Laddar...
Erikson Urhandel

Opus watches - Blocketsäljare/butik. Erfarenheter?

Diskussion i 'Diskussion' startad av JohanS, 13 juni 2016.

 1. JohanS
  Trådstartare

  JohanS Siv

  Inlägg:
  89
  Hej!

  Jag har hittat en klocka som jag under en längre tid siktar efter. Säljaren har en Blocket-butik som kallas Opus Watches. Ni hittar den här: http://www.opuswatches.se

  Jag undrar om ni här på KS har någon erfarenhet från Opus? Är det en privatperson? Ett nystartat företag? Hur kommer det sig att Opus håller så bra priser? Osv...

  Tacksam för svar!
   
 2. tissoter

  tissoter José "Pizza Racer"

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  Aldrig hört talas om
   
 3. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  6.841
  Aldrig hört nåt om...köp inte bara föra att det ser billigt ut..köp säljaren, upplägget etc..
  kolla vad en AD kan göra istället...på FC tror jag nog man kan få en bra rabatt...
   
 4. JohanS
  Trådstartare

  JohanS Siv

  Inlägg:
  89
  Tack för input. Har du erfarenheter av rabatter på FC hos AD?
   
 5. alfgren

  alfgren Gösta

  Inlägg:
  2.321
  Från:
  Stockholm
  Du kan köpa FC hos Jomashop och liknande rejält under listpris själv. Hamnar du på samma om inte lägre nivå än Opus Watches.
   
 6. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  6.841
  Inte just FC.
   
 7. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Hej allihopa!
  Ville bara berätta kort om oss! Vi driver mycket riktigt ett nystartat aktiebolag. Vi har dock alla lång erfarenhet av klockor och detta är en långsiktig satsning. Just nu har vi enbart en ren Blocketshop, men inom några månader öppnar vi vår webbshop.
  Vi har en tydlig ambition att vara billigast i Sverige på samtliga modeller vi säljer. Detta kombinerat med garanti och ångerrätt hoppas vi ska attrahera gott om kunder! Varmt välkomna och tveka inte att höra av er med eventuella frågor!
   
  kayaker, Torsten och Paul60 gillar detta.
 8. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Det är korrekt att man kan köpa rabatterat även från tex Joma. Våra priser kommer du dock mycket sällan under (då moms och frakt tillkommer). Dessutom får du givetvis en betydligt högre trygghet från oss med ångerrätt och garanti (Joma etc erbjuder också garantier men det blir mycket huvudvärk vid skickande fram och tillbaka med moms/tull etc).
   
 9. alfgren

  alfgren Gösta

  Inlägg:
  2.321
  Från:
  Stockholm
  Är priset lika så handlar jag också hellre av svensk handlare än Jomashop. Dock de gånger jag kollat just FC har jag hamnat en hel del under era priser även inkluderat tull och moms. Tror det var i storleksordningen 8500:- mot 10.500:-
  Återstår då förstås det lite större krånglet vid garantiärenden och vad man tycker det är värt.
   
 10. sjökvist

  sjökvist Gösta

  Inlägg:
  2.652
  Jag har sett flera av era annonser där cert inte är ifyllt, är det pga av att klockorna säljs begagnade ?
   
 11. noeLLY

  noeLLY Herr Storch

  Inlägg:
  561
  Vad är mindre huvudvärk med er garanti då ni också är gråhandlare? Blir väl också omständigt då ni inte igår i servicenätverken? Eller rekommenderar ni också att man går till butik och lite "snyggt" undanhåller var man köpt klockan ifrån? Isåfall faller ju ett argument med att er garanti skiljer sig från andra gråhandlare? Mvh
   
 12. Erlingborn

  Erlingborn Majsan

  Inlägg:
  305
  Från:
  Linköping
  Kan man besikta bilen efter köpet också?
   
 13. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Vi säljer både nya och begagnade ur. Vi är dock inte auktoriserade återförsäljare för något märke (samma gäller för nära nog alla andra onlinehandlare), och därmed medföljer inga ifyllda certifikat på nya klockor. Däremot får ni alltid garanti från oss oavsett om ni köper nya ur (2 års garanti), eller begagnade (30 dagars garanti).
   
  Senast ändrad: 8 augusti 2016
 14. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Köper du en klocka från tex Joma så måste du skicka din klocka till USA vid garantiärende. Det kostar pengar, tar tid och du riskerar att få betala/processa om moms/tull när klockan skickas tillbaka till dig.

  Köper du av oss så skickar du tillbaka till oss (inom Sverige), och vi ser till att klockan repareras av de urmakare vi samarbetar med.
   
 15. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Vi hoppas att det finns fler än dig som uppskattar lägsta möjliga pris från en svensk handlare :) Under kampanjer och på enskilda modeller kan det säkert inträffa att utländska säljare är billigare. Den diff du nämner här tror jag du missminner dock, den enda FC för ca 10.500:- vi har är Runabout i stål. För att få "ditt" pris på den inklusive moms, tull och frakt så måste du hitta den för ca $700. Det går knappt att hitta den för ens från de handlare som säljer den utan den exklusiva samlarboxen.
   
