Laddar...
Erikson Urhandel Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Omega Speedmaster 145.022 -71

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av JohanHLM, 21 januari 2015.

 1. JohanHLM
  Trådstartare

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.014
  Hej!

  Har en Omega Speedmaster 145.022 som ska få vandra vidare då jag har nytt i kikaren.

  Den är införskaffad här på forumet och kommer dessförinnan från Tyskland där den inköptes hos tysk vintage handlare för 1600 € i april 2012 och om jag inte har fel för mig har priserna generellt stigit en del sedan dess. Den har även varit hos urmakare vid 2 tillfällen vilket totalt kostat 220 € samt fått en nyare 1171 länk i bra skick.
  Skicket är bra med tanke på klockans ålder men det finns några saker att anmärka på enligt nedan:

  • Index kan ha blivit relumade någon gång i tiden eftersom de lyser vid uppladdning med lampa, dock inte alls så kraftigt och länge som visarna vilka är bytta (de äldre visarna följer med).

  • Det finns tunna ytliga skav på tavlan vid kl 8 som är blankare än tavlan i övrigt. Dessa syns endast i "rätt" vinkel vilken framhävs på bilden med läderstrap. Finns även en väldigt liten vit prick vid kl. 6 som framgår betydligt tydligare på denna bild än i verkligheten (övrigt som ser ut som prickar på tavlan är endast smuts på utsidan av glaset). På denna bild framgår det även tydligt vilken härlig blå nyans tachyringen fått under åren.

  • Upplever det som att chronosekunden mellan vissa sekunder slår uppskattningsvis 3 beat/s istället för 6/s. Detta verkar vara ett ganska vanligt förekommande på äldre speedy om jag förstått det rätt och ska inte vara en allt för stor grej att åtgärda. Chronographen nollställer korrekt och tidhållningen på chronographen är även den korrekt. Skulle jag behållit klockan hade jag avvaktat tills det finns behov av en större service vilket inte behövs i dagsläget då den för övrigt går relativt bra (ca -10s/dygn), är mjuk i uppdraget samt varit inne hos urmakare av förre ägaren vilka konstaterade att en service inte behövdes för tillfället.

  • Finns lite repor och hairlines på länk och ändlänkar
  • Boetten är som synes polerad ett antal gånger vilket inte är så konstigt med tanke på att den är 45 år.

  Priset sätts till 16 800 kr inkl. frakt och retur i 48h såvida skicket inte överensstämmer med beskrivningen.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  weeklund gillar detta.
Payson