Laddar...
Nymans Ur 1851

Omega X-33, finns det några här?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Ricrob, 27 september 2012.

 1. Ricrob
  Trådstartare

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.285
  Med anledning av minreviewen på Z-33'an som Master postade igår tändes på nytt den lilla nyfikna lågan, dock gällande den gamla science fiction-dinkan X-33. Jag tycker den är ultracool och har känt köpsuget ett flertal gånger men fegat ur varje gång! :oops: Nu är jag nyhandlad, så här ska inte köpas ngt på ett tag men är det någon/några här som sitter eller har suttit på en dylig tingest och vill dela med sig av lite tankar och bilder, så shoot!
   
 2. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.792
  Från:
  Stockholm
  Nån borde det ju finnas!

  Är det förresten någon som kan reda ut det här med 1:a och 2:a generationens X33'or. Var det inte någon av dem som var behäftad med något fel av något slag?

  Har sett några till försäljning nyligen, vad ska man vara vaksam på?
   
 3. daviden

  daviden Admin Admin

  Inlägg:
  9.431
  Från:
  Malmö
  Fredrik har en, och snart den nya om jag känner honom rätt. Dåligt med recensioner dock. ;)
   
 4. fredrik

  fredrik Rebel soldier

  Inlägg:
  143
  Skillnaden mellan generation ett och två är ganska små. Ringen på ettan är inte så reptålig så man gjorde det bättre på version två. En viktigare sak är själva kronan. Ettans krona är ganska traditionell vilket skapar en del problem om man jobbar med handskar. Detta då man måste dra ut kronan för en del funktioner och man får helt enkelt inte fäste. Tvåans krona hanterar detta på ett bättre sätt.

  Personligen gillar jag tvåan bäst då den är fulländad. Ettan känns mer som en beta version, vilket på sätt och vis gör att jag gillar den skarpt ändå.

  Jag kom över första versionen för ett par år sedan (2007). En Omega handlare som inte fått sålt den. Två års garanti flera år efter man slutat sälja den öppet (NASA och andra kunde fortsätta beställa även efter man stängt ner för den öppna marknaden).

  Tar ett tag att vänja sig vid klockan men när man kommit in i det så är den väldigt användbar och kul. Perfekt när man är ute och reser eller liknande. Titan klockor är ju väldigt lätta om man jämför med vanliga klockor. Jag skulle nästan säga att X-33 tillhöra den lättare delen inom titan segmentet.

  X-33 är inte svår att hitta men det tog mig ändå många år innan jag hittade rätt. Då det är elektronik så vill man ju inte gärna att något strular. Inte hört något men tog ändå tid innan jag fick min.

  Kanske daga att sälja? Någon som är sugen så kan ni höra av er. Allt utom manualen är på plats och jag vill ha 17 000:-.
   
 5. Ricrob
  Trådstartare

  Ricrob AT-AT driver

  Inlägg:
  6.285
  Tack för info Fredrik men var är alla bilder? ;)
   
 6. fredrik

  fredrik Rebel soldier

  Inlägg:
  143
Mårtenssons ur Brookfield