Laddar...
Erikson Urhandel

OT: Frequent flyer

Diskussion i 'Diskussion' startad av Archie, 13 augusti 2013.

 1. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  501
  Från:
  Stockholm
  Kan tänka mig att det finns endel här på forumet som är vana att flyga endel i jobbet och ber därför om råd. Jag kommer flyga omväxlingsvis med olika företag som är med i star alliance och one world i jobbet. Vilka kort bör man skaffa för att kunna dra nytta av detta (få poäng att kunna köpa flygresor privat, tillgång till lounger etc)? Kommer flyga för uppåt 40k i månaden.

  För star alliance-flyg funderar jag på att skaffa amex express sas eurobonus, är det en bra ide? Jag kommer nog dock inte flyga speciellt mycket SAS, men det funkar väl lika bra för andra star alliance bolag te.x lufthansa och united airlines också? eller ska jag då skaffa specifika lufthansa och united airlineskort istället?

  För oneworld flygningar vet jag inte vad som lämpar sig, om dessa också ska betalas med amexet eller om man ska ha annat kort, alternativt om man behöver något typ av medlemskort som dock inte är ett kreditkort... Har som sagt dålig koll på hur det funkar.
   
 2. alfons

  alfons Stormtrooper

  Inlägg:
  234
  Checka businessclass.se, troligtvis rätt forum för dina frågor.
   
  MrPlow gillar detta.
 3. smulster

  smulster Stormtrooper

  Inlägg:
  220
  Från:
  Karlstad
  Låter vettigt med Amex SAS grejen... Är lite inne på samma spår. Jag flyger en del med KLM och Air France som ju också ingår i Star Alliance. Såg via mitt Amex att jag kan transferera poängen där ifrån också. Dumt nog har jag inte skaffat något Frequent Flyer kort alls trots att jag rest en hel del de senaste 6-7 åren :(
   
 4. maxmol

  maxmol AT-ST driver

  Inlägg:
  1.053
  Från:
  Stockholm
  Eurobonus är en av de snålaste programen. Du får dessutom färre Eurobonus när du flyger med andra bolag än SAS även om de ingår i Star Aliance. Om jag var du skulle jag skaffa ett bonus kort med det företag jag skulle flyga mest med. I dags läget har jag både Eurobonus och Delta Sky Miles. Men då är det dem jag flyger mest med.
   
 5. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  United's Milageplus är galet mycke' bättre än Eurobonus för Star Alliance så om du kommer flyga en del United skaffa ett så'nt men gör en jämförelse med Lufthansa först om det är mest Europa. Sen spelar det ju egentligen inte så stor roll så snart du kommer upp i guldstatus, då har du ju tillgång till priority check-in, uppgraderingar och lounger oavsett vilket bolag du flyger med.

  Men, om det strular är såklart bolaget du har kort med extra hjälpsamma. Jag har varit Milageplus Platinum hos United några år nu och dom har gjort några riktigt snygga grejer åt mig när jag missat flighter etc. på ett helt annat sätt än US Airways hjälpt till trots att jag är Star Alliance Gold.

  Personligen tycker jag att SAS Amexkort är onödigt dyrt och inte tillför speciellt mycke'. De poängen man får på kortet är ju inte statusgrundande utan bara för att kunna betala för resor med och så'na poäng får jag tillräckligt med av själva resandet.
   
 6. Christian.W

  Christian.W Rebel soldier

  Inlägg:
  178
  Har Star aliance kort. Och har flygit en hel del. Men min erfarenhet är att när man vill utnyttja sina poäng så går det väldigt trögt. Tillexempel så har man kollat att det finns lediga platser på ett flyg man vill ta. Sen ringer man och vill boka den platsen. Då får man beskedet att det bara finns de dyra biljetterna kvar och man blir således av med massa mer poäng än vad det egentligen skulle kostat. Vet inte om det är värt att ha nått kort alls. Men visst, några gratis inrikesresor har jag fått efter många års sammlande av poäng. Sen måste man använda poängen man har inom en viss tid. Tror det är flygbolagen som tjänar och inte du. Hade du inte haft kortet så hade du valt andra billigare bolag och vunnit på det i slutändan. Men jag kan ha fel?
   
 7. wundlander

  wundlander Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.717
  Från:
  Stockholm
  I mitt tycke spenderas poäng bäst på uppgraderingar, inte på resor. Personligen tycker jag att jag får mer för mina poäng genom att klicka upp mig till business, men det beror ju på vad man värdesätter. Om det bara är målet som är resan så är det kanske skitsamma.
  Jag kör med Amex eurobonus och är nöjd, men om jag skulle skaffa ett kort idag så skulle jag köra på visa/mastercard-varianten då det är ett så otroligt mycket mer gångbart kort i Sverige.
   
  Onelund gillar detta.
 8. M021

  M021 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.262
  Skulle se över KLM/Air france - sky team, flyger en del och ser du över service nivåerna ligger sky team ljusår före star alliance. Dom har även samarbete med amex, vet ej om det gäller för boende inom Sverige. Flyger du för 40' i månaden kommer du upp i bra förmånsprogram, i och med samarbete med bl à delta så får du samma fördelar där, vad dom även är bra på i USA om du kommer resa mycket där är uppgraderingar. Ofta mer givmilda än i Europa.

  Lycka till!
   
