• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Den stora mattråden

ErikGBG

Audemars
Käkar typ bara sallad när det är så varmt!
Blandsallad, groddar, ibericoskinka, choritzo, feta, talleggio, keso, soltorkad tomat och balsamico
DSC_0333.JPG
 

almeyero

Panerai
Plockmat från mitt födelsedagsfirande i lördags. Borde skrivit Haram och Halal istället för gris och icke gris ;)

Allt gick åt iallafall.

image.jpg
 

Luckyluciano

Ninjasköldpaddan
2-Faktor
Ska bjussa på ett riktigt schysst recept!

Ärtpesto med kyckling!

Du behöver:
Ett gäng nävar pasta, gärna pasta där peston kan götta in sig i pastan.
Kyckling, jag hade ca 800 gram :mrgreen:
Ca 500 gram gröna ärtor
Ca 100 gram schysst parmesan
SMÖR
Ett par deciliter olivolja
Diverse grönsaker, idag hade jag ärtskidor och haricots verts (gröna bönor)
Solrosfrön eller pinjenötter
En liten vitlöksklyfta

Kryddor:
Färsk eller torkad basilika
Flingsalt
Svartpeppar (som du maler själv, annars strunta i det)



Börja med att steka en yta på kycklingen. Nu stekte jag bara i smör för att jag inte hade speciellt bråttom. Smör = mer smak. Olja = högre temperatur. Kör ibland 75 % smör 25 % olja men nu blev det såhär.




Lägg kycklingen i en ugnssäker form, helst i keramik eller något annat där den kan götta till sig ordentligt. Idag blev det bara papper... :? Och in i ugnen, ca 175-200 grader, långt ner. Bara för att köra igenom kycklingen helt.



Blanchera grönsakerna snabbt.



Klicka ut smör och strö över basilika och salt. (Färsk är att föredra!)




Efter att du hällt i ärtorna i en bunke som du kan mixa allt i så på med en skalad vitlöksklyfta och grovt riven parmesan.




Glöm inte nötterna...




Mixa till en smet...






När du har en hyfsat slät smet ska du tillsätta olivoljan under mixning, detta fungerar bättre i en KitchenAid eller liknande då man inte behöver veva sönder med mixern.



Dagens pasta...



ÖS på med salt, vattnet ska vara sjukt salt!




Ta ut kycklingen ur ugnen!



Koka pastan al dente (viktigt) och häll på de blancherade grönsakerna som har fått svalna lite. Ös på peston och veva runt ordentligt ett tag, tills du ser att pastan är riktigt grötig av peston..



Såhär typ... Häll i kycklingen i pastan och veva lite till!



Voilá!

På en bädd av babyspenat, har även ringlat lite flytande honung och tagit några drag med svartpepparkvarnen över!

Till detta rekommenderar jag en frisk bordeaux, exempelvis chateau bonnets vita. http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/D ... aruNr=4151

Efterrätt blev enkelt.

Belgisk choklad och vaniljglass





Vissa bilder blev visst rätt så sunkiga, men sånt får tålas!

Låt oss blåsa lite liv i den här grymma tråden!! :mrgreen:
Lät väldigt gott! Ett tips dock. Stek inte oljan i hög värme. Den förlorar sin näring då.:happyhappy:
 

Joffrey

Vacheron
2-Faktor
Bump, vill se era konster
Om det är något intresse som slår klockor är det mat, bildkavalkad;
Borsjtj
image.jpg

Gnocchi med vårprimörer
image.jpg

Lerpottasill
image.jpg

Kycklingspett med saffransris och stekt aubergine
image.jpg

Sötpotatisquesadilla med entrecote och guacamole
image.jpg

Kall thailändsk nudelsallad med fläsk
image.jpg

Smörstekt torskrygg, potatispuré, smörstekta kantareller samt krasse
image.jpg
 

Chuck

Patek
2-Faktor
Om det är något intresse som slår klockor är det mat, bildkavalkad;
Borsjtj
image.jpg

Gnocchi med vårprimörer
image.jpg

Lerpottasill
image.jpg

Kycklingspett med saffransris och stekt aubergine
image.jpg

Sötpotatisquesadilla med entrecote och guacamole
image.jpg

Kall thailändsk nudelsallad med fläsk
image.jpg

Smörstekt torskrygg, potatispuré, smörstekta kantareller samt krasse
image.jpg


Mums ser gölgott ut! Ni måste blivit mätta på den 7 rätters orgien ;-)

Cheers Chuck
 
Topp