Laddar...
Nymansur

Officiella Digital- / GPS- / Löpning- / Träningsklocka-tråden (exkl. G-Shock)

Diskussion i 'Diskussion' startad av Parabellum, 1 december 2018.

 1. Parabellum
  Trådstartare

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.206
  Från:
  Stockholm
  Tycker att det spretar lite för mycket med diskussioner i detta segment. Varför inte försöka samla dem i en tråd?

  Exempel på dessa är Garmin med sina renodlade träningsklockor såsom Fenix, Forerunner eller varför inte Suunto med sina olika friluftsklockor.

  Syftet med tråden är alltså att diskutera tränings- och friluftsinriktade klockor. G-Shock har ju redan en massiv tråd här och dessutom är de enligt mig inte renodlade träningsklockor med ordentliga funktioner för GPS/löpning/simning.
   
 2. Parabellum
  Trådstartare

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.206
  Från:
  Stockholm
  Jag börjar med en för mig ny modell som jag är väldigt sugen på efter att ha provat Garmin Fenix 5 47mm (på tok för stor så jag sålde den snabbt): Garmin Instinct.
  [​IMG]
  Påminner en hel del om G-Shock till utseendet men med massa tränings-/löpningsfunktioner. Kostar dessutom bara strax under 3000. Billigt, med tanke på att Garmin Fenix-serien är svindyr i jämförelse.
  Den är även byggd efter amerikanska militärens standard 810G för värme-, stöt- och vattentålighet och ska palla 100 meter under vattnet.
  Någon som har en sån här redan?
  Tipsar om en rätt bra tråd på Watchuseek som behandlar just denna modell med många bilder: https://forums.watchuseek.com/f296/garmin-instinct-light-powerful-4824981.html
   
  Senast ändrad: 1 december 2018
  Smeden, Riki87 och Mikaell gillar detta.
 3. Pojken från Götet

  Pojken från Götet Silver

  Inlägg:
  1.843
  Jag kör just nu en Fenix 5X men som du säger, den är väldigt stor och ganska klumpig. Jag är på ett jakt efter ett bättre alternativ, Instinct verkar ju inte helt fel.
  Den kan man ju även ha på jobbet, där det krävs att den stål stryk.

  Testat en Forerunner 935 och den var slimmad och bra tycker jag. Den känns dock inte så tålig så den går bort.
   
  Parabellum gillar detta.
 4. Parabellum
  Trådstartare

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.206
  Från:
  Stockholm
  Jag kör Forerunner 235 till löpningen men har även klämt på 935an en hel del och som du säger - den känns för ömtålig den med för "beaterbruk". Jag har också ett hårt fysiskt jobb. Jag tyckte t om att min Garmin Fenix 5 var på gränsen till för klent byggd (framförallt armbandets livslängd och så mörka coatingen på boetten) - iallafall var min upplevda känsla så. Därav är jag mycket nyfiken på att klämma på en Instinct.

  Känns som att det är en tidsfråga innan Garmin så småningom kommer ikapp G-Shock (eller iallafall nära) genom att bygga robustare varianter av deras träningsklockor. För just nu är det lite antingen eller - antingen har man stridsvagns-GShock eller så har man en vekare renodlad träningsklocka.
   
  Senast ändrad: 1 december 2018
  Chuck gillar detta.
 5. Pojken från Götet

  Pojken från Götet Silver

  Inlägg:
  1.843
  Om jag inte missminner har vi snart samma yrke. Är dock på skolan fortfarande. Om jag får sålt min Fenix köper jag en och testar. Får
  hårdköra den på övningar och Polkon för att utvärdera
   
  McNulty och Parabellum gillar detta.
 6. mouqvist

  mouqvist Silver

  Inlägg:
  1.570
  Kul tråd. Har en fråga: jar ägt och varit rätt nöjd med en Samsung Frontier. Nu ser jag att man kan skaffa den nya Galaxy watch i en mindre storlek, nämligen 42mm
  Låter jättebra men jag undrar om någon provat den modellen? Blir den för liten? Är den sämre (batteritid, dispaly, osv) jfm den större 46mm modellen?
   