 9. Onelund

  Onelund X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.112
  Från:
  Småland
  Håller med, på den tiden jag korsade atlanten i tid & otid så kunde jag alltid uppgradera mina biljetter kostnadsfritt, körde alltid med Amex
   
 10. DW6900MS

  DW6900MS X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.808
  Från:
  Borås
  Jag som flyger till Asien ibland, något jag bör tänka på?
  Allt som oftast med FinnAir.
   
 11. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  KLM/Air France alla dagar i veckan, tyvärr kan man som svensk inte ha deras Amexkort. Tror det är samma med Lufthansas kort, funkar ej för svenskar, det enda kort som finns knutet till flygbolag i Sverige är till SAS och det är i mina ögon ett skitbolag.
   
  Gavve och Jokkmokkswe gillar detta.
 12. Hoarz

  Hoarz Stormtrooper

  Inlägg:
  275

  Norwegian har också. Flyger väl mest inom Europa, men de har. :)
   
 13. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.923
  SAS AMEX är oslagbart för mig! Dubbla poäng på inköp. Handla för 150' per kalenderår och du får boka en bonusresa för 2 men betala för 1. Har du lite spending och samlar alla köp på samma kort åker du "gratis" till tex NY framför skynket...

  Säg till om ni vill bli värvade ;-)
   
  Johan Erixon och Boris Balkan gillar detta.
 14. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.601
  Om du lyckas boka nån bonusresa till en vettig destination på ett vettigt datum sen ja...
   
  keroro och Gavve gillar detta.
 15. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  501
  Från:
  Stockholm
  OK. När jag tänker efter lite finns det ju 2 val att göra.
  1. Vilket kort jag betalar resan med
  2. Medlemsskap i något program/allians

  i vissa fall kan 1 och 2 vara samma, men de behöver inte vara det eller hur? Därav funderar jag på att skaffa ett kort med 1% cashback, alltså om jag köper en flygresa för 20k får jag 200 spänn rakt in på kontot. När jag köper resan registrerar jag även mitt medlemsskap i deras frequent flyerprogram och får på så vis även poäng som jag sedan kan använda till resor. Låter logiskt?
   
 16. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  501
  Från:
  Stockholm
  ok, men måste man ha ett visst flygbolags kreditkort bara för att man är med i deras frequent flyer program då? kan det inte vara 2 olika kort?
   
 17. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Jo absolut, kruxet är ju då bara att du samlar poäng i två olika allianser.
   
 18. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.923
  Med lite framförhållning funkar det okej. Har lyckats boka resor två år i rad i biz till USA över påsken.
   
 19. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.601
  Med SAS?
   
 20. Archie
  Trådstartare

  Archie Y-Wing pilot

  Inlägg:
  501
  Från:
  Stockholm
  jo men asså jag menar jag kan ha ett vanligt handelsbanken visa som jag betalar allt med, i övrigt är jag medlem i united airlines frequent flyer samt one world... dessa är bara medlemskort och inte betalkort. Eller finns det inte sånt? måste man ha ett betalkort för att vara medlem?
   
 21. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.923
  Ja!
   
 22. Flat-Eric

  Flat-Eric Shmi Skywalker-Lars

  Inlägg:
  10.601
  Ok. När jag tittat så har antalet avgångar varit snålt samt så har antal poäng per resa varit väldigt högt
   
 23. GurraG

  GurraG Stormtrooper

  Inlägg:
  255
  Från:
  Stockholm/Boston
  Det där med att resa för poäng brukar vara den största skillnaden mellan olika bolags FF-program och vad jag har hört är SAS rätt snåla.

  Jag instämmer i kören att kunna uppgradera till business för poäng på långresor är en stor fördel och det jag använder en del av mina poäng till.

  Men, det viktigaste för mig med att ha status på flyget är de småsakerna, priority check-in så man inte behöver stå i kö på flygplatsen och priority luggage handling så att mitt incheckade baggage kommer först på bandet. Att bli av med små tidstjuvar är viktigt för mig iallafall.
   
  Jörgen A och wundlander gillar detta.
 24. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Nej du behöver givetvis inget betalkort för att vara medlem, har man ett betalkort hos en viss allians så tjänar man ju in poäng på allt man köper vilket gör att man snabbare får ihop tillräckligt med poäng för att flyga bonusresor.
   
 25. Björklund

  Björklund Y-Wing pilot

  Inlägg:
  562
  Flyger om en liten stund min hundrade enkelresa med SAS för det senaste året.
  Finns det fler Eurobonus Diamond-medlemmar på forumet?

  Taggen får följa med idag.
  image.jpg
   
  k0ltrasten gillar detta.
 26. Frele

  Frele Stormtrooper

  Inlägg:
  254
  Någon som har erfarenhet av oneworld? Hur är deras förmåner i förhållande till star alliance och skyteam?

  Lönar det sig att bli medlem om man bara gör ett par resor om året?
   
 27. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Gäller det bara ett par resor nja, klart att man kan samla poäng på sikt men det tar lång tid om du bara gör några resor per år. Man å andra sidan så kostar det inget så varför inte.
   
 28. Porsan

  Porsan Capitão de mar e guerra

  Inlägg:
  4.067
  Från:
  De sju haven...
  Du ska ha en eloge som orkat med att flyga 100 resor med SAS på ett år, bra nerver helt enkelt.
   
  Gavve och ZQT gillar detta.
 29. Björklund

  Björklund Y-Wing pilot

  Inlägg:
  562
  Tror ärligt jag hade brutit ihop halvvägs med Norwegian...
   
 30. k0nkas

  k0nkas X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.923
  Jag hade brutit ihop om jag hade behövt flyga så mycket oavsett bolag...
   
  Björklund gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield