Laddar...
Nymans Ur 1851

Omega Seamaster 300 M Diver

Diskussion i 'Diskussion' startad av Controller, 14 augusti 2016.

 1. Controller
  Trådstartare

  Controller Ewok

  Inlägg:
  14
  Jag har problem med min Omega Seamaster Diver 300 M (ref: 212.30.41.20.01.003) uttagen i juli i år. Den har på senare tid stannat alltför ofta, vilket gör att man är tvungen att dra upp den. Vet någon vad problemet kan vara? Ska man lämna in den eller vad skulle ni gjort?
   
  Wwatches gillar detta.
 2. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.475
  Från:
  Växjö
  Tråkigt att du verkar ha nya bekymmer med klockan, först kronan och nu detta ? Och vad var det egentligen för fel på kronan som du kunde lösa på egen hand ?

  Om du är förvissad om att klockan används i tillräcklig utsträckning men ändå återkommande stannar så är det bara ett besök hos AD'n som gäller. Du har ju knappa tre års garanti kvar. Men börja med att dra upp den manuellt och mät kraftreserven, dra sedan upp den manuellt igen och låt den hänga med på handleden under all din vakna tid - om den ändå stannar eller inte kan leverera 48 timmars kraftreserv (+/- 5 %) så är det inte mycket mer du kan göra än att lämna in den. Best of luck.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  tgadler och N.Bathes gillar detta.
 3. MJ24

  MJ24 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.560
  Använder du klocka dagligen?
  Om du gör det, och rör på handen normalt så att klockan dras upp automatiskt, men stannar i alla fall, tycker jag du skall gå till återförsäljaren för kontroll.
   
  N.Bathes gillar detta.
 4. Kejsaren

  Kejsaren Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.569
  Från:
  Malmö/Lund. Typ
  Håller med. En så ny klocka skall du definitivt ta på garanti när du förvissat dig om eventuellt fel/symtom enligt beskrivning ovan.
   
 5. Belfort af Wall Street

  Belfort af Wall Street Ewok

  Inlägg:
  39
  Från:
  Wall Street
  Jag hade inte tvekat att gå in till en AD med en klocka som är så pass ny och som beter sig så, du har ju trots allt garanti på den. Det är ju inte att skada att låta en urmakare kolla på den!
   
 6. Mauritz

  Mauritz AT-ST driver

  Inlägg:
  1.291
  En självklarhet då klockan är ny, lämna in.
  Hoppas det löser sig...
   
 7. Controller
  Trådstartare

  Controller Ewok

  Inlägg:
  14
  Det som var fel på kronan var att den satt hårt, svårt att skruva. Men löste sig för helt plötsligt efter ett tag gick det bara. Men nuförtiden är det inga problem med att skruva på den.

  Tack för tipsen. Ska prova och utvärdera klockan i några dagar för att se om den fortfarande stannar. Visar det sig att den fortsätter går jag till en AD för att få det undersökt.

  Till er andra som skrivit i tråden, tack för era inlägg. Förhoppningvis är det inget fel på klockan, men uppdaterar sen om några dagar om hur det gått. Något annan som upplevt något liknande med en ny klocka, specifikt Omega?
   
  Senast ändrad: 14 augusti 2016
  N.Bathes gillar detta.
 8. Controller
  Trådstartare

  Controller Ewok

  Inlägg:
  14
  Det är dags att uppdatera tråden. Klockan går bra och har inte stannat en gång, sedan mitt första inlägg i tråden.
   
Mårtenssons ur Brookfield