 7. ironcastle

  ironcastle Silver

  Inlägg:
  2.974
  Från:
  Söder om Stan
  Har en pensionerad 235. Den mittre knappen på vänstersidan har fått en kass funktionalitet genom att den inte längre klickar utan diffust segar sig in.
  Men redan innan den nådde det stadiet tyckte jag hela klockan kändes plastig och rätt skräpig. Fast den hade ändå klarat sig rätt bra fram till för ett tag sen.
  Nu har det istället blivit en Fenix 5 safir. Visst är den stor, men jag har den främst när jag motionerar och jag störs inte av storleken. Tvärtom är den tydlig och funkis tycker jag. Sen den svarta ytan, kommer den att ta stryk? Återstår att se. Bandets snabbkoppling inger inget stort förtroende, men kvaliteten på gummit i sig ihop med själva spännet känns bra.
  Gillar även att HR sensorn blivit så mycket mindre utstickande.
  Summa summarum är jag mycket nöjd med Fenix 5:an. Ger ett betydligt bättre intryck än den 235:a jag hade. Helt annat pris utan tvekan, men också en produkt som känns och ser ut som en riktig klocka, vilket jag tycker t ex Instinct med sitt helplastutförande inte gör på motsvarande sätt.
   
  Pojken från Götet och Parabellum gillar detta.
 8. Androl

  Androl Titan

  Inlägg:
  141
  Från:
  Uddevalla
  Hade Garmin 235 funkade riktigt bra att bara använda som löparklocka, men kändes ganska plastig och väldigt stor. Eftersom jag använde sportklockan ganska mycket på jobbet så blev man ganska trött på utseendet på klockan efter någon månad.

  Så köpte mig en Garmin Fenix 5s sapphire. Safirglas och något mindre än dem andra, 42 mm och deras tjejmodell. Jag köpte den helsvarta modellen men finns vit silver rosé m.m, men då utan safirglas om jag inte minns fel. Riktigt bra alternativ om man vill ha en lite mindre klocka. Nackdel är priset och att andra klockor blir liggandes emellanåt.
  222048E1-C0A7-4A6E-96C1-68F237F6B3A3.
   
 9. Mikaell

  Mikaell Silver Premium

  Inlägg:
  1.572
  Från:
  GBG!
  B2815C64-2881-4CDD-9311-553306267ED4.
  Årets julklapp blev en Instinct. Har burit den konstant i två dygn och kan säga att jag gillar!
  Den är verkligen superlätt o sitter väldigt skönt. Lär mig den nu, men spontant är den ganska lätt att ställa in o navigera i menyerna.
  Massa kul funktioner utöver puls och träningsfeatures o GPS. Stressmätare, väder/temp etc.
  Har inte haft träningsklocka tidigare, så saknar egentligen inte Connect IQ som denna modellen inte har pga den enklare displayen. Kort o gott, supernöjd.
   
  Parabellum och Pojken från Götet gillar detta.
 10. Parabellum
  Trådstartare

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.206
  Från:
  Stockholm
  Stort grattis! Forumets första Instinct-ägare? :)
  Får man fråga vart du köpte den? Har varit ute på XXL och dylika sportbutiker på sistone för att se om de fått in den för att få klämma och känna men nej, inte än vad jag kunde se.
  Du får jättegärna uppdatera tråden efter lite användning. Är främst intresserad av hur robust den är kring armbandet och boetten vid hårdare aktiviteter/slit/drag, där jag upplevt mina tidigare Garmins vara lite sköra.

  Ang Garmin IQ... använde det inte mer än i början (nyhetens behag).
   
  Mikaell och Chuck gillar detta.
 11. Bas

  Bas Diamant

  Inlägg:
  6.148
  Intressant tråd !
  Är ute efter en bra tålig träningsklocka som inte är allt för stor.
  Spontant blev jag väldigt nyfiken på Garmin Instinct :)
   
  Mikaell gillar detta.
 12. Mikaell

  Mikaell Silver Premium

  Inlägg:
  1.572
  Från:
  GBG!
  Tackar! Kan mkt väl vara första som skaffat Instinct eller så uppmärksammas dessa träningsinstrument så där lite lagom på forumet. :)
  Den köptes oprovad på Widforss på nätet. Men väldigt bra i storlek tycker jag som i vanliga fall bär 36-41mm. Som sagt, riktigt lätt.
  Utan vetenskapliga tester så skulle jag säga att denna pallar med en del stryk. Just kring boett och bandhorn känns den robust. Jag kan bara jämföra med en G-shock DW-5600 som jag haft och upplever denna (edit: Garminen) mer rugged eftersom boetten är byggd i hård komposit. Glaset är väl den svagaste punkten skulle jag säga eftersom det inte är safir.
  Har bara hunnit med att regga 8km, men gillar gränssnittet i tillhörande app, känns fräscht. Den kommer också användas i gruppträning o yoga, så får återkomma med tankar om det. Yoga borde den palla förresten. :)
   
