Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Omegamodell och vad kan man göra?

Diskussion i 'Vintage' startad av RBJSWE, 4 april 2016.

 1. RBJSWE
  Trådstartare

  RBJSWE Stormtrooper

  Inlägg:
  229
  Har fått upp ögonen för vintage och målet är att hitta det perfekta exet till sommarens bröllops-road trip. Gillar klockor med patina till en viss nivå. Snubblade över denna. Frågan jag först behöver få hjälp med är - vad är det för något? :) Vet bara att det är en Omega (obviously). Någon som kan gissa på verk och/eller år? Fråga två är om man ska satsa på att renovera den. Vad kan man göra? Förgylla den igen? Hade du låtit den vara eller gjort en insats (om du velat ha klockan)?
   

  Bifogade filer:

 2. eriksson850

  eriksson850 Jek Porkins

  Inlägg:
  11.216
  Från:
  烏普薩拉
  Ska du förgylla och renovera den ser jag ingen mening med att köpa just det exemplaret om det inte är riktigt bra pris. Bättre att vänta tills det dyker upp något bättre då det kostar lite att förgylla och det blir ofta en ganska tunn förgyllning som snabbt slits bort igen.
   
  Arsius11 och RBJSWE gillar detta.
 3. pederr

  pederr Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Norrland
  Håller med (@eriksson850) om att det är bättre att leta ett bättre efter ett bättre ex än att lägga ner pengar på renovering av boett - givet att den inte har affektionsvärde. Sannolikt ett cal 56X-verk. Gissar att den är från mitten av 60-talet. Googla på Omega square case (i o m att modellnamn saknas) och försök hitta boettform och visare som matchar din.
   
  Senast ändrad: 5 april 2016
  eriksson850 gillar detta.
 4. pederr

  pederr Stormtrooper

  Inlägg:
  314
  Från:
  Norrland