Laddar...

Omega Geneve information och reparation?

Diskussion i 'Vintage' startad av gushen, 23 januari 2018.

 1. gushen
  Trådstartare

  gushen Plast

  Inlägg:
  17
  Hej, jag har en äldre Omega Geneve som jag ärvde av min morfar. Är det någon kunnig som vet lite mer om klockan så som årsmodell osv?

  Den är ganska illa medfaren och min tanke var att fixa till den för att kunna använda den lite mer regelbundet. Jag hade inne den hos AD för ett par år sedan och fick tyvärr utlåtandet att pelaren bakom urtavlan var av vilket gör att urtavlan måste bytas ut. Prislappen på detta gjorde att jag valde att slå till på en ny klocka jag suktat efter länge istället. Jag kan dock inte riktigt släppa tanken på att det vore kul att få ordning på denna för att använda vid speciella tillfällen!

  Ny urtavla + Service + nytt glas förväntades landa på 5800 SEK. Detta kändes lite saftigt då jag förstår att klockan är värd mindre än så. Nu vänder jag mig till experterna här för att få reda på om det finns ett billigare sätt att fixa till klockan så att den återfår lite av sin forna glans?

  Tack på förhand!
   

  Bifogade filer:

 2. Exxet

  Exxet Brons

  Inlägg:
  1.421
  Finns ju sk Dial dots (dubbelhäftande små pluttar) som man kan använda om tavelfötterna har gått av, visserligen lite konstgjord andning men i a f, fråga lite snällt någon av forumets mekare så löser det sej nog.
  dots.
   
  gushen gillar detta.
 3. gushen
  Trådstartare

  gushen Plast

  Inlägg:
  17
  Tack för svar och ett bra tips! Har du tipa på ngn mekare som kan hjälpa mig? Självklart betalar jag för både delar o arbete:)
   
 4. Exxet

  Exxet Brons

  Inlägg:
  1.421
  http://urvintage.se/index.html A K A @McGyver @rogart-63 @Martin Lovasz är väl några som tar på sig jobb om tid finns, rätta mig om jag har fel :bag: annars får man leta sig fram här på forumet.
   
Mollstedt