  Senast ändrad: 27 december 2018
  Parabellum gillar detta.
 13. _robban

  _robban Tantal Premium

  Inlägg:
  387
  Från:
  Mölndal
  Har nyligen bytt ifrån Garmin Tactical Bravo som var stor som tusan men höll måttet och inte en skråma på sig trotts hårt och idogt bärande i skog och mark
  [​IMG]

  Till en inte lika stor men absolut inte liten Fenix 5 plus
  [​IMG]

  Skiljer lite i Fenix'ens fördel än så länge då den är rappare i menyerna, bättre skärm (pixeltäthet), snabbare gps fix förutom de självklara funktionerna som Bravon'n saknade helt som tex pulsmätare, payfunktion och spotify stöd.
  Har även ett par Suunto här hemma (dykare och löpning) men nu är det mest just Fenix som sportas här hemma.
   
  Senast ändrad: 26 december 2018
  Mikaell gillar detta.
 14. vonhall

  vonhall Silver

  Inlägg:
  1.794
  Från:
  Giötheborg
  Kul att den här typen av klockor får lite uppmärksamhet!
  Har själv kört med Garmins klockor de sista 10 åren och varit väldigt nöjd! Förutom deras rena träningsklockor så har jag haft Fenix 2, 3 och nu 5 "47mm". Har köpt mängder av armband i från Wish som har fungerat alldeles ypperligt.
  Dock så finns det två saker som jag tycker hade kunnat göras bättre! Saknar funktionen att kunna sända pulsmätningen som blåtandssignal och inte bara som ANT+. Detta för att kunna koppla min Wahoo trainer med iPaden. Vet inte om den här funktionen finns på träningsklockor ännu. Så detta får man väl se mer som ett önskemål!
  Något som Garmin kan förbättra sig på är klockans förmåga att återkoppla till mobilen när signalen brutits. Som det är i dag så kan det krävas en del handpåläggning för att det skall fungera. Kan dock vara kombinationen Fenix5 och iPhone.
   
  Mikaell gillar detta.
 15. larmar

  larmar Tantal

  Inlägg:
  408
  Kör en Huawei watch 2, kan köra Strava, Enmondo, och andra träningsappar i den. Funkar bra för mina behov (cyklar och springer litegrann) , behöver dock ladda 1 ggr/dag. IMG_20190105_123403.
   
  Parabellum och bautaberit gillar detta.
 16. ekan76

  ekan76 Titan

  Inlägg:
  167
  Från:
  Höör
  FE78EFD8-87AA-4AE3-82DC-8ABF82224FCF. Är det bara jag som kör Suunto? Nyköpt och hämtades för ett par dagar sedan. Har bara loggat en kortare trailrunda med den, men är nöjd så långt. Enda nackdelen jag kommer på, på rak arm är att det inte är någon autobelysning när man vinklar klockan mot sig a la g-shock. Lite dålig läsbarhet när det är mörkt.
   
  cycleMagnus, larmar, Berns och 1 annan gillar detta.
 17. Alberget4a

  Alberget4a Silver

  Inlägg:
  2.199
  Kanske bara jag som är old fashioned men är inte det här mer lifestyle?
   
  Mikaell gillar detta.
 18. Richie

  Richie Silver

  Inlägg:
  2.636
  "Diskussion:
  Här diskuterar vi allt om klockor och annat som hör till."

  Såvitt jag vet är även GPS-klockor en klocka ;)
   
 19. Pojken från Götet

  Pojken från Götet Silver

  Inlägg:
  1.843
  Sprang ner på stan och köpte en Instinct. Återkommer med recension om två veckor
  image.
   
  Scaramanga, larmar, Mikaell och 5 andra gillar detta.
 20. Parabellum
  Trådstartare

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.206
  Från:
  Stockholm
  Grattis!
  Vart? Har den kommit till fysiska butiker?
   