  Makkanxd och alfgren gillar detta.
 16. alfgren

  alfgren Gösta

  Inlägg:
  2.321
  Från:
  Stockholm
  Nej det där stämmer inte. Nästan alla gråhandlare på c24 får sina klockor från ADs och har därmed ifyllda certifikat. Jomashop är ett av få undantag.
   
  Hexagon, rillesnille, yonsson och 1 annan gillar detta.
 17. Brunleif

  Brunleif Herr Storch

  Inlägg:
  925
  Men garantin jag får från er på två år förutsätter ju att ni överlever två år?
   
  Mforce gillar detta.
 18. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Formulerade mig otydligt. Det jag menade var är att väldigt få onlinehandlare är AD för något märke. Dvs du får i princip aldrig ett cert stämplat av onlinehandlaren, däremot ibland av deras samarbetspartners (ADs).

  Angående ditt andra påstående så stämmer det för en del svenska gråhandlare men mig veterligen inte för någon riktigt stor internationell (ingen av de amerikanska).

  Den variant som några av våra konkurrenter kör är ju en "ful-lösning", AD får ju inte sälja vidare till gråhandlare, hela affärsmodellen bygger på att de får tag på AD som trots allt gör detta.
   
 19. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Det är korrekt. Vi kommer driva detta betydligt längre än så, vi har mycket stabila investerare som satsar på detta långsiktigt.
   
 20. sjökvist

  sjökvist Gösta

  Inlägg:
  2.652
  De flesta tillverkare accepterar ju inte att deras märken säljs via gråhandel, vad gör man den dan er garanti gått ut? Det är bättre att gynna sin lokala AD, bygger man upp en bra relation med dom så kan man nog få liknande rabatt
   
 21. MacW

  MacW Siv

  Inlägg:
  92
  Från:
  Göteborg
  Utan att ha läst på mycket om opus så känns det som en varningsklocka då deras profil på KS etablerades idag när det börjades diskuteras om dem här.
  Håller de hus i Stockholm hade jag satsat på att gå till en AD och få uret verifierat som äkta och att allt ser bra ut i deras sällskap (både för Opus framtid som då får kunder som riktiga referenser och kundens säkerhet i affären) om vi utgår ifrån att företaget har en framtidssatsning som ni skrev ovan och på er sida.
   
 22. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  När garantin gått ut så gäller ju samma för de klockor du köpt av oss (eller annan onlinehandlare) som från AD. Du betalar för reparation/service hos AD eller oberoende urmakare. Alla handlare tjänar mycket pengar på service, de intäkterna tackar de inte nej till.

  Samma priser som från oss får du aldrig från en AD, de har hårda regleringar från respektive grossist/varumärke hur mycket rabatt de får ge. Ger de rabatt i samma storlek som oss så blir de av med sin AD-befogenhet.
   
 23. alfgren

  alfgren Gösta

  Inlägg:
  2.321
  Från:
  Stockholm
  Absolut. Men det sker varenda dag i stor omfattning. Annars skulle en hel del ADs få stänga igen eftersom de inte klarar volymkraven annars.
   
  Torsten gillar detta.
 24. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Nej så var det inte. Diskussionen om oss var den 13/6. Vi såg den först nu och valde att gå in och skapa en profil för att kunna svara på de frågor som finns. Alla klockor vi säljer är givetvis garanterat äkta.
   
  Wboy gillar detta.
 25. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Absolut, och många AD stängs också ner kontinuerligt. Vi tycker vår modell är ärligare och rakare, men i slutändan är det såklart upp till kunderna vad man föredrar.
   
 26. Leviathan

  Leviathan Siv

  Inlägg:
  161
  Från:
  Gbg
  Hmm. Starka investerare i bakgrunden. Ni 3 som sitter i styrelsen sitter i ett antal andra nystartade bolag som inte visat några bra siffror ...
  Inte trovärdigt.
   
 27. Vesper

  Vesper Fru Storch

  Inlägg:
  1.420
  Från:
  Slussarna
  Alla seriösa gråhandlare säljer klockor med stämplade cert från AD.
   
  alfgren gillar detta.
 28. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  38.425
  Från:
  Jymden
  Har du kännedom om branschen så vet du att det där är rent hittepå.
   
 29. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  38.425
  Från:
  Jymden
  Stämmer hu inte heller. Jomashop är kända och har funnits länge med mestadels positiva kunderfarenheter. De är billigare än de andra gråhandlarna just för att de inte gör som de andra.
   
 30. regawatches.com

  regawatches.com Siv

  Inlägg:
  114
  Det är korrekt att vi jobbar även med andra bolag. Men att de inte skulle visa bra siffror är helt fel, vi har alla tre både gjort exits och har innehav i utländska bolag. Tänker inte lista våra övriga företagsengagemang här i tråden men om någon vill slå vad så kan vi ha en admin här som "domare" ;-)
   
Brookfield