Var på ett ställe i utlandet med texten på glasrutan "Expresso" och även den mycket coola felstavningen "Sandwitch" dvs. Sand-häxa
Jag är kaffenörd, och som många sagt är det en kaffe med mjölk som visas eller som man sagt i spanien caffe con leche varken mer eller mindre, och det är inget fel med det, men det är ingen Cappuccino för då är det som sagt Espresso-bas.
Det världsberömda (i Göteborg) cafeet Da Matteo tröttnade på alla hippa beskrivningar på utrikiska vad gäller kaffe så de har numera bara texten på sina skyltar "kaffe med lite mjölk, kaffe med skummad mjölk och kaffe med mycket mjölk", men givetvis om man beställer en dubbel espresso får man ju det man beställt.
Men så klart kan man svänga till det och beställa en Lungo, Ristretto eller Cortado om man vill
men vi nördar vet att bara en av de 3 innehåller mjölk... (gissa vilken)
Jag har så klart testat det mesta inom Kaffe så och Kopi Luwak, det är inget extra mer än priset (4000kr/kg på det jag testade)
Det är ett kaffe som alla andra som ska tas väl hand om, drickas färskt osv. osv.
Min roligaste erfarenhet vad gäller kaffe är ju i alla fall i somras när jag var på söder i storstaden och hoppade in på Drop Coffee som hade en ny cool bryggmetod kallad Kalita Wave, som de ville presentera, och jag beställde en med etiopiska bönor, och sa att det där har jag kört hemma i flera år, och de sa, jaja eller hur, vi är först i Sverige med detta, men jag har specialbeställt från Japan sa jag, och de undrade från vilken planet jag kom ifrån
Småkul att en kille från "landet" kan ha en åsikt om Stockholms coolaste kaffe nyhet...
och till sist, svarar gärna på kaffefrågor... och det är skillnad på kaffe och kaffe, och det behöver inte va dyrt att få till en bra kopp, däremot kan det bli rusktigt dyrt att få till en halvbra kopp, det har jag märkt många gånger