Jag hittade ett recept på Per Morbergs viltgryta på nätet som jag testade i kväll.
Ett drygt kilo hjort och lite överblivet fläsk körde jag på, men man kan säkert använda vilket kött som helst. Skär upp det i bitar på 2-3cm i fyrkant.
Bryn köttet på alla sidor tills det får en schysst färg.
Skala och skär fem gula lökar till ringar och släng i grytan.
FInhacka ett tiotal vitlöksklyftor och i med dem också.
Smula ned en torkad chilifrukt i grytan...
...och häll på sex dl rödvin.
I med åtta lagerblad, 12 torkade enbär, sex matskedar tomatpuré, två burkar krossade tomater...
...två matskedar råsocker och två tärningar mörk oxbuljong.
Häll på vatten tills det täcker grejorna i grytan, salta och peppra ordentligt.
Rör om i grytan och ställ in den med locket på i ugnen på 175 grader.
Låt grytan stå i ugnen i 1,5-2h. Under tiden knäcker du en panna rött och lyssnar på Stones Beggars Banquet och följer upp med Sticky fingers. Lagom till Moonlight Mile är det dags att börja kniva upp sex potatisar, en bit rotselleri och fyra gula paprikor.
I med grejorna och in i ugnen igen. Kolla av efter 20 min om potatisen är klar, annars in igen ett tag till.
När potatisen är lagom mjuk så smakar du av härligheten med salt och svartpeppar, slevar upp i djupa tallrikar och korkar upp en vinare till.
Trevlig lördagskväll
JoberMan
Ett drygt kilo hjort och lite överblivet fläsk körde jag på, men man kan säkert använda vilket kött som helst. Skär upp det i bitar på 2-3cm i fyrkant.
Bryn köttet på alla sidor tills det får en schysst färg.
Skala och skär fem gula lökar till ringar och släng i grytan.
FInhacka ett tiotal vitlöksklyftor och i med dem också.
Smula ned en torkad chilifrukt i grytan...
...och häll på sex dl rödvin.
I med åtta lagerblad, 12 torkade enbär, sex matskedar tomatpuré, två burkar krossade tomater...
...två matskedar råsocker och två tärningar mörk oxbuljong.
Häll på vatten tills det täcker grejorna i grytan, salta och peppra ordentligt.
Rör om i grytan och ställ in den med locket på i ugnen på 175 grader.
Låt grytan stå i ugnen i 1,5-2h. Under tiden knäcker du en panna rött och lyssnar på Stones Beggars Banquet och följer upp med Sticky fingers. Lagom till Moonlight Mile är det dags att börja kniva upp sex potatisar, en bit rotselleri och fyra gula paprikor.
I med grejorna och in i ugnen igen. Kolla av efter 20 min om potatisen är klar, annars in igen ett tag till.
När potatisen är lagom mjuk så smakar du av härligheten med salt och svartpeppar, slevar upp i djupa tallrikar och korkar upp en vinare till.
Trevlig lördagskväll
JoberMan