Laddar...
Nymansur
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Nyservad vintage helstålsdykare från Emewo - Poor man's Doxa

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av grodslukarenx, 30 maj 2017.

 1. grodslukarenx
  Trådstartare

  grodslukarenx Platina

  Inlägg:
  4.979
  Från:
  Sydsverige
  Denna fantastiskt fina nyservade vintagedykare får nu lämna för att göra plats för annat. Boetten som är helstål mäter 41mm, och är i fint skick. Krona, bezel och glas är även de i fint skick - att anmärka på är en minimal skada på glaset vid halv åtta. På klockan sitter ett kupat plexi, tavlan har en fantastisk djupt charcoalgrå eller grafitgrå ton, och en yta som leker fint med ljuset, indexen är snyggt arbetade med fasningar, och vid klockan tolv finner man ett snyggt stiliserar sifferindex. Boettformen gör och bezeln, i min mening, att det blir lite Doxa över klockan, fast med en betydligt snyggare tavla. ;)

  Bezeln är i stål, med graverade och färgfyllda markeringar. Det är bi-directional med något lätt motstånd. Lumen på tavla och visare är jämnt patinerad och snyggt krämfärgad.

  En gång i tiden var denna klocka tät till 999 fot, eller 300m, men då den är gammal är detta inget jag kan garantera. Klockan köptes här på forumet med renoveringsbehov, och har sedan dess fått vara hos en av forumets hemmapillare, och går nu fint med god gångreserv samt utan anmärkningsvärd avvikelse. Verket är automatiskt, med möjlighet till manuelly uppvrid och med datumfunktion och quickset som båda fungerar som de ska. :)

  Klockan tar 18mm band och kommer med ett mörkt grått canvasband som går väldigt väl ihop med den grafitgrå tavlan.

  Specifikationer:

  Dimensioner: 41mmx42mmx9mm
  Bandbredd: 18mm
  Verk: Swiss made, automatic. Datum med Quickset.

  Priset sätter jag till 2200 exklusive frakt. Frågor, bud, glåpord och liknande tas i PM. Retur ges inom 24h från mottagande om något i annonsen inte stämmer. Klockan ska då returneras i samma skick som den skickades, med rekad frakt på köparens bekostnad. :)

  Bilder
  IMG_20170523_162035. 20170530_181959. IMG_20170530_181918. 20170530_181943.
  Tack KS för ett underbart forum och annonsplats! :)
   
  Daytona96, Stroboman, Sebastard och 6 andra gillar detta.