffe och 7 andra gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield