Laddar...
Erikson Urhandel

Ny teknik för smartklockor

Diskussion i 'Diskussion' startad av viqs, 2 mars 2015.

 1. viqs
  Trådstartare

  viqs Rebel soldier

  Inlägg:
  63
 2. Lowe92

  Lowe92 Rebel soldier

  Inlägg:
  155
  Tycker intrycket man får är att klockan enbart kommer mäta aktiviteter etc och skicka till mobilen och inte ha en skärm alls? Det finns ju redan flera sorters fitness-armband med den funktionen så ser inte poängen riktigt.
  Rätta mig gärna om jag har förstått fel.
   
 3. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.152
  Jo, men samtidigt så kan ju användaren byta bort sitt aktivitetsband och sin parfymklocka mot en hyfsad snygg klocka som har båda funktionerna i en. När sedan samma aktivitetsfunktionalitet sätts in i ett klockband så kan man uppgradera den hyfsat snygga klockan mot en trevlig mekanisk historia och fortfarande kunna mäta sin aktivitet. Win-win :)
   
 4. Lowe92

  Lowe92 Rebel soldier

  Inlägg:
  155
  Håller med dig om det du skriver men menade väl mer att funktionsarmband inte är riktigt samma sak som en SmartWatch. Känns som att en SmartWatch utan skärm inte är en smartwatch, iallafall tycker jag så.
   
 5. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.152
  Jo, jag förstår din argumentation. Frågan är ju vad är det som gör en "smart klocka" smart. Är det bara en skärm vi pratar om så skulle ju en LCD-klocka kunna klassificeras som "smart klocka", speciellt de med miniräknare. Eller den där G-Shock med BPM-räknare:  Det känns som en filosofisk diskussion som passar in i tråden https://klocksnack.se/threads/vad-är-en-klocka.28913/
   
Mårtenssons ur Brookfield