 21. Pojken från Götet

  Pojken från Götet Silver

  Inlägg:
  1.843
  Tack!
  Outnorth i Växjö, den var nedsatt på weben så chansade på att den fanns i butiken vilket den gjorde. Har inte sett den i någon annan butik tyvärr.
   
  Parabellum gillar detta.
 22. Alarik

  Alarik Brons

  Inlägg:
  1.429
  Från:
  Göteborg
  Garmin Approach 40.
  Golfklocka primärt men använder den till löpning också.
  Kopplad till MyFitnessPal och inte minst Garmins briljanta app Connect.

  627E949C-D782-4701-B1B8-D2E8974B9C08.
   
  larmar gillar detta.
 23. Kai

  Kai Silver

  Inlägg:
  1.782
  Från:
  Göteborg
  Har kört Tomtom Spark Cardio + Music ett par år nu. Funkar bra och med bra app, men lite plastig.
  Alltid intressant att se om man kan uppgradera =)
  [​IMG]
   
  larmar gillar detta.
 24. Parabellum
  Trådstartare

  Parabellum Brons

  Inlägg:
  1.206
  Från:
  Stockholm
  Nu när det gått ett par veckor - har du några reflektioner kring klockan du vill dela med dig för oss som är sugna? :)
   
  Mikaell gillar detta.
 25. Mikaell

  Mikaell Silver Premium

  Inlägg:
  1.572
  Från:
  GBG!
  Yes, absolut. Har testat klockan lite nu de senaste veckorna och har kört många olika scenarios som löpning, promenad, bodypump, simning, spinning och lite olika konditionsgruppträningar.
  Instincten funkar fint i alla aktiviteter och ni som använt Garmin tidigare vet att appen är grym att kolla värdena på.
  För de aktiviteter som inte finns förprogrammerade har jag gjort egna profiler. Smidigt när man väl fått häng på menyerna.

  GPS’en är också bra. Är ju kul att kolla rutterna i efterhand i appen, men Return-to-start-funktionen är användbar. Den har jag fått användning av på ett längre pass i en skog jag inte kände till.
  I övrigt gillar jag att ha koll på pulszonerna och det är väl den grejen som är mest användbar för mig.
  Det var lite generellt och gäller nog många andra pulsklockor också.

  Mer specifikt är den rätt välbyggd och den tål en del stryk. Är imponerad att den väger in på 52 gram! Trots 45mm och rätt tjock har jag inte upplevt att den är i vägen, snarare att man inte känner den på sin arm. Men då kommer jag iofs från en Tudor BB-klump.

  Pulsmätningen tycker jag funkar bra. Har dubbelkollat manuellt några gånger och den stämmer rätt bra.
  Jag har ingen tidigare pulsklocka att jämföra med, men jag gissar Instincten kan upplevas lite basic om man jämför m Fenix 5 etc. Ingen fancy färgskärm eller musiklagring t ex. Dock tycker jag enkelheten är styrkan, sådär lite tooligt skön.
  Jupp.. som ni förstår. Rätt nöjd så här långt!
   
 26. Mikaell

  Mikaell Silver Premium

  Inlägg:
  1.572
  Från:
  GBG!
  Ser fram emot recension!
   
  Pojken från Götet gillar detta.
 27. Mikaell

  Mikaell Silver Premium

  Inlägg:
  1.572
  Från:
  GBG!
  Haha, jag är nog beredd att hålla med. Lite.
   
 28. Hubbe

  Hubbe Titan

  Inlägg:
  147
  Upp till 70% rea på gamla modeller hos suunto nu. Klickade nyss hem en terra för 1800 pengar. Haft en tidigare, sjukt bra klocka.
   
  Mikaell och Parabellum gillar detta.
 29. NickG

  NickG Tantal

  Inlägg:
  410
  Från:
  Hisingen
  67372A83-A04D-4D63-B593-47D923B742C3.
  Nokia Steel HR, numera Withkins och inte Nokia, pulsmätare, sleeptracker, connected GPS och stegräknare. Ville ha något som såg mer ut som en traditionell klocka så denna passade mig perfekt.
   
  Bergets och larmar gillar detta.
 30. CrocoKrokodil

  CrocoKrokodil Tantal

  Inlägg:
  468
  Från:
  Västkusten
  Kör med Apple Watch :)
  Även om mätningarna den gör luktar lite illa.
   
Mollstedt